Snel Je Vaarbewijs Reviews

TrustScore 4 out of 5

3.8

See what reviewers are saying

Rated 1 out of 5 stars

Team Vaarbewijs kon helaas geen gefundeerde kritiek en een eerlijke mening verdragen. We mogen alleen maar positieve beoordelingen geven. Re: Cursus Snel Je Vaarbewijs Inbox 11... See more

Rated 5 out of 5 stars

Super cursus, zowel vaarbewijs I als II in 1 x gehaald. Je moet het wel serieus nemen en er best veel tijd in stoppen. Natuurlijk zijn sommige plaatjes anders dan bij het CBR. Maar voldoende basis k... See more

Rated 5 out of 5 stars

Voor nog geen €10,- via social deal lesmateriaal gekocht voor klein vaarbewijs 1. Veel Oefenmateriaal, ik miste wel wat informatie over wat vlaggen betekenen. Na 25 oefenexamens gemaakt te hebben ben... See more

Company details

1. Boating Instructor
  2. Career and Education Provider
  3. Sailing school

Written by the company

Met Snel je Vaarbewijs bereid je je snel en efficiënt voor op het CBR vaarbewijs examen. Je leert alleen wat echt nodig is en oefent met echte examenvragen. Dankzij onze prijswinnende e-learning software zie je direct waar je nog moet verbeteren, zodat je gericht kunt leren en goed voorbereid je examen ingaat. Bij Snel Je Vaarbewijs heb je altijd toegant tot je geslaagd bent voor het CBR vaarbewijs-theorie examen.

Contact info

Great

TrustScore 4 out of 5

5-star
4-star
3-star
2-star
1-star

No recent history of asking for reviews

Replied to 60% of negative reviews

Typically replies within 1 month

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

All reviews

22 reviews in the last 12 months

Write a review

Rated 1 out of 5 stars

Team Vaarbewijs kan helaas niet met gefundeerde kritiek omgaan.

Re: Cursus Snel Je Vaarbewijs
Inbox

11:54 (34 minuten geleden)
aan mij

Je kan de boom in.

Team Vaarbewijs

Op 30 aug 2026 om 10:17 heeft Marco van der Poel het volgende geschreven:

Goedemorgen,

De toegangscode werkt voor Vaarbewijs 1 en de code marifoon voor Marifoon.
Helaas werkt de code niet voor Vaarbewijs 2 examenprogramma en theorieboek.
Kunt u dat vrijschakelen of me een nieuwe code toesturen?

Mvg,
Marco van der Poel

30 August 2026
Rated 1 out of 5 stars

Ten eerste stelt de cursus niets voor

Ten eerste stelt de cursus niets voor, als je ze nodig hebt wordt er niet gereageerd! Niet per telefoon/ mail en ook de chat melden ze dat ze langer nodig hebben en een mail zouden sturen. Het is een cursus van zakken vullen. Blijf weg van dit bedrijf!!!

28 August 2026

Beste Rien,

Bedankt voor uw review. We vinden het jammer dat u deze ervaring beschrijft, maar herkennen ons niet in de stelling dat er niet op uw berichten wordt gereageerd.

Op uw bericht is door ons direct gereageerd. U heeft aangegeven de cursus te willen annuleren en wij hebben uw verzoek in behandeling genomen. Dat er via verschillende kanalen contact wordt opgenomen, betekent niet dat ieder kanaal afzonderlijk en onmiddellijk wordt beantwoord. Wanneer onze chat niet direct beschikbaar is, wordt het bericht per e-mail opgevolgd.

Dat u de cursus inhoudelijk niet vindt aansluiten bij uw verwachtingen respecteren wij uiteraard. De kwalificatie dat het om “zakken vullen” zou gaan, herkennen wij echter absoluut niet. Onze cursus bevat uitgebreide theorie, examengerichte oefenvragen en proefexamens en wordt door duizenden cursisten gebruikt ter voorbereiding op het examen.

Ook wanneer een klant niet tevreden is, proberen wij altijd mee te denken en tot een passende oplossing te komen. Dat geldt uiteraard ook voor u.

Team Snel Je Vaarbewijs

Superfijne cursus

Superfijne cursus! Via social deal gekocht. Je kreeg eerst uitleg hoe je moet leren via de website en dan kan je aan de slag. Genoeg oefenexamens om vragen mee te oefenen. Geen 5 sterren, omdat niet álle informatie in het theorie-deel staat, maar dit wordt gecompenseerd door de oefenexamens, waar deze theorie wel wordt getoetst. Tevreden met het resultaat van de cursus en voor het geld wat ik ervoor heb betaald viel het zeker niet tegen!! :)

16 July 2026
Rated 4 out of 5 stars

veel proef examens en voldoende info…

veel proef examens en voldoende info betreffende de theorie die erbij hoort, echter geen vijf sterren omdat ik een soort van begeleiding heb gemist wat de beste leermethode is. ik was bijvoorbeeld direct begonnen met proefexamens te maken en later de theorie doorgenomen, had eigenlijk andersom gemoeten.
verder een hle goede cursus
Henk

14 July 2026
Rated 5 out of 5 stars

Goede online cursus zonder onnodige…

Goede online cursus zonder onnodige poespas. De oefenexamens sluiten goed aan op het echte examen en je merkt dat er veel aandacht is besteed aan de inhoud. Voor mij was dit precies wat ik nodig had om mijn vaarbewijs te halen.

29 June 2026
Rated 5 out of 5 stars

Ik had eerlijk gezegd verwacht dat het…

Ik had eerlijk gezegd verwacht dat het veel moeilijker zou zijn. Door de oefenexamens wist ik precies wat ik kon verwachten en ben ik in één keer geslaagd. Zeker een aanrader.

26 June 2026

Reply from Snel Je Vaarbewijs

Beste Jan Willem, Bedankt voor uw geweldige review! Fantastisch om te lezen dat u in één keer bent geslaagd. We besteden veel aandacht aan het ontwikkelen van oefenexamens die zoveel mogelijk aansluiten op het officiële CBR Vaarbewijs-examen. Geweldig dat dit u heeft geholpen. Gefeliciteerd met uw vaarbewijs en veel plezier en veilige vaart op het water! Met vriendelijke groet, Team Vaarbewijs

Leerzaam

Simpel maar zeker leerzaam. Steeds examens oefenen tot je de stof beheerst. Goeie stap richting mijn vaarbewijs denk ik.

8 July 2026

Reply from Snel Je Vaarbewijs

Beste Niels, bedankt voor uw mooie review! Fijn dat u onze aanpak waardeert. We hebben de cursus bewust zo eenvoudig mogelijk gemaakt, met de nadruk op de officiële CBR-examenvragen. Zo kunt u doelgericht oefenen en zich optimaal voorbereiden op het vaarbewijs-examen. Veel succes met de laatste voorbereiding! Met vriendelijke groet Team Vaarbewijs

Top!

Top! Kvb 1 en Marifonie in 1 keer gehaald. Vraagstelling wijkt soms iets af bij het werkelijk examen bij CBR, maar door alle proefexamens te doen heb je de kennis in huis. Gelijk door voor Kvb2!

8 July 2026

Reply from Snel Je Vaarbewijs

Beste Marco, Hartelijk dank voor uw geweldige review! Van harte gefeliciteerd met het in één keer behalen van zowel Vaarbewijs 1 als Marifonie. Fantastisch om te horen dat de proefexamens u zo goed hebben geholpen bij de voorbereiding op het CBR-examen. Bedankt ook voor uw eerlijke feedback over de vraagstelling. We blijven onze examenvragen en cursus voortdurend verbeteren, zodat deze zo goed mogelijk aansluiten op het officiële examen. Veel succes met Vaarbewijs 2. Met vriendelijke groet, Team Vaarbewijs

Prima cursus makkelijk leersysteem

Prima cursus makkelijk leersysteem, geslaagd voor Vaarbewijs 1

23 June 2026

Reply from Snel Je Vaarbewijs

Beste Jasper, Hartelijk dank voor uw mooie review! Geweldig om te horen dat u ons leersysteem als eenvoudig en prettig heeft ervaren. Juist door de lesstof overzichtelijk te houden en te focussen op de officiële CBR-examenvragen kunnen cursisten zich efficiënt voorbereiden op het Vaarbewijs 1-examen. Van harte gefeliciteerd met het behalen van uw vaarbewijs en wij wensen u veel veilige en plezierige vaaruren! 🚤 Met vriendelijke groet, Team Vaarbewijs

Rated 5 out of 5 stars

Ben geslaagd voor mijn vaarbewijs

Ben geslaagd voor mijn vaarbewijs, erg blij mee.

1 June 2026

Reply from Snel Je Vaarbewijs

Hartelijk dank voor uw mooie review! Van harte gefeliciteerd met het behalen van uw vaarbewijs. Geweldig om te horen dat onze online cursus heeft bijgedragen aan uw succes bij het CBR Vaarbewijs-examen. Wij wensen u veel veilige, ontspannen en plezierige vaaruren toe! Met vriendelijke groet, Team Snel Je Vaarbewijs

Prima cursus

Prima cursus, de examenvragen voor Vaarbewijs 1 tijdens het CBR examen waren precies hetzelfde.

22 April 2026

Reply from Snel Je Vaarbewijs

Beste Lau, Hartelijk dank voor uw fantastische review! Van harte gefeliciteerd met het behalen van uw Vaarbewijs 1. Geweldig om te horen dat u, zelfs met relatief weinig oefening, bent geslaagd en onze cursus zo waardeert. We doen er iedere dag alles aan om onze cursisten zo goed en efficiënt mogelijk voor te bereiden op het CBR Vaarbewijs-examen. Bedankt voor uw mooie aanbeveling. Veel veilige en plezierige vaaruren gewenst! Met vriendelijke groet, Team Snel Je Vaarbewijs

Ja hoor

Ja hoor, vaarbewijs 1 in de pocket mensen. Ben met vlag en wimpel geslaagd. Het oefenen met echte examenvragen werkt erg goed, top cursus Snel Je vaarbewijs thanks, Johan

19 April 2026

Reply from Snel Je Vaarbewijs

Beste Johan, Hartelijk dank voor uw enthousiaste review, Johan! Van harte gefeliciteerd met het behalen van uw Vaarbewijs 1. Fantastisch om te horen dat u met vlag en wimpel bent geslaagd. Geweldig dat het oefenen met onze realistische CBR-examenvragen zo goed heeft gewerkt. Bedankt voor uw vertrouwen en mooie aanbeveling. Wij wensen u veel veilige en plezierige vaaruren! Met vriendelijke groet, Team Snel Je Vaarbewijs 🚤

Rated 5 out of 5 stars

Ik heb de vaarbewijs 2 cursus gedaan en…

Ik heb de vaarbewijs 2 cursus gedaan en afgelopen week geslaagd bij het cbr. De cursus is echt heel uitgebreid en de vragen waren praktisch gelijk tijdens het examen. Erg fijn zo.

16 April 2026

Reply from Snel Je Vaarbewijs

Beste Bert, Hartelijk dank voor uw mooie review! Van harte gefeliciteerd met het behalen van uw Vaarbewijs 2. Fantastisch om te horen dat u onze cursus als uitgebreid heeft ervaren en dat de examenvragen goed aansloten op het officiële CBR Vaarbewijs 2-examen. We werken onze cursus en oefenvragen continu bij, zodat cursisten met vertrouwen het examen kunnen afleggen. Bedankt voor uw vertrouwen en wij wensen u veel veilige en plezierige vaaruren! Met vriendelijke groet, Team Snel Je Vaarbewijs 🚤

Rated 3 out of 5 stars

Bereikbaarheid

Het is zojuist opgelost, er was toevallig iemand op de chat. Ik ben ik nog steeds van mening dat er iets aan de bereikbaarheid moet worden gedaan. Maar ik kan wel inloggen en ben in iedergeval niet opgelicht.

Review hier onder was van 25 maart, toen gaf ik 1 ster :

Reageren nergens op.
Geen bevestiging, geen inlog codes.
Zogenaamd reactie binnen 2u als je ze mailt. Niemand aanwezig op de chat.
Vooral niet kopen

25 March 2026

Reply from Snel Je Vaarbewijs

Beste Linda, Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw review bij te werken. Fijn om te horen dat het probleem inmiddels is opgelost en dat u weer kunt inloggen. We begrijpen uw opmerking over onze bereikbaarheid en nemen deze feedback serieus. We blijven werken aan een snellere en betere ondersteuning, zodat we onze cursisten nog beter van dienst kunnen zijn. Bedankt voor uw vertrouwen en veel succes met uw cursus. We hopen dat u binnenkort ook uw vaarbewijs behaalt! Met vriendelijke groet, Team Snel Je Vaarbewijs

Rated 5 out of 5 stars

Ik moest eerst even zoeken waar alles…

Ik moest eerst even zoeken waar alles stond, maar achteraf was het eigenlijk heel makkelijk te vinden allemaal. Ik vind deze manier van leren heel erg goed en super efficiënt. Direct geslaagd.

20 February 2026

Reply from Snel Je Vaarbewijs

Beste Jeroen, Hartelijk dank voor uw mooie review! Van harte gefeliciteerd met het behalen van uw vaarbewijs. Fijn om te horen dat de cursus na een korte kennismaking overzichtelijk en eenvoudig bleek te zijn. We hebben het leersysteem bewust zo ontwikkeld dat u snel de juiste onderdelen vindt en efficiënt kunt leren met de officiële CBR-examenvragen. Geweldig dat deze aanpak heeft geleid tot een examen in één keer. Veel veilige en plezierige vaaruren gewenst! Met vriendelijke groet, Team Snel Je Vaarbewijs 🚤

Rated 2 out of 5 stars

Onbeperkte toegang is verlopen

Teksten als "Toegang tot je geslaagd bent" en "Geniet van de voordelen van onbeperkte toegang ... Neem de tijd die je nodig hebt en zorg ervoor dat je zelfverzekerd het examen tegemoet gaat" doen vermoeden dat er geen einddatum zit aan deze bestelling.

Echter geeft het bedrijf nu aan dat de geldigheid is verlopen en mag ik tegen een gereduceerd bedrag van 30 euro weer een jaar bijkopen.

3 February 2026

Beste Marcel,

Het spijt ons te horen dat u niet tevreden bent.

Graag lichten wij toe dat de onbeperkte toegang uitsluitend van toepassing is op pakketten die rechtstreeks via onze website zijn aangeschaft. Voor pakketten die via een actie of voucher met korting zijn geactiveerd, geldt deze voorwaarde helaas niet. Dit is tevens opgenomen in de bijbehorende dealvoorwaarden.

Mocht u hierover nog vragen hebben, dan helpen wij u uiteraard graag verder.

Excuses voor de late reactie.

Team Vaarbewijs

The Trustpilot Experience