Company details

2. Financial advisor
  3. Non-bank financial service
  4. Pension office
  5. Retirement Scheme

Information provided by various external sources

Vi erbjuder enkla, prisvärda och hållbara spar- och pensionslösningar för privatpersoner och företag och har 99 år av pensionsexpertis.

Contact info

3-star
2-star
1-star

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 1 out of 5 stars

Detta är utan tvekan det sämsta bolag…

Detta är utan tvekan det sämsta bolag där e! Svarar på mail ca:5-6 dagar och just nu telefon 45min kö! Av ALLA min pensioner är detta den ENDA som inte gått framåt 2025 med i stort sett samma portfölj! DETTA ÄR ETT SKIIITBOLAG! ta en titt på trustpilot så får ni se....

9 January 2026

Kapitalet ökar inte

Jag har ett gammalt pensionssparande från en tidigare arbetsgivare hos SPP. Jag kan inte påverka hur pengarna placeras. Hur SPP har kunnat få mina ca 500 tkr att minska både 2024 och 2025 är helt obegripligt.

5 January 2026
Rated 1 out of 5 stars

En timme och 10 min väntetid för att…

En timme och 10 min väntetid för att tala med någon i telefon ,anställ mer personal. Och nu ringer jag igen och samtalet bryts, Det är andra gången samtalet bryts. Hoppas de har en dålig dag bara och att de anställer, finns många som behöver ett arbete.

10 February 2025

Undvik detta bolag

Undvik detta bolag! Katastrofalt dålig kundservice och maken till kundförakt man sällan möter. Jag har stått i telefonkö i 1 timme och 20 minuter, under tiden försöker få kontakt via chatten. Inget svar på chatten heller, agenten skickar ett standard svar, sedan ignorerar frågor.

10 February 2025
Rated 1 out of 5 stars

Har tyvärr också en gammal…

Har tyvärr också en gammal tjänstepension hos SPP. Eftersom jag flyttade till Danmark för många år sedan, har jag inte Bank-ID...dvs är tvungen att ringa SPP kundservice för att diskutera en lösning til inloggning så att jag kan se vad jag har på mitt pensionskonto hos dem..jag gav upp efter 1 time och 20 minuter i telefon kön som "nästa person i kö'n" sjukt när man ringer från Danmark. Âr ALECTA och SPP Försäkringsbolaget AB samma bolag nu?

13 January 2025

Sjukt dålig hemsida

Sjukt dålig hemsida! Under flera veckors tid har jag försökt logga in på deras hemsida, då står det på deras hemsida:

"Vi är strax tillbaka!
Vi håller för närvarande att uppgradera vår sajt. Välkommen att försöka igen om en stund."

Kan man inte ens underhålla en hemsida, så saknar man troligtvis kompetens att förvalta pensionskapital. Det sämsta pensionsbolaget jag varit med om.

Dessutom har de en dålig kundtjänst, stod i kö i knappt 10 minuter utan att nå fram till dem, innan jag gav upp.

Skulle aldrig aktivt välja detta bolag, tyvärr har jag en tjänstepension som är tvångsförvaltad där och som inte går att flytta.

Michael

10 January 2025

Inloggningsproblem hos SPP/Storebrand

Mitt omdöme gäller inte SPPs fonder som gett mig mycket bra avkastning. Nej, problemet är den fullkomligt katastrofala hemsidan eller snarare hur man loggar in på den. Anser mig själv mycket van med hemsidor och olika sorters inloggningar. Den enda sida som jag i princip alltid får problem med är SPPs. Gav upp för ett par år sedan men gjorde ett nytt försök idag. INGENTING har hänt! Lika omöjligt som förut. Otroligt hur ett företag av SPP/Storebrands kaliber är så usla! Förstår man inte att kunderna till slut ledsnar? Jag är inne flera gånger om dagen på Avanza. Aldrig några problem! Har som sagt inget emot själva förvaltningen men nu har jag ledsnat på mina inloggningsproblem och flyttar mitt sparande. Som sagt väldigt förvånad över att man inte gör något åt dessa problem. Storbolag brukar vara lyhörda men det verkar inte gälla SPP/Storebrand.

4 July 2024

Uselt!!

Uselt!!! Massa tricks för att göra det svårt att få ut pengar. Ingen knapp för uttag där inte!!!

30 August 2023

Is this your company?

Get free account

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look