Klostra Handelsträgård AB Reviews 83

TrustScore 4.5 out of 5

4.5

See what reviewers are saying

Rated 4 out of 5 stars

2 veckors försening och avrivna etiketter på potatisen. Så jag får väl gissa. Förra gången var det också försening och uttorkade pepparrötter. Jag var mycket irriterad på Klostra när jag gav dom 1... See more

Company replied

Rated 5 out of 5 stars

Beställde blomsterlökar o i en påse var kvaliteten inte så bra. Skickade bilder o fick snabbt svar med möjlighet att välja mellan tillgodokvitto och nya lökar. Valde nya lökar o de som kom var perfe... See more

Rated 5 out of 5 stars

Jag vill tacka för ett fantastiskt samtal med kundservice. De fixade min order på bästa sätt. Jag kommer alltid att handla här. Har både köpt vitlökar och vårlökar. Och plantor. Jag är hel nöjd.... See more

Company details

1. Garden centre

Written by the company

En renodlad nätbaserad handelsträdgård. Etablerad 2007 med idag nästan 50 000 kunder per år. Skickar frö, lök, knölar, rötter, sättor och t.o.m plantor i paket till ombud eller direkt till dörren över hela Sverige. Ger alltid 100% transportgaranti. Vi arbetrar inte aktivt med Trustpilot men har den öppen och besvarar i möjligaste mån spontana kundomdömmen. Därav de ringa antalet. Vid frågor når du oss på: hello@klostra.se

Contact info

3-star
2-star
1-star

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 5 out of 5 stars

Snabb leverans. Snabbast av dom 5 fröfirmorna jag handlade av samma vecka.
Jag blev dessutom lyckligt överraskad av märkstickor för allt jag köpt. Ingen annan fröfirma skickar med sådant.
Köpt lökar i veckan och dom kom fram på tre dagar.
Kommer beställa mer därifrån.

21 February 2025

Hej Hannah,

Stort tack för din fina recension! Vi är glada att du uppskattar vår snabba leverans och de märkstickor vi skickar med. Vi vill gärna göra odlingen så smidig och rolig som möjligt för våra kunder.

Härligt att höra att du är nöjd med både fröer och lökar! Vi ser verkligen fram emot att få välkomna dig som kund igen.

Med vänlig hälsning,
Klostra - din närmaste handelsträdgård

Rated 5 out of 5 stars

Tack för en mycket fin amaryllislök…

Tack för en mycket fin amaryllislök samt snabb leverans!

27 November 2024

Hej Anita,
Tusen tack för ditt fina omdöme! Det är alltid vår ambition att leverera högkvalitativa produkter och snabb service, så det betyder mycket att höra att du är nöjd. Vi hoppas att du får njuta av fantastiska amaryllisblommor och önskar dig välkommen åter!

Bästa hälsningar,
Team Klostra

Sjukt lång leverans tid 9 dar

Sjukt lång leverans tid 9 dar för leverans av några vitlökar.
Sista gången jag beställer från er satsar på företag närmre mellan och södra Sverige 😡
Kjell

11 November 2024

Hej Kjell,

Din order hade utleveransvecka 45. En utleveransvecka innebär att hantering av order påbörjas den veckan och man får en leveransbekräftelse. Yttre omständigheter kan påverka våra leveranser. Därför kan vi inte garantera leverans under samma utleveransvecka även om vi gör vårt bästa för att så ska ske.

Din beställning kom in på söndag den 3/11 och gick iväg följande vecka (45). Är man beroende av att ordern ska komma fram samma vecka så erbjuder vi Prioriterad leverans som fraktsätt i kassan när man gör sin beställning.

Vi är ledsna att leveransen inte motsvarade dina förväntningar och att detta har orsakat dig besvär. Tack för att du har tagit dig tid att kontakta oss.

Klostra.se

Dålig kvalité på plantorna

Dålig kvalité på plantorna. De har skickat ut redan döda plantor olika år till mig och vill inte kompensera för de säger att de kommer ta fart. Jag vet hur en död planta ser ut och dess rötter.
Köp hellre lite dyrare plantor än härifrån, inte värt och betala för något man inte får!

20 April 2024

Hej Moa

När fjolårsplantorna kommer efter transport så kan de ibland vara lite neddragna. Vi brukar då fråga först om man vill se om de repar sig. Vi förlänger alltid garantin så man kan återkomma. Men om kunden inte tror de har klarat sig så tar vi hen på orden och skickar om alternativ krediterar.

Nu med sommarvärmen så kan även en mindre försening gå hårt åt växterna. Men Klostra ger alltid 100% transportgaranti.

Ber om ursäkt om du inte upplevde bemötandet korrekt. Vi tar till oss av din kritik.

Rated 5 out of 5 stars

Torra kom de fram med extra lång åktur…

Torra kom de fram med extra lång åktur i lastbil. Levande växter, nja barkbitar liknar det mest.
Mot min förmodan, de lever och tittar upp med späda knoppar.

17 June 2024

Hej Thore!

Vi får be om ursäkt om transporten tagit längre tid än väntat. Hemleverans tar längre tid. Men vi ger alltid 100% transportgartanti även om kunden väljer hemleverans vilket vi genrellt avråder från nu när det blev så varm vår. Det är ändå rätt sällan det går fel men det är en klen tröst för den drabbade.

Vi tar kunden på orden om skick men ofta klara sig sparrisrötter bättre än vad man själv tror. Blötlägg dem någon timme i kallt vatten och plantera så ser man efter några ett par veckor om de slår skott. Vi förlänger naturligtvis garantin så du kan återkomma med en reklamation.

Men tror man inte på det och vill slänga rötterna så krediterar vi med en gång. Kunden ska inte betala för något de inte tror på.

Vänligen ta kontakt med kundtjänst. Du kan svara på din orderbekräftelse som du fick vid beställningen per e-post. Den går direkt tillbaka till kundtjänst.

Rated 1 out of 5 stars

Fick hem buskar som var väldigt små och…

Fick hem buskar som var väldigt små och halvdöda. Beställer aldrig mer något från klostra.

7 June 2024

Reply from Klostra Handelsträgård AB

Beklagar Thelma. Om något gått fel under frakten så ger vi alltid en 100% transportgaranti. Det är Klostra som tar hela risken med att skicka levande växtämnen i paket. Hör av dig till vår kundsupport på hello@klostra.se så hjälper dem dig. Samma sak om du är besviken över något annat.

Det du har köpt är fjolårsplantor i 8 cm transportkruka av svenskt unikt DNA som inte återfinns på så många platser i Sverige. Så är det beskrivet i butiken. Plantorna kan inte vara mycket större och det är fram för allt rotsystemet som är det stora värdet.

Men om något har upplevts oklart och du känner dig besviken över det du köpt så hjälpter vi dig även med detta.

Rated 2 out of 5 stars

Pyttesmå, dåliga plantor/sticklingar.

Beställde vinbärsplantor som visade sig vara MYCKET små sticklingar i dåligt skick efter transport, trots snabb hämtning. Det är inte okej att kalla dessa pytte-sticklingar för plantor, när de är några centimeter och knappt har rötter. Då är det ju också självklart att de har svårt att klara transporten. Jorden hade skakat loss från de små tunna rötterna och de små tunna bladen låg dubbelvikta. En planta var helt död, rutten och avbruten, och efter flera mail fram och tillbaka med kundtjänst fick jag till slut en ny pyttestickling. Jag är mycket tveksam till att de ska klara sig, och gör de det kommer de ta flera år innan jag har en riktig planta och ännu längre innan det är en buske. Mycket konstig affärsidé att sälja och transportera så känsliga, små sticklingar som plantor.
De barrotade sparrisplantorna var bättre, störreoch friska.

31 May 2024

Hej Ulrika

Tack, din åsikt är viktig.

Vi försöker vara tydliga med storlek och ålder på våra trädgårdsplantor i e-butiken. De är alla fjolårsplantor av unikt DNA som vi vill kunna erbjuda till hela Sverige. Alla har inte en plantskola runt kunten. Men om kunden känner sig besviken så försöker vi hjälpa. Information är svårt.

Att skicka levande växtmaterial i paket är en affärsidé som Klostra nu gjort i över 10 år. Och det är sant att det är en risk. Ibland går det fel. Händer inte ofta men är en klen tröst för den drabbade. Men vi tar ansvar och ger alltid 100% transportgaranti. Som du nu själv skriver så går det att anmäla och vi skickar om i första hand det som dukat under.

Men utöver detta så erbjuder vi även en etableringgaranti. Så om inte plantan överlevt till nästa år trots goda förusättnignar hos kunden så ger vi köpet tillgodo. Vänligen Ulrika återkom i så fall.

Roligt att du uppskattade våra barrotade sparriskronor :-)

Och tack för att du låter oss förklara.

med vänliga hälsningar

Mina knölar va ruttna

Mina knölar va ruttna, trasiga och torra .
Inga hade börjat gro vilket de borde vid denna tidpunkt.
Så ledsen första och sista gången jag beställde Dahlia knölar hos er.

23 May 2024

Hej Anna-Lena

Ser att du även tagit kontakt med kundtjänst. Det är bra. Där får du rätt hjälp. Men tack för att du låter oss förklara lite hur Klostra fungerar när det gäller köp av dahliaknölar här på Trustpilot.

Det är viktigt för oss att du som kund känner dig nöjd.

Vi lagrar alla knölar mörk, torrt och i naturliga svallager tills de skickas till kund. De är därför fortfarande i dvala och vaknar först när de kommer ut i värme. Allt för en bättre hållbarhet. Beroende på sort kan vissa ögon utvecklas.

Men om något går fel under transporten som att det går för kallt eller för varm så tar vi fullt ansvar för detta. Det händer inte ofta men det är en klen tröst för den drabbade. Vi ger därför alltid 100% transportgaranti om kunden hör av sig senast 6 h efter leverans till dörr eller 48 h till ombud.

Utöver detta så ger vi även en etableringsgaranti på alla fjolårsrötter och knölar så längre de har fått goda förutsättningar och fått tid på sig att utvecklas. För dahlia är det minst 8 veckor i jorden. Kommer de inte igång så får kunden ett tillgodokvitto i form av ett presentkort som är giltigt i 24 månader på hela vårt sortiment i butiken.

Är det något annat så försöker vi hjälpa dig så långt vi kan.

Tack för att du hörde av dig och gav oss möjligheten att rätta till detta.

Rated 1 out of 5 stars

Jag beställde flera dahlior och nästan…

Jag beställde flera dahlior och nästan alla hade MÅNGA brutna knölar, så besviken.

Kommer inte handla här fler gånger.

2 April 2024

Reply from Klostra Handelsträgård AB

Tack för ditt svar till kundtjänst Linda

Det är bra att du gör din röst hörd och fint att du ger oss möjlighet att försöka hjälpa dig. Återkom med vad vi kan komplettera dig med. Vi erbjuder bara färska fjolårsplantor med en hel krona med minst en knöl. Till det ger vi 100% etableringsgarantin och den ska med rätt förutsättningar kunna blomma samma säsong. Kommer något inte igång till midsommar (8 veckor efter plantering) så får du pengarna tillbaka med ett tillgodokvitto.

Men vi tar dig på orden om någon krona saknade helt knölar så ska vi kreditera dig med en gång. Det går under vår 100% transportgaranti.

Du gjorde precis rätt som tog bort allt dött material. Det ska man göra. Dahlian består som du säkert redan vet av en krona med en eller flera knölar som sitter fast med hals på kronan. Dessa knölar är en depå av socker/stärkelse och en del näringsämnen från förra sommaren och används under vinterdvala men har liten påverkan på hur dahlian kommer utvecklas eller blomma. Enligt vår västexpert (hortonom) så räcker en knöl för att att kronan säkert ska skjuta skott. Resten hänger där mer som reserv. Ny näring och vatten får kronan sedan via nya sugrötter som den bildar.

Att du upplever att många knölar satt löst är inte helt ovanligt i år. Det var väldigt vått i markerna förra hösten i hela Europa som gjorde att skörden gick ovanligt tungt. Men områden drabbades olika och sedan är även dahliasorter olika känsliga. Men vad vi framhåller så ska detta inte påverka årets blomning. Så länge kronan har minst en knöl. Det garanterar vi med 100% etableringsgarantin. Våra dahliaknölar tillhör alla första sortering i storlek (I) vilket ska garantera att de är bland de 50% största av sin skörd. Sedan kan olika sorters dahlia har olika stora rötter och antal knölar rent genetiskt.

PS Vad många testar nu och erfar så kan du ha tur och få skott även på dem knölar som ramlar av. Har de bara tillräckligt med DNA från kronan så kan detta gå. Men vi garanterar inte detta och man får se det mer som en bonus.

Tack igen för att du tog dig tid att ta kontakt med oss. Vi arbetar för att alla kunder ska känna sig nöjda och hörda.

Rated 3 out of 5 stars

Saknar bildupplevelsen.

Är nöjd med kvaliten på lökarna men väldigt besviken att det inte var bild på dom och information om höjd o blomstorlek. Det tog väldigt lång tid för mig att hitta alla i ert sortiment så jag vet hur dom ska planteras. Det blir en annan leverantör nästa år.

17 March 2024

Reply from Klostra Handelsträgård AB

Tack för din feedback. Den är viktig för oss.

Vi har försöka förenkla paketering och embalage för att minska miljöavtrycket och försökt samla all information i vår e-butik. På ett ställe. Kanske har vi gått lite för långt och missar en dela av kundnyttan. Ska titta på vad vi kan göra för att bemöta din återkoppling. Hoppas kunna återkomma i frågan.

Ursäkta ett lite sent svar.

Rated 5 out of 5 stars

Hade problem med en leverans men det…

Hade problem med en leverans men det löste Klostra med bravur. Härligt sortiment, fina plantor, trevligt bemötande och grym service. Rekommenderar Klostra varmt! 🌻☀️ /Emilie

15 March 2024

Reply from Klostra Handelsträgård AB

Stort tack, Emilie! Vi är glada att vi kunde göra din upplevelse hos oss till en positiv sådan. Det är vårt mål att erbjuda inte bara fantastiska produkter utan också en service som överträffar förväntningarna.

Rated 5 out of 5 stars

Kommunikation och leverans vid reklamation

Valde nya lökar o de som kom var perfekta.
Uppskattar snabbheten i kommunikationen, valmöjligheten och inte minst transportgarantin. Seriöst och proffsigt.

12 January 2024
Rated 4 out of 5 stars

Uppdatering kring ett tidigare inlägg

Nu efter fyra veckors försening fick jag mina 10 sparrisplantor! Med tanke på mitt tidigare inlägg och oro så måste jag skriva att alla 10 rötter var i väldigt gott skick och fuktiga vid öppning av paketet. Väldigt fint att Klostra skickade med tips och råd för nedsättning och skötsel av sparrisplantorna. Fick även tillbaka pengar för frakten för besväret kring förseningen. Proffsigt och seriöst företag måste jag ändå säga!

26 April 2023
Rated 1 out of 5 stars

Sjukt besviken då ert datasystem…

Sjukt besviken då ert datasystem tydligen på eget bevåg ändrar valt leveransdatum.
Detta har resulterat i att jag har fått plantorna för tidigt. Inget intresse från butikens sida att rätta till det utan jag fick skylla mig själv att jag inte hade kollat ordern ordentligt. Tydligen känt fel hos er. Dessutom var plantorna väldigt ynkliga på gränsen till obefintliga. 😔

18 April 2023

Reply from Klostra Handelsträgård AB

Förstår. Med över 70 000 beställningar per år så kan enstaka fel inträffa. Vissa mänskliga och andra rent IT-tekniska. I vilket fall står kunden i första rummet och inget är svårare än att när fel uppstår får vi göra om och göra rätt. Det bjuder vi på. Kunden ska inte bli ekonomsikt lidande.

Dock har kunden eget ansvar att kontollera vilken leveransvecka som man fått och vi har tyvärr ingen möjlghet att ta enskild kontakt med kunder inför en levernas och dubbelkontorllera kundens val. Vi måste anta att systememt och kunden vet vad den gör.

Men kunder kan alltid flytta en beställning ända fram tills de fått en leveransbekräftelse. (Gäller dock inte köksplantor som odlas upp till enskilda veckor. Där får man helt enkelt beställa om sitt urval med risk att den är slutsåld till annan vecka).

Vi gör vad vi kan och ber om ursäkt när det blir fel. Och försöker gör om till kundens bästa. Det gagnar oss båda.

Leverans vecka 4 som utlovat

Leverans vecka 4 som utlovat.
Alla 7 beställda amaryllislökar såg fina ut, en var dock betydligt mindre än beskrivet. Kundtjänst hanterade detta snabbt och proffsigt, skickade en ny lök. Snabba och vänliga! Återkommer gärna till dem som kund!

25 January 2023

Stora och fina Amaryllislökar

Jag har köpt Amaryllislökar och de var jättestora och fina, så där som man drömmer om att få dem. Jag är väldigt väldigt glad över lökarnas kvalité och storlek.

1 January 2023

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look