Byttemøde 18-9-21
Som selvstændig må man spørge sig selv:
Hvordan driver jeg min forretning, så den fremstår seriøs og indbydende?
Hvordan sikrer jeg mig, at jeg har tilfredse og glade kunder?
Flg. er et skoleeksempel på hvad man IKKE skal gøre:
Vores forening havde forud aftalt 2 datoer med Søgården i Brørup for at være fleksible overfor dem – fik de et stort selskab ind ville vi være parate til at tage den modsatte dato. Det endte med den mindst ønskede dato, men vi sendte først invitationerne sent ud, så det gik. Derefter brugte vi så nogle tusinde kroner på årets medlemspenne til vore medlemmer – påtrykt var ”Søgården” – og dermed fangede bordet. Der var ingen vej tilbage.
MEN:
Søgården fik et stort selskab ind, og så vejede hensynet til deres økonomi større end vores. De kunne tjene flere penge – og dermed var vores udgift til årspenne irrelevant for dem. Vi fik derfor et opkald om, at vi alligevel ikke kunne være der! I foreningens 34 årige historie havde vi aldrig oplevet noget lignende. Vi var dybt chokerede. Årspennene var trykt og betalt – invitationerne var sendt ud og folk havde tilmeldt sig! Vi holdt hårdt på at en aftale er en aftale, og det endte med vi blev proppet ind i et alt for lille lokale. Der var ikke økonomi til at trykke nye årspenne – så vi havde ikke noget valg. Vore medlemmer var ikke just tilfredse, men vi valgte i fællesskab at tage ”ja hatten” på, og klare årsmøde så godt vi kunne med den plads, der var til rådighed.
Desværre var dette kun begyndelsen til vores problemer. Vi havde bestilt kaffe med kringle og lagkage. Pludselig var der ikke lagkage med i prisen, og vi måtte acceptere en merpris. Havde der så været lagkage nok – men hvordan man forestiller sig at 30 gæster skal kunne dele 2 små lagkager er udenfor vores fatteevne. Ikke alle fik altså lagkage – men responsen fra ejerne var alligevel overraskende: Man anklagede højt gæsterne for at have taget for store stykker! Ja – det var helt utroligt. Virkelig??
Det skulle blive værre – meget værre! Da vore medlemmer, slukørede og skuffede, havde forladt mødet, skulle regningen betales. Da kom der endnu et chok: Der skulle betales LOKALELEJE! Vi havde i de foregående år været der 3 gange, og der blev aldrig betalt lokaleleje – noget vores lille forenings økonomi ikke tillader. Man påstod, det fremgik af vores bekræftelse – men en sådan havde vi aldrig modtaget! Vi bad om en udskrift – men den var dateret på selv mødedagen – så det havde ingen validitet. Vi var meget uenige, og så toppede man det overfor os med dette udsagn: ” Vi kan jo ikke have jer rendende her, når vi ikke tjener penge på jer”. WOW! Det er nok det mest fornærmende udtryk, man som betalende gæst kan blive mødt med.
Vi tillod os så at forespørge om vores søsterforening, der også planlægger deres årsmøde der, var blevet gjort bekendt med alle priser? Så hoppede kæden helt af, og vi blev gjort bekendt med, at vi fremadrettet ikke var velkomne på Søgården – og et skarpt ”FARVEL!”
”Dialog” var under hele forløbet nærmest et ukendt begreb, og vi må anbefale, man kraftigt overvejer, om man tør afholde sit arrangement på dette sted.
3 October 2021
Unprompted review