Unico Travel Reviews 68

TrustScore 5 out of 5

4.8

See what reviewers are saying

Rated 4 out of 5 stars

Unico travel heeft voor ons een prachtige rondreis door Costa Rica georganiseerd! Precies op onze behoeftes afgestemd. Veel flora, fauna, zelfstandig kunnen toeren met een perfecte auto, alles goed... See more

Company replied

Company details

1. Tour operator

Written by the company

Sinds 2009 organiseert Unico Travel rondreizen op maat naar Latijns-Amerika. Onze bestemmingen zijn Belize, Colombia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama en Peru. Unico Travel streeft ernaar om reizigers op een unieke en exclusieve manier kennis te laten maken met Latijns-Amerika. Dit kan alleen door zelf de bestemmingen goed te kennen en met behulp van onze lokale contacten. De naam Unico Travel is een combinatie van de Spaanse en Engelse taal. Als één ding duidelijk wordt tijdens het reizen, is dat ieder mens zijn eigen wensen en dromen heeft. Ieder mens is uniek en daarom ook elke reis. Onze meerwaarde is het meedenken tijdens het samenstellen van de reis, waardoor er een logische invulling wordt gegeven aan de reisroutes. Unico Travel organiseert onvergetelijke reizen, waarbij de kernwaarden uniek, luxe & persoonlijk centraal staan. Ervaar uw droomreis met Unico Travel!

Contact info

3-star
2-star
1-star

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Een unieke rondreis door Costa Rica / Panama

We hebben een prachtige reis gemaakt en Unico heeft alles perfect verzorgd. De locaties waren erg mooi en de reisdagen verliepen zeer soepel; boottochten, tours, autoritten, taxi’s en busreizen, overal werden vriendelijk opgevangen en Unico volgde onze reis vanuit Nederland. Ook de vermiste bagage werd door hen opgelost. Een bijzondere reis, die we samen met hen hebben uitgezocht en boven verwachting is verlopen. Unico Travel is een echte aanrader om Costa Rica en Panama te ontdekken.

18 February 2026
Rated 5 out of 5 stars

Persoonlijke aandacht vanaf eerste contact tot thuiskomst

Vanaf het eerste contact werd goed geluisterd naar wat wij wilden en over alles meegedacht. Dankzij die aandacht hebben wij een onvergetelijke rondreis gemaakt door Costa Rica. De accommodaties, het vervoer en de diverse tours: alles was perfect gekozen en geregeld. Ook tijdens de reis was er interesse en werd meegedacht. Dankzij de uitgebreide reisinformatie met route aanwijzingen, tips voor onderweg en voor de plaats van bestemming hebben wij een zeer relaxte en fantastisch mooie reis kunnen maken. Kortom: echt een reis op maat, tot in de puntjes geregeld!

31 March 2026

Droomreis Costa Rica verwezenlijkt

Wij zijn van 8 februari tot 5 maart 2026 met Unico Travel met zijn tweeën naar Costa Rica gegaan voor een vogel-, natuur- en duikreis. We hebben van begin tot en met het eind een droomreis gehad. De voorbereiding, planning en uitvoering van de reis met lodges, vervoer, (vogel) gidsen, waardevolle informatie hebben wij als heel grondig en prettig ervaren. Ook als er eens iets was, reageerde Unico Travel snel en helpend.
Wij kunnen Unico Travel dan ook van harte aanbevelen!
Sjoerd Poorta en Martine Jongenburger

5 March 2026
Rated 5 out of 5 stars

Unico Travel heeft voor ons een unieke…

Unico Travel heeft voor ons een unieke reis samengesteld. Onze kern uitgangspunten waren: natuur, zee en comfort. We hebben intens genoten van alle ervaringen. We ontdekten de vogelwereld, het regenwoud en natuurlijk 2 oceanen. Fantastisch wakker worden met de geluiden van het regenwoud. Ook de keuzes van de resorts was super.

18 January 2026

Een top reis gehad!

Unico Travel heeft voor ons een waanzinnig mooie reis door Costa Rica samengesteld! Van 23 november t/m 10 december 2025 hebben we het hele land doorkruist en werkelijk alles was tot in de kleinste puntjes perfect geregeld.

We hebben enorm genoten van de prachtige natuur en konden ontzettend veel bijzondere vogels fotograferen – precies waar we op hadden gehoopt. De gidsen waren deskundig en vriendelijk, de auto was in perfecte staat en ideaal voor de langere afstanden, en zowel de maaltijden als de lodges overtroffen onze verwachtingen. Overal hadden we het gevoel dat er echt met ons was meegedacht.

Kortom: Unico Travel heeft onze droomreis werkelijkheid gemaakt. Wij zouden hen zonder twijfel aanbevelen aan iedereen die een onvergetelijke, zorgeloze en op maat gemaakte reis naar Costa Rica wil maken.

Tom & Arnolda

24 November 2025

Reis Peru/Ecuador oktober 2025

Onze reis naar Peru/Ecuador was prachtig in vele opzichten, en dat was mede te danken aan Unico Travel! Sfeervolle hotels, goede planning, leuke tips, enthousiaste gidsen, alles klopte. Ook prettig on te merken dat Barbara en Elise tijdens de reis makkelijk bereikbaar waren en goed met ons mee dachten. Voor herhaling vatbaar!

20 November 2025

4 weekse rondreis Costa Rica en Panama

Door het persoonlijke contact is het gelukt een fantastische rondreis samen te stellen. Er is goed naar onze wensen geluisterd. We hebben enorm genoten. De transfers waren goed geregeld, en de slaapplekken waren fantastisch. Erg leuk ook om te horen dat overal waar we verbleven Barbara ook even genoemd werd door de mensen daar. We raden Unico Travel dan ook zeker aan.

17 October 2025
Rated 5 out of 5 stars

Onze reis naar Panama en Costa Rica was…

Onze reis naar Panama en Costa Rica was geweldig. De reis was perfect samengesteld rekening houdend met onze wensen. De organisatie ter plekke was zonder uitzondering probleemloos en, niet onbelangrijk, alle transfers verliepen zeer soepel inclusief de grensovergangen. Je merkt dat Barbara en haar team veel ervaring hebben en je daarmee “ontzorgen”. We zouden zonder meer weer samenwerken met en boeken via Unico Travel.

17 September 2025

19 daagse reis door Costa Rica

We zijn net terug van onze 19 daagse reis door Costa Rica. We hebben een superreis gehad die goed op onze wensen was afgestemd. Wat een mooi land en mooie natuur. Natuurlijk ook schitterende foto's gemaakt. Heel erg bedankt voor deze mooie reis en we gaan vast nog een keer gebruik maken van jullie diensten. Groeten, Gert en Marjo.

6 October 2025

Costa Rica - Unico Travel

Wij zijn net terug van een fantastische rondreis van 3 weken door Costa Rica. Na een gesprek waarin wij onze wensen hebben besproken, heeft Unico Travel deze reis voor ons samengesteld. Wij hebben heel veel gezien en alles was tot in de puntjes geregeld. Ook tijdens de reis zocht Unico Travel regelmatig contact om te toetsen of alles naar wens verliep; echt top!

15 September 2025
Rated 4 out of 5 stars

Onze reis was tot in de puntjes verzorgd !

Onze reis was tot in de puntjes super geregeld. Met huurauto's die klaar stonden bij ons hotel tot en met taxi ritten vanaf een boot naar onze hotel. We hebben veel gezien. Het is een prachtig land, we hebben genoten. Wat heerlijk om onbezorgd op vakantie te gaan.

1 September 2025

3 weken rondreis Costa Rica en Panama

Net terug van 3 weken rondreis door Costa Rica en Panama. Telkens 2-3 dagen op de meest onvergetelijke locaties, tussentransporten deels met huurauto, deels met transfers die vnl vooraf werden vastgelegd. Eerder toevallig gepasseerd op de verre-reizen beurs in Antwerpen bij Unico. Overtuigd door het enthousiasme en de correcte communicatie op voorhand door Barbara en haar team. Organisatie was top, volledig afgestemd op wat we op voorhand hadden doorgesproken. Een aanrader!

19 August 2025
Rated 5 out of 5 stars

Wij hebben een prachtige reis via Unico…

Wij hebben een prachtige reis via Unico Travel geboekt naar Peru en alles was tot in de puntjes geregeld. Alle gidsen in Peru uiterst aardig en behulpzaam hebben onze vakantie eerder af moeten breken vanwege familie omstandigheden ook daarin zijn we heel goed in begeleid kortom Unico Travel echt aan te raden.

6 September 2025
Rated 5 out of 5 stars

Unico maakt je dromen waar !

We hebben vooraf onze wensen doorgegeven aan Unico Travel. En zij hebben al onze wensen in een geweldige reis van 16 dagen verwerkt. Alles was tot in de puntjes verzorgd. We hebben zoveel gezien en gedaan, onze vakantie kan niet meer stuk.
Wij raden iedereen aan om naar Costa Rica te reizen en deze reis door Unico Travel te laten samenstellen. Ze doen wat ze beloven, en dat is echt heel fijn.
Costa Rica zelf is 1 grote dierentuin, we hebben zoveel gezien. Ook zijn er ontzettend leuke activiteiten te doen, zoals Ziplinen, raften, walvissen spotten, snorkelen. De lokale bevolking is heel erg vriendelijk, en erg behulpzaam. De hotels die wij in onze reis bezochten waren ook erg netjes. Speciale vermelding voor de boomhut waarin wij sliepen. Wat een luxe op 12 meter hoogte, vanuit het bubbelbad kon je de apen in de bomen zien. Heel bijzonder.
Unico bedankt, het was een onvergetelijke ervaring.

13 August 2025

In het spoor van Darwin

De gehele reis was prima georganiseerd.
Ecuador + Galapagos eilanden is een prachtig land met allerlei soorten flora en fauna.
Alles wat was afgesproken met Unicotravel klopte precies.

22 August 2025
Rated 5 out of 5 stars

Mooie rondreis door Peru!

Unico Travel heeft een mooie reis voor ons uitgestippeld die goed paste bij onze wensen. De informatie verstrekking was duidelijk en ook waren ze goed bereikbaar, zowel voorafgaand aan de reis als tijdens de reis! Al met al hebben we het als heel prettig ervaren en vinden we het een echte aanrader!

18 August 2025

•⁠ een vlekkeloze Colombia-reis

•⁠ ⁠Algemeen reisverloop : vlekkeloos
•⁠ ⁠Reisvoorstel Unico Travel : eerlijk, realistisch, gevarieerd, in functie van onze wensen en verwachtingen
•⁠ ⁠Communicatie Unico Travel : duidelijk, volledig en steeds bereikbaar
•⁠ ⁠Activiteiten variatie : in samenspraak en overleg , gevarieerd
•⁠ ⁠Activiteiten kwaliteit : prima
•⁠ ⁠Taxi-en shuttle-diensten : prima
•⁠ ⁠Gidsen kwaliteit : zeer goed

Besluit : een top-ervaring te onthouden voor een volgende Zuid-Amerika-reis en absoluut aan te bevelen.

13 July 2025

Ongeevenaarde vakantie en service

De vakantie die Unico Travel voor ons heeft gedetailleerd wsa absoluut fantastisch. Mooie afwisseling, prachtige resorts, fantastische activiteiten, practische transfers.
Alles klopte precies en was tot in detail en perfectie uitgevoerd. Op iedere gepland moment stond er iemand voor ons klaar; altijd!
Daarnaast was het Nederlandse Unico team via Whatsapp heel betrokken en proactief tijdens de vakantie. Als we vragen hebben, kregen we altijd bijzonder snel een reactie.
Echt fantastische ervaring!!!

28 August 2025

Bedankt Barbara & Unico Travel team voor prachtige Mexico familiereis

Een dikke pluim aan Barbara en het ganse Unico Travel Team om opnieuw een prachtige reis uit te werken. Na onze uitstekende ervaring in Costa Rica enkele jaren geleden, was het nu de beurt om op een gepersonaliseerde manier Mexico te verkennen. Geen voorgeschreven brochures, maar maatwerk dat we eerst uitvoerig in een videocall hadden besproken, met uitstekende tips en ervaringen. Dankzij jullie lokale kontakten hebben we opnieuw een prachtreis gehad, het heeft ons toegelaten om een uitdagend land op een prachtige en avontuurlijke manier met ons gezin samen te ontdekken, een prachtige mix van cultuur en natuur met steeds oog en veel respect voor de lokale bevolking. Julie hebben een TOPteam & TOPformule voor de avontuurlijke reiziger die met het gezin binnen een veilig en lokaal framework wil reizen. Doe zo voort & bij een volgend avontuur in Latijns Amerika staan we zeker terug aan jullie deur! Groetjes, Steven, Hilde, Jana, Timo, Lars

1 August 2025

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look