PAS OP: FOUTE LEVERING, TOCH 220 EURO KWIJT!!
SAMENVATTING: FOTO-BEWIJS VOOR KLEURVERSCHIL, TOCH 220 EURO KWIJT!!
Eerdere review van mij: 3 ster ¨Product zelf is ok, Mijn keuze had ik zelf beter kunnen maken, mijn verantwoordelijkheid, maar check eerst wat je doel is voor je bestelt, Bedrijf ziet er betrouwbaar uit¨.
Deze review: 1 ster. Reden: verkeerd geprinte levering met fotobewijs van kleurverschil en zowel bij YouPri als bij PayPal geen geld terug.
Achtergrond: Ik had niet ALLE verpakking open gemaakt (ben ondernemer: superdruk met opdrachten, vandaar nog niet verwerkt en maar 1 verpakking open gemaakt om het te checken maar niet alle verpakking open om beschadiging van het kwetsbare papier te voorkomen). Twee van de 8 rollen bleken kleurverschil te hebben toen ik het aan het verwerken was. Dus: foto gestuurd met bewijs van kleurverschil. Reactie YouPri? Geen excuses, geen "wat vervelend¨, geen verantwoording genomen, alleen een 5% (!!!) korting aangeboden op een nieuwe bestelling. Beledigend en geen oplossing.
Dus geschil geopend via Paypal. Alles omschreven en fotos meegestuurd. Paypal oordeelt weken later ¨beslist in voordeel YouPri omdat u niet gereageerd had op een email met informatieverzoek". Paypal gevraagd om verzendbewijs van die email die ik niet ontvangen heb: geven ze niet. Ik heb mijn mailserver laten zoeken: bewijs dat Paypal mij nooit dat informatieverzoek gemaild heeft. Paypal zegt, ok, we heropenen de zaak: diezelfde dag afgewezen omdat ik voor ¨product is niet zoals omschreven¨ had gekozen tussen opties. Paypal zegt "het is een custom product dus die titel klopt niet" terwijl er verder tussen de opties ook helemaal geen keuze staat die wel bij deze zaak zou kunnen passen: duidelijk onzin. De redenen van Paypal om mijn verzoek af te wijzen liggen dus bij Paypal's belangen, niet altijd automatisch bij de consument, zelfs als Paypal foto's van een misdruk heeft gekregen.
Ik ben langs het juridisch loket geweest om hulp te vragen. J.L. weet dat Paypal heel vaak niet voor de consument beslist, ze horen het vaak. Over bedrijven als YouPri zeggen ze dat ze er van uit gaan dat 220 te weinig is om een advocaat in te huren. Daar heeft het Juridisch Loket gelijk in. Maar je ziet dan ook geen keurmerken staan, daar ga ik vanaf nu dankzij de in feite oplichterij van YouPri (onbruikbaar product en toch geld houden) wel op letten. Voor die les betaal ik 220 euro.
Dus PAS OP!!!!
Ook al heb je FOTOGRAFISCH BEWIJS van een verkeerd geleverd YouPri product, het is niet gegarandeerd dat je je geld terug krijgt en YouPri benadert klanten respectloos. 5% Korting op een herhaalbestelling! Alsof ze zitten te lachen achter hun computer. Beter elders bestelllen. Succes!
22 March 2024
Unprompted review