Vriendelijk en persoonlijk contact.
Mooie winkel en leuke prijzen.
Kom zeker gauw weer terug.
Vriendelijk en persoonlijk contact.
Mooie winkel en leuke prijzen.
Kom zeker gauw weer terug.
Verft de veren van papegaaien en doet aan illegale handel. Heeft een boete van een half miljoen hiervoor gekregen maar nog alsnog papegaaien verkopen? Ik had minder dan 1 ster gegeven als het kon
Ik vind Dennis papegaaien een hele goeie winkel. Ik wordt altijd heel goed geholpen en krijg heel goed advies over de verzorging van mijn papegaai, die ik daar 3 jaar geleden heb gekocht.
Twee verdachten van illegale vogelhandel staan deze week voor de rechter in Amsterdam. Het betreft vader en zoon van Dennis papegaaien.
Het duo heeft een winkel in Den Ilp (bij Amsterdam). Opgelicht?! besteedde in 2008 al aandacht aan de zaak. Destijds bleek dat er ook al jaren iets mis was met de vogels die Dennis fokt en verkoopt. Veel mensen kopen hier een papegaai die al snel na aankoop doodgaan. Ze krijgen dan vaak een tegoedbon, maar er is nooit een nieuwe vogel voor deze mensen. Ze kunnen dan tegen bijbetaling wel een vogel meekrijgen die eigenlijk goedkoper is. Er meldden zich gedupeerden met soortgelijke verhalen. Zo vertelde Dennis dat een koper een verzekering moest afsluiten voor een papegaai. De verzekering die klanten afsloten, bleek dubbel te zijn.
12 maanden cel
De hoofdverdachte in de zaak, is de zoon. De hoofdverdachte hoorde een gevangenisstraf van 12 maanden tegen zich eisen. De strafeis van de vader ligt lager: 7500 euro boete en een taakstraf van 30 uur. De rechtbank doet 15 april 2020 uitspraak.
Het Openbaar Ministerie verwijt de hoofdverdachte illegale export en handel in papegaaien, het overtreden van veterinaire regels, valsheid in geschrift en oplichting.
Berucht door vele papegaai liefhebbers, geliefd door anderen
in ieder geval een echte handelaar, die voor de prijs ook de kwaliteit leverd
Learn more about other kinds of reviews.