Beste Olga,
We willen graag duidelijk maken dat wij in deze kwestie niet in fout zijn. U kan niet een review gebruiken als drukmiddel om een bedrijf te dwingen tot handelingen, vooral wanneer wij niet verantwoordelijk zijn voor de situatie.
In totaal hebben wij uitgebreid gecommuniceerd via 17 mails, hebben we meer dan een uur telefonisch contact gehad met verschillende partijen, en hebben we ook via WhatsApp berichten gestuurd. Daarnaast hebben we contact opgenomen met zowel de klantenservice van Wallbox als de ombudsdienst. Alle correspondentie kunnen we voorleggen en zijn door ons bijgehouden. De bewering dat er geen nazorg is geweest, is dan ook ongegrond.
Op 5 januari 2023 hebben we een Commander 2S wit laadstation bij u geïnstalleerd, dat de volgende dag door ACEG is gekeurd. Het laadstation werd zonder enige barst opgeleverd, en u heeft destijds uw tevredenheid geuit over zowel het product als onze dienstverlening. Toen u meer dan zes maanden later, op 23 juli 2023, via WhatsApp informeerde dat er een barst aan de zijkant van het deksel is ontstaan hebben we onmiddellijk actie ondernomen door u instructies te geven voor het aanmaken van een servicecase voor herstelling onder garantie.
Wallbox heeft geconcludeerd dat de barst niet onder de garantie valt. Het is mogelijk dat de schade is veroorzaakt door derden, maar zelfs dan kan Wallbox niet verantwoordelijk worden gehouden voor alle schade die door anderen is toegebracht. Wallbox heeft u een aanbod gedaan voor een nieuwe kabelhouder en 30% korting op een volledig nieuw laadstation, maar dit aanbod werd door u niet geaccepteerd.
Toen u via de consumentenombudsdienst te horen kreeg dat dit niet onder de garantie viel en het dossier is afgesloten, plaatste u niet één, maar twee negatieve reviews met één ster op zowel Google als Trustpilot, dit na een jaar en 3 maanden na de installatie. Bovendien liet u ons weten dat u deze reviews zou verwijderen als we een nieuw toestel onder garantie zouden plaatsen.
We willen benadrukken dat het gebruik van negatieve online recensies als drukmiddel om ons tot handelingen te dwingen waarvoor wij niet verantwoordelijk zijn, ontoelaatbaar is.
Met vriendelijke groeten,
Sofian van Plugnet