Svenskajurister Reviews 22

TrustScore 3 out of 5

3.0

See what reviewers are saying

Rated 5 out of 5 stars

Snabb återkoppling, trevlig och över mina förväntningar. Mycket duktig jurist inom biljuridik som hjälpte mig att vinna tvisten med bilfirman. Rekommenderar verkligen.

Rated 1 out of 5 stars

Trevlig och bra första kontakt. Ville ha betalt i förskott. Kom med ett tvärsäkert uttalande som han senare inte stod för. Med stora konsekvenser både i tid och utfall. Omöjlig att få kontakt med... See more

Company details

1. Legal Services

Written by the company

Idén bakom svenskajurister.se uppkom när vi insåg att väldigt många människor behöver hjälp med vardagliga juridiska frågor men vet inte vart de ska vända sig.

Contact info

1-star

Replied to 100% of negative reviews

Typically takes over 1 month to reply

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 1 out of 5 stars

Utebliven hjälp i ärende.

Efter att ha blivit bedragen av företaget Vie Finance vände jag mig till Oscar Mikaelsson vid Norrjuridik i Skelefteå, för hjälp i mitt ärende att återfå den stora förlust jag genomlidit.

Oscar vill ha förskottsbetalning och kontrakt skrives. Förskottsbetalning genomförs ( vilket enligt stjärnadvokat Anti Avsan EJ normalt sett begärs av seriösa jurister)

Oscar säger sig arbeta med mitt fall men efter frågor ställda till honom kring detta ger han nedast svävande svar att de är svåra att ha att göra med. När jag sedan ber honom specificera o skicka mig meddelanden över den konversation som bedrivits med Vie Finance får jag inga. Vid ett senare tillfälle, när Vie Finance återigen kontakas av min nya jurist nämns att INGA kontakter bedrivits med denna man. Oscar har, vad jag förstår, ljugit om att han haft kontakt med företaget över huvudet taget.

Ja, vad göra för att bli bättre. Jobba för klienten utifrån det avtal som skrivits. Ej ta betalt i förväg helst i ett slutskede av processen, vilket jag i o f s inser är svårt, om inte annat i mitten av processen när jag ser att arbete åtminstånde påbörjats. 10000 kr i fast pris betalades för detta, en liten summa förvisso, en ändå, det är principen. Det värsta av allt är ändå lögnen. Lögn att han fört samtal förts som mitt ombud men som uppenbarligen EJ gjorts. Oscar har även varit svår att nå både via telefon och mail. Han har ALDRIG skrivit till MIG om processen och vad som händer. JAG har fått jaga honom, hela tiden för att fråga hur allt går. Efter att ingenting gjorts under ett helt år valde jag att gå vifare med annan jurist. Jag kommer att göra allt i min makt nu för att O ej skall kunna bedriva fortsatt verksamhet. Sanningen skall vinna till slut! Oscar har fått flera anmälningar mot sig vad gäller tidigare fall han uppenbarligen EJ lyckats lösa. Det verkar utifrån de fallen att förfarandet har bedrivits på samma sätt som i mitt fall. Så ledsamt allt detta. Man vänder sig till en jurist man tror på, som sedan mottar betalning ( för det var viktigt att pengar skickats från mig och som mottagits från honom, innan process kunnat påbörjas), men som sedan visar sig svika sina löften. Trodde för mitt liv inte att det fanns sådana människor. Det är beklämmande.

18 January 2025

Reply from Svenskajurister

Personen som nämns i omdömet är inte längre verksam hos oss och har inte varit det på flera år.

Vi har ingen koppling till denne eller den verksamhet som beskrivs.

Omdömet rör därmed inte vår nuvarande verksamhet eller våra tjänster.

Mvh,

Rated 1 out of 5 stars

Varning för oseriös verksamhet!

Varning för oseriös verksamhet!
På deras sida står fina ord om ’en stark etisk grund’, ’bevisad historik av att leverera juridiska tjänster av hög kvalitet’ etc. Ändå har de oseriösa jurister knutna till sig, ingen kontroll görs (Sök på JuristiNorr). Vidare har de juridiska rådgivarna ingen juridisk bakgrund, de söker medarbetare med ’intresse för juridiska texter’ etc. De (Linus och Niklas) är kopplade till fler bolag, detta inom Digital Marknadsföring, vilket verkar vara deras kompetens, inte att driva en juridisk verksamhet tyvärr…

6 May 2024

Gigantisk VARNING!! Oscar Mikaelsson/Norrjuridik

Gigantisk VARNING!!
Fick kontakt med Juristinorr/norrjuridik/Oscar Mikaelsson genom Svenska jurister.

Anlita ASBOLUT EJ denna firma, eller Oscar Mikaelsson, eller någon som har med den att göra.
Bedrägerifirma som vill ha snabb "fast summa" i betalning i förskott, men sedan inte gör något och vägrar återbetala trots att man utnyttjar laglig ångerrätt.
Han lovar via mail att de ska betala, men gör sedan ingenting. Är omöjlig att nå, och svarar inte på mail.

När jag polisnmälde så fick jag bekräftat att han har MÅNGA polisanmälningar på sig, men det räknas inte som brottsmål så de gör inget, utan man måste själv dra honom inför domstol, det #¤%#¤#&".

Har själv efter ett halvårs kamp fått tillbaka mina pengar, men det krävdes just att jag lämnade in en stämningsansökan till tingsrätten. Absolut sista dagen innan domen skulle falla så betalade Oscar slutligen tillbaka och undgick bedrägeridomen.

Oscars/Norrjuridiks affärsidé är 100% bedrägeri.
ANLITA ALDRIG!

(och att inte Svenskajurister inte tar bort all anknytning till honom, får mig att tyvärr tro att de är lika fula, samvertslösa och lågstående själva. Till alla: Håll er borta, för er egen skull!!!)

Noll stjärnor!

30 November 2024

Hej Oskar,

Tack för att du delar din erfarenhet. Vi vill först och främst förtydliga att vi inte har något samarbete med parterna du nämner.

Vi ser mycket allvarligt på sådana här händelser och är angelägna om att förstå missförståndet.

Om du har möjlighet får du gärna maila oss på kontakt@svenskajurister.se eller ringa på 010-641 05 99

Vi är väldigt intresserade av att komma i kontakt med dig och skulle uppskatta din hjälp att reda ut detta.

Mvh,
Svenskajurister

Rated 1 out of 5 stars

Oscar Mikaelsson anmäldes för hot mm i…

Oscar Mikaelsson anmäldes för hot mm i ett ärende som jag ej hade med att göra. Anlita inte denna så kallade jurist. Att han ens får kalla sig det…

16 September 2024

Hej Linn,

Det är lovvärt att du delar med dig av din erfarenhet.
För din vetskap har vi tagit in och agerat på den feedback som kommit in tidigare.

Vi har inget samarbete med konsulten som du nämner sedan drygt ett och ett halv år. Kom du i kontakt med konsulten via svenskajurister.se?

Så fall får du gärna kontakta oss på e-mail eller telefonnummer.

Om vi inte, skulle vi uppskatta om du kan flytta din recension till den förmedlare som gav dig kontakten. Alternativ ta bort den.

Varning: En dyrbar katastrof med Oscar Mikaelsson på ‘Jurist i Norr

Om du söker en advokat som kan leverera mediokra resultat och dessutom ta betalt som om han faktiskt gjorde något av värde, då är Oscar Mikaelsson på 'Jurist i Norr' den perfekta personen att anlita. Han kommer att förvärra dina juridiska problem istället för att lösa dem – om han ens bryr sig om att arbeta på ditt fall överhuvudtaget.

Redan innan jag ens hade hunnit förklara mitt ärende, krävde Oscar sitt arvode i förskott, något jag nu inser var det första tecknet på vilken skurk han verkligen är. När han väl fått sina pengar, försvann all motivation att göra ett ordentligt jobb. Jag fick kämpa för att ens få kontakt med honom, och när jag väl lyckades möttes jag av en arrogant och nedlåtande attityd som knappast ingav förtroende.

Det är tydligt att Oscar Mikaelsson inte har någon som helst respekt för sina klienter. Telefonmöten blev inställda eller glömdes helt bort, och när han väl dök upp, levererade han en förvirrande röra av 'råd' som inte verkade baseras på något mer än hans egen oförmåga att förstå grundläggande juridik. Han verkar ha lärt sig sina 'färdigheter' från en dåligt översatt Wikipedia-artikel, och det enda han verkligen är duktig på är att förvandla enkla fall till katastrofer.

Jag skulle inte ens anlita Oscar Mikaelsson till min värsta fiende. Han är inte bara inkompetent – han är en skurk som tar dina pengar och sedan inte ens försöker göra sitt jobb. Om du undrar varför så många av 'Jurist i Norr's klienter ser ut som om de just har genomgått en rättslig avrättning, så kan jag berätta att det inte är för att de vunnit några fall. Det är för att de insåg för sent att deras 'jurist' var mindre skicklig än en förstaårsjurist på sitt första praktikantjobb.

Tack för ingenting, Oscar Mikaelsson och 'Jurist i Norr'. Jag hoppas att rättssalen är lika tom som ert omdöme.

17 April 2024

Hej Hasse,

Det är lovvärt att du delar med dig av din erfarenhet.

Så fall får du gärna kontakta oss på e-mail eller telefonnummer.

Rated 5 out of 5 stars

Snabb återkoppling, trevlig och kompetent!

25 April 2024

Reply from Svenskajurister

Härligt att höra! Det gläder oss att du är nöjd med den hjälp du har fått. Stort tack för ditt omdöme Mikael.

Rated 5 out of 5 stars

Simon är professionell och hans…

Simon är professionell och hans engagemang gjorde att jag kände mig trygg under hela processen. Stort tack Svenskajurister och Simon!

25 April 2024

Reply from Svenskajurister

Härligt att höra! Det gläder oss att du är nöjd med den hjälp du har fått. Stort tack för ditt omdöme Maria.

Mycket trevligt bemötande

Mycket trevligt bemötande. Stort tack för hjälpen med testamentet!

5 April 2024

Reply from Svenskajurister

Härligt att höra! Det gläder oss att du är nöjd med den hjälp du har fått. Stort tack för ditt omdöme!

Rated 5 out of 5 stars

Trevligt bemötande och rådgivning kring…

Trevligt bemötande och rådgivning kring mina frågor. Bokade ett möte med jurist och fick vidare hjälp. Rekommenderar!

21 March 2024

Rated 5 out of 5 stars

Jag behövde hjälp med en bouppteckning där…

Jag behövde hjälp med en bouppteckning där vi inte var riktigt överens om allt och vi tyckte det var lättare att ta hjälp av en utomstående så allt blev rätt och inge bråk kunde uppstå. Ringde in och pratade med Niklas som var supertrevlig och gav mig bra tips. Därefter bokade vi en tid med Simon som hjälpte oss att ordna bouppteckning utan några bråk mellan oss syskon.

6 March 2024

Mycket nöjd!

Bra bemötande. Jag fick hjälp med det jag sökte för. Fick svar på de frågar jag hade på ett enkelt och bra sätt.

19 March 2024

Reply from Svenskajurister

Tack för att du har tagit dig tiden att lämna ett omdöme! Vi blir verkligen glada av att höra att du är nöjd med den hjälp du fått.

Niklas

Rated 5 out of 5 stars

Proffesionellt bemötande och duktiga på…

Proffesionellt bemötande och duktiga på att föreslå anpassade lösningar

1 March 2024

Rated 5 out of 5 stars

Tusen tack för all hjälp med…

Tusen tack för all hjälp med gåvobrevet. Kommer absolut att höra av mig igen om det behövs!

5 March 2024

Rated 5 out of 5 stars

Fantastisk att få så snabb och proffsig…

Fantastiskt att få så snabb och proffsig hjälp.
Mycket trevligt bemötande. Kan absolut rekommendera.

5 March 2024

Rated 1 out of 5 stars

Anlita inte Svenska jurister/Jurist i Norr!

Anlita inte Jurist i Norr, konsult till Svenska jurister!! Oerhört oseriös! ARN behandlar just nu en anmälan från mig mot just Jurist i Norr. Jag sökte Svenska jurister i oktober, utan framgång för att jag fullständigt tappat förtroendet för er konsult. Jag är tacksam om någon kan kontakta mig för jag vill väldigt gärna berätta om vad jag har varit med om!

19 February 2024

Hej Annika,

Tack för att du tog dig tid att lämna feedback via e-mail efter att du lämnat recensionen på trustpilot.

Om det inte framgick tidigare har vi vidtagit åtgärder baserat på din återkoppling.

Niklas

Rated 1 out of 5 stars

Ej tillgänglig på avtalad tid

Bokat två tider för kostnadsfri konsultation, de var ej tillgängliga på någon av dessa. Ingen bra start, uppsöker ett annat företag för rådgivning.

17 January 2024

Hej Mia,

Vi tackar för att du tog dig tid att lämna feedback via e-mail efter att du lämnat recensionen på trustpilot.

Varning - oseriös!

Trevlig och bra första kontakt. Ville ha betalt i förskott.
Kom med ett tvärsäkert uttalande som han senare inte stod för. Med stora konsekvenser både i tid och utfall. Omöjlig att få kontakt med under processens gång. ANLITA EJ!

Att svenska jurister centralt ett drygt halvår senare reagerar, trots att vi tog kontakt med dem under processen är av inget värde, skadan är redan skedd.

30 August 2023

Hej Anders,

Om du har möjlighet får du gärna kontakta oss.

Du når oss på 010-641 05 99 eller kontakt@svenskajurister.se

Eftersom vi förmedlar fristående jurister är det av stort intresse för oss att få mer information.

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look