Bilhusetsmaland Reviews 6

3-star
2-star
1-star

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 1 out of 5 stars

Rekommenderar tyvärr inte företaget.

Rekommenderar tyvärr inte företaget.
Jag köpte en ny husbil för ungefär ett och ett halvt år sedan. Efter en resa med mycket regn upptäckte jag att en för lång vindrutetorkare hade skavt bort färgen. När jag kontaktade Patrik hänvisade han direkt till Fiat och tog inget eget ansvar. Under en längre period var det sedan mycket svårt att få tag på dem, och först när jag nämnde att jag skulle gå vidare till ARN fick jag respons.
Vi gjorde till slut en överenskommelse om att jag själv skulle ombesörja lackeringen och skicka fakturan. Trots att arbetet utfördes för nio månader sedan och leverantören som ombesörjde lackeringen samt jag själv skickat flera påminnelser har Patrik fortfarande inte betalat de 4 500 SEK som fakturan gällde. Jag har nu själv fått reglera den.
Utifrån mina erfarenheter kan jag tyvärr inte rekommendera företaget.

1 December 2025
Rated 1 out of 5 stars

Köpte en husbil på Weidarshusbilar…

Köpte en husbil på Weidarshusbilar (samma ägare)
Husbilen skulle hämtas 4/4-2025 dagen innan ringer de och säger att de ej har fått alla delar som de skulle fixa.
Vi kommer överens om att de skickar delarna till mig så monterar jag dessa själv.
Hämtar bilen 4/4 sedan börja krånglet de skyller på att fel grejer kommit hem i juli får vi lite av grejerna efter mycket tjat.
De sista grejerna kom i slutet av september efter att jag hört av mig till ARN de sa att det skulle finnas 2 nycklar till bilen med de hittar bara 1 nu säger de att de inte lovat att de ska finnas 2.
Vilket är märkligt då denna husbil varit deras uthyrningsbil!
De borde inte lämnat ut reserv nyckeln alls.
Nu får jag ta kostnaden för detta känns surt då det är en kodad nyckel med fjärrkontroll= dyr.

1 October 2025
Rated 1 out of 5 stars

Baklucka som gått i baklås

Jag har en Fiat 500 cab. Min baklucka hade gått i baklås varpå min man åkte till Bilhuset. Det skulle kosta 1200kr för man var tvungen att kalibrera via datorn sa de. Vi kollade Chatgpt och fick instruktioner hur man skulle göra och med några knapptryck var luckan öppen. Det tog 3 minuter att öppna bagageluckan. Jäkligt bra timpenning på Bilhuset. Vi känner oss så besvikna och lurade! //Kicki

1 August 2025
Rated 1 out of 5 stars

Weidars husbilsförsälning är ok men…

Weidars husbilsförsälning är ok men verkstaden är katastrof.
Köpte en husbil av dem. Tittade på bilen och påpekade att dieselpumpen läckte. Det skrevs in i kontraktet.
Dem skulle undersöka och återkomma.
2 veckor senare hämtade vi bilen. Inget läckage så dem. 5 dar senare började pumpen läcka. Ringde in och dem fick in bilen på sen hösten samma år. Det tog hela 11 veckor att byta pumpen.
Hämtade bilen, körde 18 mil och ställde in bilen för vinter förvaring. Tog ut den mars 2023 i mars. Såg att pumpen läckte igen. Blev diskussioner men dem tog in bilen igen. Åter igen var bilen inne i 11 veckor!
Fick tillbaks bilen och drog på semester.
Efter ett antal veckor så såg jag 2 droppar under igen.
Kopplade in ARN.
Skickade in bildbevis, sms, kopior på avtal.
Dem gick på weidars linje, att det var nytt fel.
Pumpen läckte på samma ställe igen så nu tog jag tag i det själv.
Hämtade en kille som är ruskigt duktig på bil mek. Killen har bokstavskombinationer men hittade felet på under 5 sek efter han startat bilen. 20 min var pumpen tät.
Var ett sånt löjligt fel som verkstaden borde ha sett.
Ska oxå påpeka att när vi monterade ner fronten så var en skruv åtdragen. 5 skruvar var lösa och 3 muttrar var 8 mm från botten. Dem hade bara slängt ihop fronten på husbilen.
Rekommenderar alla som ska köpa husbil hos weidars, tänk en gång extra. Varning är utlagd. Skulle ni hamna i samma läge som vi var så får man skylla sig själv.
Verstadschefen är ful i sig själv.

27 March 2025

Varning för BILHUSET SMÅLAND

***VARNING***VARNING***VARNING***
För Bilhuset Småland AB och Weidars Husbilar med adress Odalvägen 13 392 43 i Kalmar
Jag vill med det här omdömet varna alla som har funderingar på att göra affärer eller lämna bilen till deras verkstad. Tänk till en extra gång.
Jag var där för att jag behövde hjälp med att tömma tanken och byta bränslefilter på vår husbil eftersom jag tankade bensin i dieseltanken. Jag kontaktade Bilhuset Småland AB därför att det är en auktoriserad fullserviceverkstad åt Fiat Professional och trodde då, när jag ringde, att det var ett seriöst företag som man borde kunna lita på. Men så var det absolut inte. Jag förklarade mitt problem för firman och frågar sedan om de har möjlighet att hjälpa mig, (jag frågade inte om något fast pris och sa inte heller att det rörde sig om ett försäkringsärende). De svarade då, ”ja det ska de försöka hjälpa mig med”. Tiden för arbetet tog 1 timme och 15 minuter, bränslefiltret som de monterade är ett piratfilter som man kan köpa på nätet, det är märkt med ett batchnummer och ett kundnummer och kostade 173 kronor (sist jag kollade den 7 april 2024), men på fakturan har de satt upp Fiats artikelnummer och pris, 2600 kronor. De har också på fakturan satt upp felkodsavläsning för 750 kronor vilket man normalt inte behöver göra när man byter bränslefilter, att motorlampan tändes i det här fallet berodde på att mekanikern glömde sätta tillbaka kabeln till vattensensorn som sitter i botten på bränslefiltret, det här anser jag är ett fel som verkstaden gjort men som de vill att jag ska betala.
Beloppet de vill ha för detta är 10 714 kronor
Jag har försökt få ägaren att justera priset till en skälig nivå, vilket de inte vill gå med på utan hänvisar endast till att det är ett fast pris som de har för det här jobbet.
Jag lämnar då över ärendet till ARN som det sägs ska vara en instans för oss konsumenter, men det tror jag inte ett skvatt på längre, som jag ser det i det här fallet så springer ju ARN verkstadens ärende, det blev avslag trots att företaget bluffade i sitt svar till ARN. I Bilhusets svar till ARN uppgav de bl.a. att jag sagt att det gällde ett försäkringsärende vilket jag inte gjort. Det som ARN sedan kom fram till i sin utredning står det så här.
Motiveringen till nämndens beslut
”Det är klart att jag har gett i uppdrag till Bilhuset Småland AB att utföra en reparation av min bil. Oavsett om jag har haft en försäkring som skull täcka kostnaderna är han den som varit beställare gentemot Bilhuset Småland AB. Han är således betalnings skyldig för arbetet han beställt.”
Det här tycker jag är ett väldigt konstigt svar eftersom jag i min anmälan till ARN skrev, jag tycker att priset är för högt, och det bedrägliga beteendet med både reservdelar och arbete som jag inte beställt.

27 June 2023

Is this your company?

Get free account

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look