Ze komen het ene repareren, en slopen het andere, na 4 bezoeken willen ze me 1300 euro laten betalen om het volgende door hun gecreëerde probleem op te laten lossen. In eerste instantie was waarschijn... See more
See what reviewers are saying
Eerste afspraak werd één dag van tevoren afgezegd (agenda als ZZP'er voor niks leeg gehouden). Vier weken later zou er een monteur komen tussen 08:00 en 12:00. Om 12:00 gebeld met een redelijk chagr... See more
Complete administratieve chaos daar! Ik voel niet meer de behoefte om in details te treden maar mijn broek is inmiddels tot enkelhoogte gezakt van verbazing en ben behoorlijk gefrustreerd/boos over... See more
Eerder was ik vol lof over ESNW. Helaas is dat inmiddels compleet veranderd. Na het melden van een storing krijg ik te horen dat ik 14 dagen moet wachten omdat er onvoldoende monteurs beschikba... See more
ESNW heeft mij een email gestuurd met…
ESNW heeft mij een email gestuurd met de mededeling dat ze onderhoud hadden gepleegd aan mijn cv ketel op 08-04-2025 echter die dag was niemand thuis. De laatste keer dat ze zijn geweest was in 2021. Ik betaal nu al 4 jaar €64,41 per kwartaal terwijl niemand langs is geweest. Heb de laatste 2 termijnen terug laten boeken en nu komen met dat ze onderhoud hebben gepleegd. Stelletje oplichters zijn het!
Niet redelijk
Recentelijk 2 jarig onderhoud uit laten voeren door esnw voor mijn intergas cv ketel.
Tijdens het onderhoud heeft de monteur een bout kapot gedraaid van een pakking. Hiervoor moest een nieuwe monteur komen om de kapotgedraaide bout eruit te halen en een nieuwe te monteren. Factuur voor het eerste bezoek ontvangen en betaald.
De nieuwe monteur is 2 weken later geweest en kon de kapotgemaakte ellende van monteur 1 niet repareren. Hij is onverrichte zaken weer weggegaan.
Tot mijn verbazing ontving ik voor dit bezoek een factuur van 58 euro. Dit vond ik niet terecht omdat duidelijk was welke werkzaamheden er waren en de schade veroorzaakt was door de eerste monteur van esnw.Gevraagd de factuur te crediteren. Na een week nogmaals gebeld omdat ik niets hoorde. Na 2 weken ontving ik een aanmaning! Weer gebeld of de factuur gecrediteerd kon worden. Na 3 weken werd ik teruggebeld dat de factuur volgens esnw wel betaald moest worden. Vroeger was dit een prima bedrijf maar de laatste 4 jaar is het er een zooitje. Voor de 2 jaarlijkse onderhoudsbeurt moet ik zelf bellen voor een afspraak want van esnw hoor je niets.
Nu dan maar het onderhoudcontract opgezegd vanwege de negatieve ervaringen.
Contact niet of nauwelijks mogelijk
Contact niet of nauwelijks mogelijk. Telefoon met Alkmaar lukt niet, via antwoordapparaat wordt gesprek beëindigd. Via de website is account aanmaken niet mogelijk. Telkens storing. Via ander account en ander adres was storing ook niet door te geven, pagina's die off line waren. Niet mogelijk dus. Etc etc. Onderhoud wordt ook niet volgens contract afgehandeld. Ze komen gewoon niet, wordt geen afspraak gemaakt.
Via Hoorn nu wel afspraken maar o zo moeizaam. Pfff, dit kan echt niet zo! Anderhalf uur bezig geweest om iemand aan de telefoon te krijgen.
Mooi onderwerp voor RADAR!!!
Dit is zo een beetje het slechtste…
Dit is zo een beetje het slechtste bedrijf wat ik ooit meegemaakt heb. In al die jaren dat ik er zit, is het diverse malen misgegaan met een gemaakte afspraak en dan te bedenken dat je in principe maar 1x per jaar een afspraak hebt. Zo-ook dit jaar weer (Het onderhoud,..had trouwens vorig jaar gemoeten!) . Eerst moet je zelf achter een afspraak jagen die gewoon binnen je contract gedaan moet worden. Vervolgens wordt er last minute op de dag afgezegd gezien capaciteit te kort. Nieuwe afspraak gemaakt, toevallig ook nog geverifieerd vlak voor de afspraak en wel hoor... toch weer niet op komen dagen.. Na bellen .. afspraak staat wel in de agenda maar niet in de planning..."gek meneer,.. maar helaas meneer niets meer aan te doen".. eerst volgende afspraak kan twee maanden later pas.... "ik zal er nij zetten dat het niet meer verzet mag worden!.... weer een vrije dag naar de knoppen.. en vandaag dan, 2 maanden later, de derde poging.. ze zouden tussen 8-12h komen,.. ze zijn uiteraard weer te laat zonder bericht.... Even bellen,.. wel ingepland meneer maar geen idee hoe laat de monteur komt... kan ik niets over zeggen.... Ben nu alweer een dagdeel kwijt voor niets en benieuwd of de monteur uberhaupt komt, ...ga er wel vanuit,.. toch?
Zeer slechte service ivm storing CV ketel
Sinds een jaar of 16 een onderhoudscontract bij ESNW en in het verleden eigenlijk best tevreden hierover.
Dit contract was all inn dus inclusief onderdelen, echter na 15 jaar gaat het contract automatisch over naar een contract waarin de onderdelen dan voor de klant zijn rekening zijn.
Dit is onder het mom van dat de fabrikant dan geen onderdelen meer zou kunnen leveren.
Dit is volslagen onzin want voor mijn Vaillant ketel is alles nog te krijgen.
Nu had ik begin december 2024 een F67 storing aan mijn ketel en dit houdt in dat er problemen zijn met de gastoevoer.
ESNW gebeld en er zou een monteur langskomen, monteur wist niet goed wat hij hiermee aan moest en belde met zijn achterban en deze gaf aan dat het gasblok vervangen moest worden.
Een dag of vijf later kwamen er 2 monteurs met een nieuw gasblok en plaatsen het nieuwe blok maar helaas mocht dit niet baten en kregen zij de ketel niet aan de praat en wisten zij het eigenlijk niet meer, wel vroegen zij aan mij of er lekkage in de ketel was geweest waarop ik antwoorde dat dit mij onbekend was en dat dit tijdens het onderhoud ook nooit gemeld was.
Volgens hun was de bedrading van de stekker geoxideerd.
Ik heb hierop contactspray aan de monteur gegeven om de bedrading in te spuiten maar volgens de monteur was de stekker dusdanig slecht dat eigenlijk de hele bedrading vervangen zou moeten worden.
Uiteindelijk hebben zij het oude gasblok teruggeplaatst en toen gaf de ketel de melding dat hij geen ontsteking gaf.
Hier konden zij op dat moment niets mee zeiden zij en gaven die dag {16 dec} aan dat ik zou worden teruggebeld.
Echter op 2 januari 2025 nog steeds niets gehoord en toen ik met ESNW belde was het enige wat ik te horen kreeg oh wat vervelend voor u.
Ach ja ruim 3 weken verder in de winter zonder Verwarming en warm water "Who cares"
Gelukkig kom ik zelf uit de techniek en heb ik de ketel zelf aan de praat gekregen stekker schoongemaakt bedrading doorgemeten (was niets mee aan de hand) en ontsteekpen eerst schoongemaakt en de volgende dag een nieuwe geplaatst.
Mijn advies breng het onderhoud bij een kleiner lokaal bedrijf onder die nog wel begrijpen wat service inhoud en niet 1x in de 2 jaar onderhoud pleegt maar zoals het hoort 1x per jaar en waar je voor het onderhoud ook niet achteraan hoeft te bellen omdat ze anders gewoon niet komen.
Het nieuwe gasblok wat zij in de doos bij mij hadden achter gelaten heb ik persoonlijk op hun vestiging in Alkmaar teruggebracht en de dame die ik daar sprak stond mij wel heel aardig en netjes te woord en heeft daar ook direct op mijn verzoek het onderhoudscontract beëindigd en hierover ook direct een bevestigingsmail naar mij verzonden. Voor de afhandeling van zaken door deze dame 5 sterren.
Wat is er gebeurd met dit bedrijf?
Wat is er gebeurd met dit bedrijf?
Ze sturen één mail van een rekening met onderdelen die gemonteerd zouden zijn voor de cv ketel.(die zijn nooit gemonteerd)
Vijf monteurs over de vloer gehad,en monteur 5 Ronald met 34 jaar ervaring heeft het probleem opgelost.
Driewegklep stond vast en thermokoppeling vervangen.
De rest van de monteurs zijn onkundig of hebben geen ervaring.
Ook met één onderhoudscontract laten ze je gewoon in de kou zitten.
En op één mail reageren ze niet!!!!!
Wat is dit bedrijf diep gezonken.
Mijn oma zit al 10 dagen in de kou…
Mijn oma zit al 10 dagen in de kou aangeven dat ze long problemen heeft maar geen 1 x een nood kachel of wat dan ook aangeboden . Als je bij een ander bedrijf terecht kan zou ik dat 100% doen !!!
Komen hun afspraken niet na (voor 21:00…
Komen hun afspraken niet na (voor 21:00 bellen, dezelfde dag een monteur langs), want je kan tot vrijdag wachten als je niet nóg een keer belt. Je staat structureel veel te lang in de wacht, als er eindelijk iemand komt en er moet een onderdeel 'met spoed' worden besteld, kan je alsnog 4 dagen wachten.
Klachten worden niet in behandeling genomen, hoe vaak je ook mailt of hun klachtenformulier invult. Soms sta je zo lang in de wacht, dat er gewoon niemand meer aan de lijn komt en soms drukken de medewerkers je gewoon weg.
Maar ondertussen krijg je wel de factuur toegestuurd, daar is wel tijd en personeel voor.
Totaal faalbedrijf met 0 inlevingsvermogen en service, denken alleen maar in euro's.
Lekker ergens anders je CV laten onderhouden, want ze laten je letterlijk en figuurlijk in de kou staan met je kind(eren)!
Administratie niet op orde
Ik was altijd erg tevreden over dit bedrijf, maar de laatste tijd gaat alles mis. Er kwam niemand opdagen voor de 2-jaarlijkse onderhoudsbeurt. Er werd beweerd dat die al was uitgevoerd en nadat ik met veel moeite de onderhoudsbeurt na meer dan een half jaar toch had laten uitvoeren kreeg ik een factuur, terwijl de onderhoudsbeurt volgens mijn contract gratis is. Ook moest er nog een onderdeel vervangen worden, wat nog steeds niet gebeurd is. Kortom, veel geklungel, ik hoop dat ze de administratie ooit weer op orde krijgen.
5 weken onnodig zonder heef water
1 / 1
26-11-2024 melding gemaakt van defecte Nefit Proline CV ketel. Deze slaat na een minuutke af en gaat opnieuw opstarten. 27-11-2024 monteur langs geweest. Een brander sensor moest besteld worden. Zou met spoed besteld worden. 04-12-2024 monteur 2 langs geweest. Sensor voor de brander paste niet. Moest nieuwe besteld worden met spoed, wordt ook wat gemompeld over een aanvoer of afvoer sensor. 19-12-2024!!!! Monteur nr 3, brander sensor is het niet, moet dan toch printplaat zijn, duur grapje, maar goedkoper dan een nieuwe. Deze is net 5 jaar oud. Deze man mompelt ook iets van aanvoer en afvoersensor. 24-12-2024 Monteur nr 4, Printplaat is het niet, want de storing is nog. Zegt hardop dat het vermoedelijk de aanvoer of afvoer sensor is. Deze worden beide met spoed besteld. 30-12-2024, monteur nr 4, het is een van de 2 sensoren. Maar nog steeds een storing als de oude printplaat erin gaat. De printplaat dus ook nieuw en alles doet het. De printplaat en sensoren schijnen een veel voorkomend probleem te zijn bij mijn ketel. Eindelijk gerepareerd, maar wat nou als ESNW deze onderdelen gewoon mee geeft aan de monteurs? Vooral omdat het zo’n veel voorkomend probleem is? Dan had de eerste de beste dag, de CV ketel gewoon weer kunnen doen! Bellen met feedback lukt niet. Vragen over wat de totale kosten gaan worden ook niet. Telefoniste zit er gewoon een muur op te bouwen. Voor alles kan je mailen, maar daar wordt niet op gereageerd. Als ik de reacties zie, van andere klanten van ESNW, staat ons voorval niet op zichzelf!
Klantenservice bar slecht.
Op 4 november 2024 een mailtje ontvangen van ESNW dat op 13 december de service monteur langs komt tussen 12:30 en 16:30 uur.
Die dag de zolder opgeruimd, stof gezogen, krukje geplaatst en een emmer geplaatst.
De gehele middag en avond thuis gebleven, maar geen monteur gezien.
Om 21:00 uur maar een mailtje gestuurd naar ESNW met de tekst:
“Vanmiddag t/m vanavond zijn we thuis gebleven om de monteur op te wachten. Helaas niemand gezien. Dit noem ik geen service en ik verwacht oprechte excuses en nog voor het eind van dit jaar een onderhoudsbeurt die volledig wordt uitgevoerd.
GEEN ENKELE REACTIE !
Drie dagen later kreeg ik een mailtje met de mededeling dat er op 15 januari 2025 een service monteur langs komt voor onderhoud.
GEEN EXCUSES, GEEN SORRY, GEEN REACTIE OP MIJN VERZOEK
Op 16 december weer een mailtje ontvangen dat op 15 januari onderhoud wordt gepleegd.
GEEN EXCUSES, NIKS.
Op 9 januari weer een mailtje ontvangen dat de afspraak 1 dag verzet wordt.
GEEN EXCUSES, NIKS.
De monteur die die dag langskwam heb ik niks kwalijk genomen, maar heb hem het hele dossier met alle emails meegegeven en gezegd dat ik snel een reactie wil ontvangen.
Volgens hem ligt het aan het nieuwe computersysteem.
Ik kom zelf uit de automatisering en daar is het normaal dat programmeurs het systeem `hufterproof` maken.
Geen enkele medewerking of empathie.
Empathie is het vermogen om je in te leven in de gedachten en belevingswereld van anderen.
Gebrek aan opvolging bij eerder gemelde problemen.
Ik blijf wachten op een reactie, tot nu toe niks.
December zonder verwarming
In zondag was bij ons een monteur geweest. (Hij kent het ketel niet maar maakt niet uit) Hij heeft voor ons een warme water gemaakt maar voor verwarming zullen wij wachten want ze moeten onderdeel bestelen. ( Op de website voor particuliere onderdeel vandaag bestelen morgen in huis). We hebben geen alternatief gekregen want wij hebben een ventilator dus voor gezien met drie kinderen en voor twee verdiepingen is genoeg. Dit ventilator gaat gisteren tijdens storm vebranden. Op dit moment buiten is leuker dan binnen. Ik ben erg dankbaar voor esnw en ik wens niet slecht. Ik wens allen dat jullie in aanstaande dagen mogen in het zelfde manier wonnen. En hetzelfde leuke stroom rekening betalen.
ESNW heeft het niet op orde
Door de slechte communicatie tussen de ESNW en hun onderhoudsmonteurs hebben zij niet-overeengekomen en ongewenste service beurt uitgevoerd. Ik kon de betaling niet meer terugdraaien en was €75 kwijt voor het terugplaatsen van een dopje wat ze zelf per ongeluk achter de ketel hadden gelegd!!
Nadat ik vorig jaar heb opgezegd blijven ze me mailen dat er binnenkort een servicebeurt wordt uitgevoerd!! Ik kom niet eens meer van hen af!!
The Trustpilot Experience
Learn more about other kinds of reviews.