Nybyg med fjernvarme
Vi overtog et hus til nedrivning tilbage i april 2025 i Egedal kommune, hvor der var etableret fjernvarme. Efter lidt undersøgelse - og fordi vi i vores daværende bolig havde fjernvarme (fra et andet selskab) - valgte vi fjernvarme igen til det nye hus, vi skulle bygge. I forbindelse med fastlæggelse af budget, havde Egedal Fjernvarme meget svært ved estimere prisen på fra- og tilkobling, og vi vidste nok godt, at det ville koste en del, men fik et chok, da regningen på frakobling lød på ca. 36.000 kr. Huset er nu ved at være færdigt og vi har fået en regning på tilkobling (inkl. ændring af abonnent fra leje af unit til eje) på ca. 104.000 kr. I alt har det altså kostet os lige over 140.000 kr. at få fjernvarme i et hus, hvor der allerede tidligere har været tilkoblet fjernvarme på grunden, hvilket vi synes er uproportionalt højt. Dette er endda uden betaling for unit, da den er købt gennem vores typehusfirma. Derudover har vi også betalt abonnement for leje af unit siden vi overtog grunden i april hvilket er over 3000 kr.
Hvis du skal bygge nyt hus i Egedal vil vi altså anbefale, at du sætter dig rigtig godt ind i, hvilken varmekilde du skal have og eventuelt kigger på alternativer til fjernvarme.