Svenskaelverket Reviews 106

TrustScore 1.5 out of 5

1.5

See what reviewers are saying

Rated 1 out of 5 stars

Blev uppringd av en telefonförsäljare som bad mig att identifiera mig med hjälp av scrive. Det var i själva verket ett avtal som hon hade skickat till mig med huttlösa priser och orimliga vilkor. 5... See more

Rated 1 out of 5 stars

Många skulle kalla det bedrägeri. De skriver på hemsidan, ”VÅRT UPPDRAG Vi strävar efter att stärka svenska hushåll och företag genom att tillhandahålla energilösningar som är både hållbara och... See more

Rated 3 out of 5 stars

Svenska Elverket AB, väldigt påstridiga och hade väldigt svårt att förklara på ett tydligt sätt. Kunde inte förklara vilka påslag de hade trots att jag sett det på en offert. Hänvisade till att jag må... See more

Contact info

3-star
2-star
1-star

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 1 out of 5 stars

Vilseledande och helt ärligt oschysst stil!

Jag blev uppringd igår och säljaren frågade om ett avtal på en adress jag bott på för 10(!) år sedan och var otroligt påstridig om att sälja in det bästa avtalet på marknaden. Var väldigt tydlig i att jag vill läsa via deras hemsida vad de erbjuder och önskar inte ha något skickat till mig eller liknande. 30 sek senare får jag både SMS och mejl med länk till Scrive. Började även googla under vårt samtal och hamnade här på Trustpilot. Det i kombination att hela samtalet startade väldigt konstigt så förstår jag vilka skojare det är.

7 April 2026

Fruktansvärda säljare

En säljare från SvenskaElverket ringde och lyssnade inte ett smack om vad jag hade att säga. Försökte bara prata om kull utan något gehör alls.
Skulle aldrig kunna säga något gott om dessa.

9 March 2026
Rated 1 out of 5 stars

❗Varning, företaget lurar in dig dåliga och dyra avtal.

5 års bindningstid och 300% dyrare än mitt befintliga avtal.

Det är pinsamt att företag aggerar på ett sånt här sätt och lurar sina kunder från start.

5 March 2026
Rated 1 out of 5 stars

Många skulle kalla det bedrägeri

Många skulle kalla det bedrägeri. De skriver på hemsidan,
”VÅRT UPPDRAG
Vi strävar efter att stärka svenska hushåll och företag genom att tillhandahålla energilösningar som är både hållbara och ekonomiska. Genom att välja Svenska Elverket går du med i en gemenskap som satsar på en grönare morgondag”. Hållbara och ekonomiska????
Har fått dubbelt så höga räkningar pga deras dolda avgifter. De kan inte ens förklara dessa dolda avgifter.

2 March 2026

Felaktiga uppgifter från säljare

Blev uppringd av en säljare som hävdade att mitt elhandels avtal hade löpt ut och att jag skulle stå utan el om jag inte förnyade det direkt, helst via dem då. Jag ställde några frågor om hur det kom sig, vilket avtal jag haft innan, hur de fått denna information. Jag sa att det borde gått via Vattenfall, då sa han att kablarna är från Vattenfall men att själva avtalet inte gick via dem...? Han kunde inte svara på några av mina andra frågor, men sa att de fått ett ärende skickat till sig??! Från vem då, vem vet...
Jag sa att jag var tvungen att kolla upp hos vem jag haft avtalet hos sen innan, och hur det kommer sig att det bara löpt ut utan varning. Jag ringde Vattenfall och mitt avtal hade inte löpt ut, och min el kommer inte stängas av.... Helt otroligt hur säljare försöker skrämma kunder till att teckna avtal med er...!

28 January 2026
Rated 1 out of 5 stars

Bluff, de försöker lura en rejält . Stor Varning .

Bluff å båg. De ringer och säger att de ska sänka mina elkostnader om en månad. Utan att veta vad jag har nu i elkostnad. Och de ska skicka avtalet till brevlådan men först skulle jag godkänna att jag är jag, så hon vet att hon pratar med mig sa hon om och omigen, Det var inget att enbart legitimera sig som hon påtalade såg jag då jag motsträvigt gick in på länken hon skickade mig under påstridigt tjatande, hon tjatade om och omigen i telefonen. Ljög mig rakt upp i ansiktet för att lura mig. Och där om jag godkänner så har jag gett dom fullmakt i 36 månader + är bunden till dom med min el i 60 månader. Flera sidor med villkor. Hon påtalade också att jag kunde skriva på där och så hade jag 14 dagar på mig att bestämma mig, för det hade dom. Då sa jag att enligt lag kan jag ångra mig inom 14 dagar, det är lag och inget ni ger mig. Hon fortsatte att försöka lura mig. Först var det inga avgifter och inga påslag och -20 % billigare än alla andra elbolag sen i slutet var det visst 99 kronor i månadsavgift, jag läste inte igenom hela avtalet utan la på luren. När jag påtalade detta så får jag höra, javisst, du skriver bara under där så får du avtalet i brevlådan, då påtalar jag igen att jag skriver inte under där för det är en fullmakt och ett elavtal jag binder upp mig för hos er. Hon kunde absolut inte skicka elavtalet till brevlådan om jag ej skrev under digitalt där. Vad är detta!?!?!? Sån jäkla bluff och lurendrejeri så det är inte sant. Jag la på luren.

27 January 2026

Oseriöst bluff-företag

Otrevlig och nedlåtande telefonförsäljare som vägrar lägga på när man säger nej. Googla på vilka tvister de varit i och hur de beter sig, spännande läsning.

22 January 2026
Rated 1 out of 5 stars

SvenskaElverket - RENT SKOJERI!!

Blev uppringd av försäljare som (utan att veta något om mitt befintliga avtal) lovade 20% prisminskning..
Hon sa att jag behövde identifiera mig och skickade ett SMS med Scrive dokument, det visade sig vara ett avtal (60 mån) där SvenskaElverket fick rätt att säga upp befintliga avtal och teckna nytt i mitt namn, det innehöll INGA... prisuppgifter alls.
Naturligtvis skrev jag inte under..
RENT SKOJERI!!
/Mats

21 January 2026
Rated 5 out of 5 stars

Mycket trevlig försäljare

Mycket trevlig försäljare! Hade ett trevligt samtal med säljaren! Låt oss säga att Anna jag fick prata med fick mig både o få billig el och mycket skratt!
Rekommenderar svenska elverket starkt!

16 January 2026

Is this your company?

Get free account

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look