Despaansemakelaar Reviews 3

3-star
2-star
1-star

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 5 out of 5 stars

De Spaanse makelaar doet wat hij belooft!!

In januari de website van de Spaanse makelaar gelezen en binnen korte tijd een kennismakingsgesprek met Bas in Nederland gevoerd over het emigreren naar Spanje.
De Spaanse makelaar belooft op de website een goede service en heeft ons veel meer service gegeven dan vermeld. Alles wat het team van de Spaanse makelaar op de website belooft, wordt nagekomen.
Bas en Rene luisteren goed naar je wensen, denken met je mee, geven advies en zorgen dat het proces van het begin tot het eind door snelle communicatie wordt geregeld. Ze geven bij elke stap in het proces aan welke kosten er aan verbonden zijn, zoals de bank, notaris, verzekeringen. Ook wordt er netjes onderhandeld met de verkopende makelaar.
Wat zijn we ontzettend blij met ons huis en tijdelijk huurappartement in Pego.

Complimenten voor het hele team! De Spaanse makelaar is echt een aanrader.

25 July 2023
Rated 5 out of 5 stars

De Spaanse Makelaar

Als je gaat emigreren naar Spanje kunnen wij met volle overtuiging zeggen kies voor De Spaanse makelaar!

Wat zijn wij super geholpen door Bas, Rene en Laura, nogmaals bedankt! En ook bedankt aan de advocaat van Bas en Rene die al het papierwerk uitgezocht en geregeld heeft.

Van huurhuis tot koophuis van bankzaken, verzekeringen en tot vragen waar in Spanje bepaalde winkels zitten alles was perfect.

Ondanks dat wij erg in de stress zaten of we wel optijd een huurhuis zouden vinden, maar toch 2 weken voor vertrek vanuit Nederland hadden ze het voor ons geregeld na alle pech van verhuurders in spanje die op onze pad zijn gekomen.

Ze staan altijd voor je klaar en je hoeft Bas of Rene maar te appen of te bellen en je krijgt direct response.

Het fijne vinden wij ook dat er persoonlijk naar je situatie gekeken en meegedacht wordt ook als je geen budget van 5 ton op de bank heb staan.

Alles is vlot en soepel verlopen, nu hopen dat ons huis snel gerenoveerd is dan kunnen we jullie uitnodigen voor een heerlijke BBQ bij ons nieuwe huis @DeSpaansemakelaar.

Zonnige groetjes van Kevin, Nathalie en Alisha.

1 June 2023
Rated 1 out of 5 stars

Firma list en bedrog… lees dit even voor je met hen in zee gaat

De Spaanse Makelaar zou zich beter de Firma List en Bedrog kunnen noemen.
Door de Spaanse Makelaar heeft ons vertrouwen in mensen een flinke deuk opgelopen. Eerst hadden we in Voorburg een afspraak met Bas. Een prima gesprek waarbij Bas ons op het hart drukte zelf vooral geen contact op te nemen met de verkopende partijen. De Spaanse makelaar zou ALLEEN voor ons werken en alleen door ons betaald worden dus alleen ONZE belangen behartigen. Wij zochten zelf een huizenlijst uit waarna er voor ons twee huizen uitrolden die we wilden zien. Vervolgens ging ik naar Spanje om zelf huizen te bezichtigen. Rene was vriendelijk en we hebben gezellig (dacht ik) op een terras gezeten. Twee huizen bekeken. We stonden op het punt huis 1 tekopen maar besloten op het laatste moment toch huis 2 te kopen. We deden een bod en Rene was tussenpersoon. Die avond werd ik gebeld door de verkopende partij (Waar ik toevallig wel zelf contact mee had gehad). Hij gaf aan dat Rene hen gezegd had dat hij een groot deel van de koopsom als provisie op wilde strijken. (Ruim 6 %). Dat ze om die reden niet akkoord konden met ons bod. Huh, heel vreemd want wij betaalden de Spaanse makelaar een hele ruime 2000 euro zodat hij ALLEEN onze belangen zou behartigen. Nu had hij voor dit geld ook nog niet zoveel hoeven doen. Twee namen aanleveren (advocaat en notaris) en dus mee naar de bezichtiging. (Kan je ook prima zelf doen weet ik inmiddels) Ik heb Rene direct gebeld en om opheldering gevraagd. Hij hield bij hoog en bij laag vol dat hij echt niets van de verkopende partij kreeg. Daarop heb ik ook de verkopers van het eerste huis gebeld. Zij vertelden dat Rene bij hen inderdaad ook afgedwongen had dat hij de helft van de commissie die de verkopende makelaar krijgt, zou krijgen. Dat houdt dus in dat:

1 - De spaanse makelaar er alle belang bij heeft dat het huis dat je koopt voor een zo hoog mogelijke prijs verkocht wordt
2 - De provisie die De Spaanse Makelaar dan krijgt, dus ook nog een prijsverlaging had betekent. Afhankelijk van de verkoopprijs van het huis kan dat dus tienduizenden euro’s zijn die je als koper extra betaald, alleen maar omdat je De Spaanse Makelaar inhuurt.

(uiteraard heb ik hier bewijs van aangeleverd door de verkopende partijen)

Eerlijk gezegd ben ik hier zelf heel erg verdrietig door geweest. Het heeft mij geraakt dat iemand met wie je dacht goed en oprecht contact te hebben, je gewoon duizenden euro’s uit je zak wil slaan en daar ook nog glashard over liegt. We begrijpen dat de meeste mensen die de Spaanse makelaar inschakelen, hier nooit achter zullen komen. Er is immers geen contact tussen de koper en de verkopende partij.

In ons geval zijn we uiteindelijk ruim 25000 euro minder kwijt doordat we dit tijdig ontdekten. Maar zoveel liever had ik gehad dat we een bemiddelingspartij hadden die oprecht en tegen een eerlijke vergoeding had gedaan wat ze hadden beloofd. Maar voor de Spaanse Makelaar draait het in onze ervaring, alleen maar om de zoektocht naar ’Hoe kunnen we het meeste geld verdienen aan deze client.’

1 April 2022

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look