Gör inte samma misstag som mig
Gör inte samma misstag som mig - att lita på att Bröllopsfabriken gör sitt jobb. Speciellt om det är första gången en brudklänning ska köpas och du inte vet vad du ska förvänta dig.
Tyvärr fick jag inte rätt i ARN då jag upptäckte defekterna försent och trots att det finns bilder med datumstämpel innan bröllopet så blir jag anklagad för att ha åstadkommit bland annat en lagad reva själv (av Bröllopsfabriken). Defekterna upptäcktes då klänningen ångades i samband med att den skulle användas på bröllopet, och då fanns bland annat hål i tyllen och en lagad reva.
Kolla varenda lager tyll innan du hämtar ut din klänning för detta är ett företag som vill avsäga sig allt ansvar för klänningen så fort den lämnar butiken. Något du även måste skriva avtal på. Läs noga igenom de köpevillkor där de försöker neka och avsäga sig alla dina rättigheter till reklamation efter det att klänningen lämnat deras butik. Som någon tidigare skrivit ”då är man inte vatten värd”. Dessa villkor är inget du blir uppmuntrad att läsa innan köp heller, inte heller blir du uppmanad att noga undersöka exempelvis varenda lager av tyll innan du signerar avtalet. Dum som jag var signerade jag utan att noggrant undersöka. Sedan hängde min klänning i nästan 6 månader i garderoben i tron om att allt skulle vara så perfekt som man förväntats när man betalat närmare 18.000kr för klänning och storleksjusteringar.
När du beställer klänningen var beredd på att betala x-antal tusenlappar för justeringar. Fråga innan du köper vad justeringar kostar!! För som nedanstående skriver så är denna information icke-existerande innan du står där med klänningen uppnålad och det känns för sent att backa ur. Jag betalade närmare 3.500kr för storleksjusteringar av kjol och axelband. Justeringar som även Abby Waits menar ser slarviga utförda ut.
Även Abby Waits var undvikande i sina svar vid frågor om huruvida man ska förvänta sig en lagad reva på en ny klänning eller ej. Det var först när jag meddelade min frustration samt att en anmälan till ARN var påbörjad - som jag fick svar på mina frågor.
Tyvärr undersökte jag inte klänningen noga så även om jag kunde fotobevisa att skador fanns innan bröllopet så fick jag fel i mitt ARN-ärende men det var tyvärr väntat eftersom jag lät den hänga i garderoben länge.