Real Capital A/S

All reviews

0 reviews in the last 12 months

Write a review

We perform checks on reviews

Rated 1 out of 5 stars

Amatør firma der ikke følger op på…

Amatør firma der ikke følger op på opgaverne.
Gentagne gange bliver man lovet at kommer håndværkere men de udebliver.
Har et eksempel på et defekt blandingsbatteri der var utæt, de sender en tømrer efter 3 uger hvor på det blev mere utæt.
Men bliver holdt hen med tom snak.
Virkelig ikke i orden.

4 June 2018

Et firma uden samvittighed

Vi flyttede i august 2017 ind i vores nye projektrækkehus opført af Real Capital på Trylleskov Allé i Solrød. Det blev en kedelig overtagelse, da Real Capital, Niels Kruse CEO og adm. Direktør, ikke havde ønsket at udskyde indflytningen længere på trods af, at huset langt fra var færdigt, samt at det meste håndværkerfinish var sjusket.

Malingen i næsten hele huset var ikke acceptabel. Soveværelset var fyldt op med inventar til det endnu ikke byggede skydedørsskab, og værelset var dermed ubrugeligt. Badeværelsesgulvet levede ikke op til krav om hældning mod afløb og var derimod i vater. Den udendørs maling omkring skraldespandsområde samt udendørsmaling på rammen på stakittet mod naboen var ikke helt færdigt. En del af den sorte maling fra den del, der var malet, var havnet på træterrasse-brædder, og disse er i skrivende stund endnu ikke skiftet på trods af rykkere.
Fugning i brusebadet manglede, således at badet på første sal var ubrugeligt.
Spotudtag manglede, fuge omkring skabe i entréen var gyselig, tørretumbleren var ikke tilsluttet, fuge under hoveddøren og havedøren manglende, vinduer var der sprøjtemaling på osv. osv.
Niels Kruse svarer min genbo Thomas, at han ikke er ansvarlig for HTHs fejl. Dog mener jeg, at han som bygherre i sidste ende bærer ansvaret for, hvordan huset var ved aflevering, og derudover ved jeg, at HTH ikke kunne været gå i gang meget tidligere. Årsagen hertil var, at malingen ikke var tørret nok i forhold til krav om acceptabelt fugtniveau i vægge.

Vi købte hus af Niels Kruse, da han virkede reel og lovede os et kvalitetshus. ”Kvalitetshus” stemmer dog ikke overens med de svar, man får, når man påpeger en fejl.
Malerarbejdet blev på trods af forsøg på reparation ikke tilfredsstillende, og vi fik til sidst at vide, at vi ikke kunne forvente mere. Vi tog derfor på egen hånd fat i Dansk Maler Union, der var enige med os, og malerarbejdet måtte derefter fortsætte.
Toilettet på det ene badeværelse sidder i en højde af 47 cm, hvor det andet sidder i en højde af 43 cm.
Det mener Real Capital ikke, at de er forpligtet til at lave dette om, selvom det uden tvivl er sjusket arbejde.
Gerigter omkring dørene føles ”ru”. Der er kommet sprøjtemaling på dem, efter de er sat op. Hertil var bygherres svar, at det var ikke noget, de ville gøre noget ved. Det var forventeligt.
I et hjørne i entréen har det ikke været muligt at sætte fodpanelet helt ind til hjørnet, da dørkarmen fra døren var i vejen, og der er således et hul, hvor fodpanelet slutter. Hertil er bygherres kommentar, at ”de kan da godt putte lidt splat ned i hullet”.
Derudover kan nævnes, at Real Capital forsøger at løbe fra fejl og mangler, som de lovgivningsmæssigt bør udbedre. Vores trædeliste til terrassen er beskadiget af syre. Hertil oplyser bygherre, at omfanget af skaden er for lille i forhold til omkostningerne ved at skifte det. Efter at have rådført os med advokat står det os klart, at bygherre uanset omkostninger skal udbedre fejl og mangler.
Ovenstående kommentarer fra bygherre er svar fra et personligt opfølgende møde i uge 42 i 2017. Real Capital var nødt til at komme på besigtigelse i alle husene, da de ikke havde overblik over de utallige fejl. Dette var således 11 uger efter overtagelse på trods af, at fejlene skulle være repareret inden for 8 uger.
Det har været en lang opslidende kamp at få Real Capital i tale og ud at udbedre fejlene – helt som Thomas også beskriver.
Vi får ikke svar vores e-mails på trods af utallige rykkere og vores huse er fortsat ikke færdige.
Når jeg læser Niels Kruse svar til Thomas, stiller jeg mig i den grad uforstående, kritisk og målløs over svaret.

***
Kære Niels,
Hvordan kan du mene, at I ikke løber for jeres ansvar, når vores hus endnu ikke er færdigt, og I ikke vil stå ved de fejl og det sjusk, der er lavet i huset? Hvordan hænger jeres afvisninger af fejl og mangler i øvrigt sammen med, at du solgte os et kvalitetshus i relation til de eksempler, jeg er kommet med?
Du skriver, at underentreprenørerne har ret og pligt og til at udbedre forholdene, men at du som bygherre i sidste ende har ansvaret. Hvornår er vi der, hvor Real Capital træder til og sørger for, at det bliver færdigt?
Du skriver i relation til, at I ikke løber for jeres ansvaret, at I har holdt løbende informationsmøder indtil overtagelsen af huset. Vi beder dig tage ansvar for, hvordan du har leveret huset, og hvad der er sket efterfølgende.

Jeg ser frem til dit respons på ovenstående spørgsmål, da man ikke kan få svar på mail.

22 April 2018

Hold jer langt væk.

Oplevelsen med Real Capital A/S og Niels Kruse har siden halvvejs igennem processen været dårlig og kommunikationen direkte mangelfuld.
Efter overtagelse af vores hus 1. august har der været et utal af fejl og mangler hvor vi som købere har skulle lege projektledere for at håndværkere og byggeledelsen udfører manglerne. Vi er nu 5,5 måned efter overtagelse stadig uden udskiftning af knækkede fliser i badeværelse samt en væg der skal laves til trods for at der har været flere forskellige håndværkere og kigge på det. Der sker bare ingen ting. Halvdelen af de håndværkere der går på pladsen er fra Østeuropa og snakker hverken dansk eller engelsk. Når man prøver at snakke med dem så kigger de på en og peger på en anden håndværker.
Real Capital prøver igen og igen at påstå at det er andre der skal udfører arbejdet og at de ikke har ansvaret. Der har været 4 forskellige byggeledere til at styre projektet efter overtagelse. Den seneste er tilsyneladende en maler/it medarbejder som heller ikke svarer på henvendelser.
Vi kan kun anbefale at man holder sig langt væk fra alt der har med Real Capital at gøre. Hvis man alligevel tager chancen så husk at tilbageholde en potion penge så I har noget at handle med efter overtagelse.

16 December 2017
Real Capital A/S logo

Reply from Real Capital A/S

Kære Thomas,

Jeg kan slet ikke genkende det beskrevne forløb.

Real Capital har aldrig løbet fra noget ansvar og har holdt flere informationsmøder,udsendt månedlige informationsskrivelser omkring projektet og holdt "åbent hus" på byggepladsen hveranden fredag i hele foråret 2017.

Det er korrekt at der har været fejl og mangler i forbindelse med afleveringen som efterfølgende er blevet udbedret. I enkelte tilfælde udestår der fortsat udbedringsarbejder, men det er en proces der pågår og som vi aldrig har løbet fra. Det er vores respektive underentreprenører der har såvel ret som pligt til at udbedre de forhold der er konstateret, men overordnet er det naturligvis vores ansvar såfremt dette ikke sker.

Omkring halvdelen af de 28 rækkehuse har selv tilkøbt anden køkken- og hvidevareløsning direkte fra HTH hvilket er en medvirkende årsag til at komplicere udbedringen i det HTH selv forestår sine mange fejl- og mangeludbedringer med ejerne af boligerne udenom Real Capital.

Jeg håber at vi snart får de sidste ting på plads også i dit hus, og du ønskes en glædelig jul og et godt nytår.

Real Capital A/S

Niels Kruse