Waarbeginjij Reviews 18

Company details

1. Nutritionist
  2. Weight-Loss Service

Written by the company

Bij Startpunt Diëtetiek helpt diëtist Maaike je op een persoonlijke en positieve manier verder. Of je nu wilt afvallen, aankomen, het Fodmap‑dieet bij PDS nodig hebt of sportvoedingsadvies zoekt — je krijgt begeleiding die écht bij jou past. Geen standaardplan, maar stappen die aansluiten bij jouw gewoontes, jouw tempo en jouw doel. In een ontspannen sfeer werken we samen aan een leefstijl die haalbaar voelt. Waar begin jij?

Contact info

3-star
2-star
1-star

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 5 out of 5 stars

Top diëtiste bij maag- en darmklachten

Na jarenlange maag- en darmklachten door een maagbacterie ben ik bij Maaike terechtgekomen voor een dieetadvies. Met het Fodmap dieet weet ik nu precies welke voedingsmiddelen mijn klachten verergeren. Wat een eyeopener! Maaike is vriendelijk en begeleid en adviseert mij heel professioneel. Dank je wel Maaike, je bent een aanrader!

15 May 2026

Top!

Inmiddels ben ik 3x bij Maaike geweest en ik heb al veel van haar geleerd. Maaike denkt met een open, eerlijke & oordeelloze blik met je mee en motiveert om weer gericht met je doelen aan de slag te gaan. Daarnaast is het een heerlijk blij mens, waardoor ik altijd weer met een positief gevoel naar buiten loop.

10 May 2026

Maaike is een topper

Maaike is een topper! Na een periode waarin ik geen progressie meer boekte qua spieropbouw hulp gezocht bij Maaike. Na een goede meting en voedingsplan weer enorme stappen kunnen zetten. Dankjewel Maaike!

4 May 2026

Blij met Maaike!

Ik ben bij Maaike gestart met het fodmap dieet, was erg blij met haar menu's, metingen, adviezen en tips. Ook kon ik altijd bij haar terecht met vragen of als ik het even zwaar had.
Nu bij haar gestart met het afvallen, ook nu weer blij met alle goede adviezen, gesprekken, tips ed.
Kortom, Maaike is een topper!

9 May 2026

Blij me Maaike

Ik ben blij dat ik bij Maaike terecht ben gekomen. Fijne gesprekken, goede adviezen en fijn dat er ook meerdere wegen naar Rome leiden en niet specifiek vasthouden aan 1 richtlijn. Maaike denkt ook fijn mee in de mogelijkheden.

8 May 2026

Ik ben heel blij met Maaike,

Ik ben heel blij met Maaike,
Ze geeft goed advies. Door haar hulp ben ik veel afgevallen en meer te weten gekomen over voeding. Wat ik erg prettige vind dat je samen opzoek gaat wat voor jouw werkt. En luistert goed naar mijn wensen.

8 May 2026

Persoonlijke begeleiding

Ik ben ontzettend tevreden over Maaike. Ze luistert goed, denkt echt met je mee en geeft praktische adviezen die haalbaar zijn in het dagelijks leven. Dankzij haar begeleiding voel ik me fitter en heb ik een veel gezondere relatie met voeding gekregen. Zeker een aanrader voor iedereen die op een fijne en persoonlijke manier geholpen wil worden!

4 May 2026
Rated 5 out of 5 stars

Eindelijk resultaat dankzij persoonlijke en deskundige begeleiding

Ik ben inmiddels zestigplusser en was al enkele jaren bezig met een afval- en spieropbouwproces toen ik op een hardnekkig plateau terechtkwam. Ondanks veel discipline en inzet lukte het mij niet meer om verdere vooruitgang te boeken. Juist dat was de aanleiding om contact op te nemen met deze diëtiste, Maaike Hoogland. En achteraf gezien is dat een van de beste keuzes geweest die ik heb gemaakt.

Vanaf het eerste contact viel direct op hoe professioneel, betrokken en zorgvuldig zij werkt. De intake was uitgebreid en persoonlijk, waarbij niet alleen werd gekeken naar mijn gewicht en doelen, maar juist ook naar mijn leefstijl, gezondheid, allergieën en wat voor mij praktisch haalbaar was.

Wat haar begeleiding bijzonder sterk maakt, is de combinatie van consistente monitoring en haar achtergrond als sportdiëtiste. Juist daardoor wist zij verder te kijken dan standaard voedingsschema’s. Met gerichte adviezen op het gebied van voeding, eiwitinname, spierbehoud én opbouw, timing en lichaamssamenstelling wist zij uiteindelijk het plateau te doorbreken waar ik lange tijd zelf niet doorheen kwam. Zonder haar deskundige begeleiding was dat niet gelukt.

De maandelijkse metingen gaven daarbij veel inzicht en motivatie, omdat niet alleen naar het gewicht werd gekeken, maar juist ook naar spiermassa, vetpercentage en algemene fitheid. Zeker als zestigplusser vond ik het erg waardevol dat de focus niet alleen lag op afvallen, maar ook op gezond ouder worden en het behouden en opbouwen van spiermassa.

Daarnaast wordt er uitstekend rekening gehouden met allergieën en persoonlijke gevoeligheden. Dat gaf mij veel vertrouwen, omdat adviezen echt op maat werden gemaakt in plaats van standaard schema’s te volgen. De voedingsadviezen zijn praktisch, duidelijk en goed vol te houden in het dagelijks leven.

Wat deze jonge dame extra bijzonder maakt, is haar combinatie van deskundigheid, nauwkeurigheid en oprechte betrokkenheid. Ze werkt zeer gestructureerd en consequent, maar blijft tegelijkertijd toegankelijk, positief en motiverend. Je merkt aan alles dat ze haar vak serieus neemt en echt geïnteresseerd is in het welzijn en de voortgang van haar cliënten.

En dat alles tegen een zeer, zeer acceptabel tarief voor iedere portemonnee! Geld kan gezondheid nooit vervangen. Maar dat wat je hier kwijt bent is zelfs maandelijks op te brengen voor mensen met zeer lage inkomens. Haar consulten kosten niet meer dan een pakje sigaretten en een zak chips... NADAT de kosten voor de eerste drie consulten door de meeste zorgverzekeraars worden vergoed!

Ik kan haar dan ook van harte aanbevelen aan iedereen die op een gezonde, verantwoorde en duurzame manier wil werken aan gewichtsverlies, spieropbouw en een fitter leven — zeker ook voor mensen van mijn leeftijd.

7 May 2026
Rated 5 out of 5 stars

Deskundig op voeding maar ook op andere vlakken

Ik kwam bij Maaike terecht omdat ik wilde afvallen. Tijdens het eerste gesprek focusten we op mijn spierklachten waar ik al even mee rondliep. Maaike zette mij op het juiste spoor van een orthomolrculair therapeut uit haar netwerk. Dat heeft mij heel goed geholpen!

11 February 2026
Rated 5 out of 5 stars

Deskundige diëtist, duidelijk en gezellig.

Dankzij Maaike weet ik eindelijk waar mijn klachten vandaag komen en leef ik zonder elke dag buikpijn te hebben. Ze legt het fodmap dieet helder uit en is tussendoor makkelijk te bereiken voor vragen. Wat heel fijn is omdat het dieet zeker op het begin wat overweldigend kan voelen. Maaike begeleid helder, deskundig en met een gezellige insteek. Elke afspraak liep ik weg met het gevoel dat ik het aankan en dat ik terug kan vallen op Maaike als het nodig is.

6 April 2026
Rated 5 out of 5 stars

Maaike is erg kundig en fijn in omgang

Maaike is erg kundig en fijn in omgang. De metingen geven heel veel inzicht en het voedingsadvies is heel nuttig en specifiek voor mijn situatie. Inmiddels 14 kilo afgevallen!

14 January 2026
Rated 4 out of 5 stars

Dieetadvies te hoog cholesterol

Ik ben bij Maaike Hoogland terecht gekomen ivm een te hoog cholesterol. Het door Maaike voorgestelde eetadvies heeft ervoor gezorgd dat ik na een half jaar weer op de goede weg ben. Ze is enthousiast, behulpzaam en komt met goede adviezen. Kortom ik ben zeer tevreden.

6 May 2026

30kg kwijt in 2 jaar tijd

Maaike is een aardige vrouw die duidelijk uitlegt hoe je verbranding werkt en samen met mij een persoonlijk plan heeft gemaakt. Hierbij werd gekeken naar mijn preferenties en eetpatroon waardoor ik gewoon kon blijven eten wat ik wou met wat aanpassingen. Hierdoor valt het makkelijk vol te houden en niet echt als een diëet. Hierdoor ben ik in 2 jaar tijd 30kg afgevallen!

6 May 2026
Rated 5 out of 5 stars

Maaike is absoluut een vakvrouw

Maaike is absoluut een vakvrouw. Ze heeft veel kennis over het Fodmap dieet. Weet het op de cliënt aan te passen, zodat het goed te doen is. Ze is daarbij heel rustig, duidelijk en zeker niet dwingend. Maaike is een zeer prettige en vriendelijke persoonlijkheid. Heeft een rustige ruimte en je voelt je meteen op je gemak bij haar. Een absolute aanrader!

5 May 2026

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look