Ekstrem arrogance og inkompetence
Jeg har været kunde i HedeDanmark (HD) - afdelingen i Herning, og vil kraftigt advare mod at blive kunde hos dem. Forløbet starter med et arbejde på mine forældres ejendom, hvor vi kunne konstatere, at kvaliteten af plantearbejdet var meget svingende. Træarter som skal plantes i rækker plantes pludseligt ensartet i klumper. Det vil gøre det vanskeligt at tynde og afdrive bevoksningen så der til slut opnås tømmer af samme art, og vil betyde lavere afregningspriser for skovejeren. Aftaler om plantning af 2 rækker sitkagran mod skel bliver ikke opfyldt, og læhegn plantes så sporadisk at det må genplantes flere gange. Genplantningen sker først efter gentagne klager, og der tegner sig et mønster af medarbejdere som forsøger at omkostningsminimere og nægter at påtage sig ansvaret for ordentlig udførsel af arbejdet. Den offentlige vej efterlades i en sådan stand at naboen ringer og klager for at få forholdene udbedret. HD’s medarbejdere har ikke af sig selv kunnet indse, at de fleste mennesker ikke gider have vejen forbi deres ejendom ødelagt.
På min egen ejendom har jeg kunnet konstatere, at det desværre ikke er et engangstilfælde at HD leverer et dårligt stykke arbejde. Grene efterlades ude på marken med efterfølgende maskinskade på landbrugsredskaber. Jeg har måttet sande at aftaler som laves med min nabo (Staten) om færdsel og oprydningen på deres fredede områder ikke overholdes. På trods af indskærpning om, at man fra Statens side ikke ville have færdsel henover deres fredede områder, er der dybe kørespor fra HD’s maskiner. Træ aflægges på Statens arealer længere tid end aftalt, og uden at informere dem. Flis efterlades på offentlig vej til fare for den offentlige færdsel, og bliver først fjernet da jeg skriftligt henvender mig til HD. Det er ufatteligt at HD’s medarbejdere ikke selv kan indse, at der skal ryddes ordentligt op, og min oplevelse er, at evnen til selvkritik når man efterlader et stykke arbejde er ikke eksisterende. Under samme arbejde blev der først ryddet op inde på statens arealer da jeg ringer til biologen i Naturstyrelsen, som er utilfreds. I forbindelse med plantning af mit areal fik jeg foretaget grenknusning og jordbehandling. Planterillerne er nogle steder mere end 1 m dybe, og færdsel på terrænet til fods og med en lille traktor er meget svær/umulig. Det bliver meget vanskeligt for mig at passe den del af skoven i fremtiden, og rillerne er desuden æstetisk grimme. Jeg klagede første gang samme dag rillerne blev lavet og fik at vide at de jævnede sig med tiden. Da det ikke var sket mere end 2 år efter klagede jeg igen. HD ignorerede min henvendelse i flere uger med henvisning til travlhed, og reagerede først da jeg skrev offentligt om mine oplevelser på Trustpilot, men så havde de til gengæld tid til at svare både i weekenden og om natten! HD´s argument om, at rillerne udjævnes efterhånden, er helt hen i vejret. Der er tale om gruset moræne der ligger som stabilt grus. Jeg vil have pengene tilbage for denne jordbearbejdning og erstatning for genplantning, men de vil kun lave sporadisk jævning af arealet med en gummiged. Normalt er det sådan, at når et produkt ikke lever op til de forventninger man er blevet stillet i udsigt, så skal man have sine penge tilbage. Sådan fungerer det hos de fleste virksomheder, som gerne vil have tilfredse kunder der kommer tilbage, og snakker positivt om virksomheden til andre potentielle kunder. Af den årsag vil de fleste virksomheder også strække sig langt for at give kunden ret, fordi skadesomkostningerne ved tabt fremtidig arbejde fra andre kunder, der er blevet skræmt af dårlige erfaringer med firmaet er meget større. Hvis jeg skulle give HD et råd, så er det at lave en analyse af omkostningerne ved utilfredse kunder, erstatning og fremtidig indtjening. Hvis man laver en sådan, vil man i de fleste tilfælde nå frem til, at det ikke kan betale sig at være uvenner med kunden og dumstædigt fastholde sin ret. Jeg oplevede at HD forsøgte at beklikke min hæderlighed, da jeg ved selvsyn kunne konstatere at der var blevet skrevet for mange timer på grenknuseren. HD mener en regning er bevis for at de har ret, men den beviser kun at der faktureres for mange timer. Jeg har oplevet at der pludselig betales ekstremt lave afregningspriser på flis i forhold til hvad jeg tidligere er blevet betalt. Forespørgsler på detaljer om timetal, enhedspriser på maskiner er forgæves, HD opfordres til at lægge kortene frem så vi kan se om prisen virkelig blot skyldes at HD er ukonkurrencedygtige og der ikke foregår noget fordækt. Uanset - find en anden entreprenør med bedre service og priser. Er du
skovejer så kontakt mig for fremvisning af HD's arbejde og navne på medarbejdere som jeg har dårlig erfaring med.
23 June 2021
Unprompted review