See what reviewers are saying

Rated 5 out of 5 stars

Jag är mycket nöjd! Naturligtvis är inte diskkraften densamma som i traditionella tabletter, men man ska tänka på att Sofreshy är mycket mindre giftigt och mer miljövänligt. Vanligt ekoprogram funge... See more

Company details

3-star
2-star
1-star

Asks customers to review

This company invites their customers to review, whether positive or negative

Replied to 68% of negative reviews

Typically replies within 2 weeks

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 4 out of 5 stars

Jag är jättenöjd med produkterna!

Jag är jättenöjd med produkterna! För diskmaskinen använder jag 1/2 blad varje gång och det har alltid blivit helt rent. Det samma gäller tvättmaskinen och då använder jag ett helt ark eftersom jag oftast har fulla maskiner. Leveranstiden var flera veckor, men eftersom det är ett litet företag så var det förmodligen mycket ordrar att hantera just då. När produkterna väl kom så har jag varit mycket nöjd.

Blev inte helt rent

Fantastiskt med en plastfri disktablett. Dessvärre blev disken inte helt ren och behövdes diskas för hand efteråt vilket gjort att vi gått tillbaka till ”vanliga” tabletter.

1 November 2025
Rated 3 out of 5 stars

Inte riktigt vad jag hoppades på.

Tycker om att det inte är nån plast i bladen och en känsla av att man inte får i sig konstiga rester som sitter kvar på det diskade. Tyvärr inte lika effektivt som jag hoppats på. Får gå igenom all disk noga innan den plockas in. Gratängformar och kastruller blir inte rent trots att vi skrapar av och sköljer först. Glas kan ha fingeravtryck och läppstiftsrester kvar. ½ ark räcker absolut inte, minst 1 eller 2 för att få någorlunda rent, så ganka odrygt. Tror inte jag kommer köpa någon mer gång tyvärr. Synd, för tyckte det verkade så bra.

Lätt att vara miljömedveten

Enkelheten. Lätt att vara miljömedveten.
Dessutom diskret doft. Dock lämnar disken kvar missfärgade thé koppar. Vilket i sig är ett positivt tecken på att inga farliga blekmedel ingår.

Allt inte rent

Känns ju bra med färre kemikalier. Allt blir dock inte rent med diskbladen. T.ex. sitter osten stenhårt kvar på osthyveln. Det är ca 1 månad sen jag öppnade förpackningen och nu har diskbladen blivit torra och krackelerar som torkade lasagneplattor. Bladen lämnar ibland klet kvar i diskmedelsluckan.

Rated 4 out of 5 stars

Snabb leverans. Bra att slippa alla kemikalier förstås. Det innebär dock att man får acceptera att det inte blir någon glans på glas, porslin och bestick. Lätt avhjälpt för min del genom att alltid handdukstorka efteråt, då blir det fint igen.

Rated 3 out of 5 stars

Produkten fungerar väl och marknadsförs…

Produkten fungerar väl och marknadsförs som miljövänlig. Kunde framgått att den flygs först inom Kina sedan till Köpenhamn och skickas därifrån till Sverige. Tog lång tid såklart och mitt förtroende för företaget sjönk rejält eftersom man mörkat detta bakom ”miljövänligt”.

15 December 2025
Rated 5 out of 5 stars

Jag är mycket nöjd

Vanligt ekoprogram fungerar bra. Disken blir ren och fin. Det enda som inte blivit tent är en stekspade som hade stekt ägg. Även spenat gick bort. Allt sånt här beror ju också på vilken diskmaskin man har.
Vi äter ganska rent på våra tallrikar, men inte extremt. Vi ställer svåra saker i blöt (grötkastruller m.m.) Har inte provat kastrulldisk.

Rated 4 out of 5 stars

Jag köpte disklapparna för att testa

Jag köpte disklapparna för att testa! Alla disktabletter man köper lämnar lukt i glasen som vi ogillar! Era luktar ingenting och det är jättebra! Det enda man kan säga något negativt om är att trots att jag sköljer av disken noggrant innan, så blir det inte riktigt rent ibland!

17 January 2026
Rated 1 out of 5 stars

Disken blir ren men inte bra att diskbladet innehåller PVA.

Tycker disken blir ren. Jag tar ett halvt blad. Men jag sköljer disken först. Bra för miljön, endast biologiska ämnen i diskbladen. Hoppas bara dom snart kan tillverkas i Sverige. Inte bra för miljön att skickas så långt ifrån (Kina). Blev besviken, såg nu att Polyvinyl alkohol (PVA) finns i diskbladet. Det är samma som används som skydd för diskmedelstabletter. En vattenlöslig plast. Men det bryts ner till mikroplaster. Bättre att köpa maskindiskpulver i en kartongförpackning.

9 November 2025
Sofreshy logo

Reply from Sofreshy

Tack för din ärliga och genomtänkta recension. Vi uppskattar verkligen att du läser innehållsförteckningen och bryr dig om miljön, för det gör vi också.
Angående polyvinylalkohol (PVA) så har du rätt i att det är en vattenlöslig polymer, men till skillnad från vanlig plast bryts PVA inte ner till mikroplaster. Den löses upp helt i vatten och bryts vidare ner av mikroorganismer i reningsverk. Vi har dessutom certifikat som visar att våra produkter bryts ner helt inom 28 dagar.
Du har också en bra poäng kring kartongförpackningar – de är i sig ett mer hållbart val än plastförpackningar. Skillnaden är att vanliga disktabletter ofta innehåller starka kemikalier och konserveringsmedel som inte bryts ner i naturen, medan våra diskblad endast innehåller biologiskt nedbrytbara ingredienser som är snällare mot både miljö och vattenlevande organismer.

Vi arbetar samtidigt för att flytta tillverkningen närmare Europa för att minska klimatpåverkan ytterligare. Tack för din feedback, det är precis den typen av feedback som hjälper oss att fortsätta förbättras.

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look