Ingen støtte, glemme medicin, ej håndtere mobning, brudte løfter
Overordnet en rigtig dårlig oplevelse med VFF. De fik en masse støttetimer fra kommunen til min datter, som blot gik ind i skolens samlede budget. Det vil sige, at hun aldrig fik den sociale støtte, som hun havde brug for - især på andet år hvor hun blev mobbet og ekskluderet. Konsekvensen blev, at hun var hjemme i halvdelen af skoleåret. Der var ingen, der prøvede at fastholde hende. Hun blev bare glemt, mens skolen puttede 25.000 kr i lommen hver måned uden at løfte en finger.
Vores oplevelse var, at de ikke interesserer sig for, hvilken udfordringer den unge har. De kører bare den sammen hårde konsekvenspædagogik anført af forstanderen, der ved enhver given anledning understreger, at de ikke er en special efterskole. Det er jo meget bekvemt, så behøver man ikke sætte sig ind i, hvad fx autisme eller ADHD er. Problemet er bare, at de fleste unge på VFF har en diagnose - her er hård konsekvenspædagogik sjældent den bedste cocktail. De virkede meget fortravlede - kontaktpersonen havde ikke tid til at afholde ugentlige samtaler, dårlig tid til forberedelse af de unge, glemte igen og igen medicinen osv. Derudover oplevede vi, at mobning og ondskabsfulde handlinger fra andre elever ikke blev håndteret - selv når de lovede at slå hårdt ned på dette. Derimod så er de meget hurtigere til at sende folk hjem på en tænker i en uge.
Har I en ung, der er ret selvkørende, ikke har brug for støtte og er god til det sociale, så kan det måske godt være, at det vil fungere for jer her. Hvis det modsatte gør sig gældende, så ville jeg råde jer til at tænke jer om før, at I vælger VFF.