Fonus - Sundsvall Reviews 107

TrustScore 4.5 out of 5

4.7

Esplanaden 11, 85231 Sundsvall, SE

See what reviewers are saying

Rated 5 out of 5 stars

Vi anhöriga är fantastiskt nöjd med kund upplevelsen från Fonus begravningsbyrå. Allt flöt på smidigt och bra med vår värd. Fonus minnessidor hjälper till att bevara släktforskningen framåt sett med b... See more

Rated 5 out of 5 stars

Både inför,under & efter begravningen av vår käre mor har Fonus Sundsvall varit fantastiska! De var empatiska & informativa så att allt kändes så mycket lättare! Jonathan på fonus skötte allt på ett... See more

Rated 5 out of 5 stars

Hade redan fått ett positivt intryck och fint bemötande vid tidigare kontakt i dec 2022. Kändes tryggt och familjärt och vi fick intryck av att man gjorde allt för att vi skulle få igenom våra önskemå... See more

Company details

1. Funeral home

Written by the company

Fonus har sedan 1945 hjälpt våra kunder genom hela processen att planera och genomföra en vacker begravning. Idag är vi landets mest anlitade begravningsbyrå. Det har gett oss lång och stor erfarenhet av att utforma alla typer av begravningar – borgerliga, kyrkliga eller efter någon annan trosuppfattning. Vi är den enda begravningsbyrån som är rikstäckande med kontor från norr till söder. Det gör att du kan planera begravningen på en ort och att den genomförs på en annan. Tillsammans kan vi på Fonus då skapa trygghet eftersom vi finns med lokalt på båda orterna. Vi erbjuder möten fysiskt på plats, via video eller via telefon. Ibland kan det vara svårt för alla i familjen att närvara när en begravning ska planeras. Då kan vi erbjuda ett kundmöte på vår begravningsbyrå för de som kan, och övriga familjemedlemmar är med via video. Det gör att alla kan inkluderas i valen även om man fysiskt inte kan vara med på plats. Tillsammans skapar vi en bild av vem den avlidna var och med stor kunskap och erfarenhet skräddarsyr vi begravningen.

Contact info

3-star
2-star
1-star

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Mycket proffsigt och väl genomtänkt

Mycket proffsigt och väl genomtänkt

10 April 2026

Reply from Fonus - Sundsvall

Hej Lennart, tack för dina fina ord. Det värmer att höra att du är nöjd med oss. Vänliga hälsningar, Elvira på Fonus

Professionell

Lyhörd, professionell o trevlig. Tog hand om allt

26 March 2026

Reply from Fonus - Sundsvall

Hej Eva, tack snälla för ditt värmande omdöme. Så fint att höra att du är nöjd med oss. Vänliga hälsningar, Terese på Fonus.

Högsta betyg

Fint och lyhört bemötande samt mycket välordnat arrangemang.

25 March 2026

Reply from Fonus - Sundsvall

Hej Hans, stort tack för ditt omdöme.
Det värmer att höra att vi kunnat vara er till så god hjälp i en svår stund.
Vänliga hälsningar, Anna på Fonus

Rated 5 out of 5 stars

Kändes väldigt tryggt o bra hos Helene

Kändes väldigt tryggt o bra hos Helene. Hon var mycket hjälpsam.

23 December 2025

Reply from Fonus - Sundsvall

Hej Christin, stort tack för dina fina ord - det värmer verkligen att höra att ni är så nöjda med vår hjälp och att allt blivit som ni önskat.
Vänliga hälsningar, Frida på Fonus

Rated 4 out of 5 stars

Reply from Fonus - Sundsvall

Hej Karin, stort tack för dina fina ord - det värmer verkligen att höra att ni är så nöjda med vår hjälp och att allt blivit som ni önskat.
Vänliga hälsningar, Frida på Fonus

Rated 5 out of 5 stars

Fantastiska människor som jobbar på…

Fantastiska människor som jobbar på Fonus Sundsvall. Otroligt hjälpsam på natten när dom hämtade Mamma fram till efter begravningen. Hela vägen fanns dom där och lyssnade och hjälpte till med allt dom kunde. TACK!

10 November 2025

Reply from Fonus - Sundsvall

Hej Ted. Tack snälla för ditt fina omdöme. Vi är glada att du är nöjd med vårt bemötande och att du fick den hjälp du behövde. Vänliga hälsningar, Terese på Fonus.

Personligt

Personligt och proffsigt.

29 October 2025

Reply from Fonus - Sundsvall

Hej Lina! Stort tack för ditt fina omdöme, vi blir så glada att läsa detta! Vänliga hälsningar, Anna på Fonus

Proffsig hjälp…

Saklig redovisning trevligt bemötande och snabba svar

27 October 2025

Reply from Fonus - Sundsvall

Hej Palle och stort tack för ditt omdöme.
Vi är väldigt glada att vi har kunnat hjälpa dig på ett fint sätt och varit tillgängliga när du behövt nå oss.
Vänliga hälsningar, Joacim på Fonus

Otroligt bra bemötande

Otroligt bra bemötande. Kunde lösa allt och mer därtill 🩷
Fina lokaler med gott godis.
Vi och framförallt mamma fick sin önskan och allt gick smidigt. Tusen tack!

15 October 2025

Reply from Fonus - Sundsvall

Tack för ditt fina omdöme Elinore. Vi är glada att ni är nöjd med vårt bemötande och att ni fick den hjälp ni behövde. Vänliga hälsningar, Sandra på Fonus

Rated 5 out of 5 stars

Fint omhändertagande och bemötande…

Fint omhändertagande och bemötande inlyssnande

15 October 2025

Reply from Fonus - Sundsvall

Hej Anette och tack för ditt omdöme.
Vi är väldigt glada att du känt dig så väl bemött och att vi har varit lyhörda inför dina tankar och önskemål.
Vänliga hälsningar, Joacim på Fonus

Rated 5 out of 5 stars

Jag förklarade läget och tidigare…

Jag förklarade läget och tidigare upplevels från annat företag. Det gjorde att denna gång blev perfekt

24 September 2025

Reply from Fonus - Sundsvall

Hej Maria, tack så mycket för ditt fina omdöme. Vad glad jag blir att höra att du blev nöjd hos oss. Vänliga hälsningar, Terese på Fonus.

Ceremonivärden

Ceremonivärden gjorde att Ceremonin blev som vi ville.

26 June 2025

Reply from Fonus - Sundsvall

Hej Leif Arne, varmt tack för ditt fina omdöme. Det betyder mycket att höra att du är nöjd med oss. Vänliga hälsningar, Sandra på Fonus

Rated 3 out of 5 stars

Här tas inget helhetsansvar.

Här tas inget helhetsansvar.

28 May 2025

Reply from Fonus - Sundsvall

Hej, stort tack för att du hör av dig, men verkligen tråkigt att du inte är riktigt nöjd med oss. Vi försöker alltid att göra vårt bästa för att anhöriga ska få ett fint sista avsked. Vi vill gärna komma i kontakt med dig, då vi vill veta mer om hur situationen blev på det här sättet. Tyvärr kan vi inte se dina kontaktuppgifter, så har du möjlighet skulle vi uppskatta om du hör av dig till oss. Du når oss genom att mejla till info@fonus.se. Vi ser fram emot att höra från dig. Vänliga hälsningar, Anna på Fonus

Rated 2 out of 5 stars

Fonus tar överpris

Kundrådgivaren var uppenbart stressad vid vårt planeringsmöte efter mammas bortgång. Hon blev irriterad när jag ställde frågor eller bad henne sakta ner. Jag upplevde också en press att skriva på kontraktet för kostnadsförslaget direkt i slutet av vårt första möte, fast jag behövde tid att fundera. Jag fick sen byta till en annan kontakt på byrån som var mycket bättre. Priserna på Fonus var också betydligt högre än hos mindre begravningsbyråer, även för samma tjänster och exakt samma urna. Jag fick en offert från en annan byrå och nyttjade på så sätt Fonus prisgaranti för att få ett pris som var 6000 kr lägre. Överlag skulle jag inte rekommendera Fonus. Men Fonus minnessidor är bra.

10 February 2025

Reply from Fonus - Sundsvall

Hej Ronja, stort tack för att du hör av dig, men verkligen tråkigt att du inte är nöjd med oss.
Angående våra priser ser vi i jämförelser att vi ofta är billigare än våra konkurrenter - men lokala avvikelser kan förekomma. För oss är det viktigt att vara transparenta med vår prissättning för att du ska kunna jämföra priser med andra begravningsbyråer. Vår strävan är att alltid att erbjuda en personlig och fin begravning till en så låg kostnad som möjligt.

Det är mycket viktigt att planering av begravning sker i lugn och ro. Vår målsättning är att skapa trygghet för er anhöriga och ge er ett fint sista avsked.

Rated 4 out of 5 stars

Gjorde det dom skulle väl

Gjorde det dom skulle. Kompetens när det gäller information, möjligheter.

Bra på begravningen, tydlig info. Finns en del att förbättra vilket påtalats för personalen 👍

Vi var nöjda

28 October 2024

Hej Gabrielle, tack för ditt omdöme! Vänliga hälsningar, Elin på Fonus

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look