Vi har fået lagt nyt tegltag på et…
Vi har fået lagt nyt tegltag på et stort hus og et stort udhustag og sat ny hoveddør i af Byg Bedre i forår/sommer 2022.
Da der efter sommeren kom regn, væltede regnen ind i stride strømme på vores udhus tag.
Så startede en lang og sej kamp for at få det tæt. Byg Bedre kom ud ca 6 gange over en længere periode og hver gang var det enormt svært at komme i kontakt med dem, selvom vi prøvede kontakt på alle tænkelige måder, selv personligt fremmøde.
Der var undskyldninger om travlhed, at de ikke havde fået vores beskeder og meget andet hver gang, men generelt lange perioder med tavshed.
Efterhånden er det nye træværk så gennemblødt og vi er ret desperate da vi skal løbe og tørre op og tømme spande hver gang det regner.
I starten af 2023 sender de en vvs’er som kommer og laver ny skotrende mm. Han melder ud at han har gjort sit job og at resten handler om konstruktionen. Det regner stadig ind- dog mindre.
Nu opdager vi så at vores gavl er krakeleret og at undertaget på hovedhuset blafrer voldsomt i den ene ende når det blæser. Tagryggen og gavlen blev muret op i sommerens hedebølge.
Yderligere opdager vi under en storm at der er kommet hul i en af pladerne som på det tidspunkt havde ligget i 7 mdr. Da kontakten har været så besværligt til Byg Bedre får vi et tilbud via forsikringen fra en anden tømrervirksomhed.
Vi kontakter igen Byg Bedre mht de andre ting og efter noget tovtrækkeri og insisteren fra vores side på et møde, lykkes det os at mødes med dem.
Vi aftaler at det skal udbedres. I slutningen af mødet finder vi dog ud af at det slet ikke er de plader vi har bestilt og betalt for, som de har lagt på udhustaget. Det står ellers både på tilbuddet og på kvitteringen. Plader som skulle have høj slagfasthed og 15 års garanti. Det er en billigere udgave.
Heldigvis har den anden tømrer ikke skiftet pladen endnu, men der ville vi jo også have fundet ud af at pladerne var nogle andre.
Byg bedre tilbyder ikke kompensation og prøver også at fralægge sig ansvaret og argumentere for at der ikke er stor forskel på pladerne, samt at de vil køre det som reklamation.
Vi står fast på at de plader skal skiftes til dem vi har bestilt og betalt for og at vores tillid og tålmodighed er brudt og brugt op. Det er nu næsten et år siden taget blev lagt.
Vi overvejer at gå i byggeankenævnet, hvilket vi også fortæller dem og så kommer de ud og lægger nye plader på, strammer undertaget op og murer gavlen op.
Nu håber vi bare det holder.
Der kommer stadig lidt vand ind hist og pist i udhuset, men vi føler ikke det kan nytte noget at rette henvendelse igen.
Så vi må få nogle andre til at tjekke op på det.
Vi er rigtig ærgerlige over det lange og opslidende forløb. Og det tænker vi også Byg Bedre er. Vi har prøvet at holde en god tone undervejs, selvom vi har måttet være ret insisterende ind imellem.
Det er muligt at opgaven har været for svær, men det er uacceptabelt at kundeservicen er så ringe. Man når meget længere med ærlighed og dialog.