See what reviewers are saying

Rated 5 out of 5 stars

Wij hebben voor onze totaalrenovatie verschillende technieken via Easykit geplaatst, waaronder ventilatie, elektriciteit en sanitair. We zijn zeer tevreden over de samenwerking en de onderste... See more

Rated 5 out of 5 stars

Kristof (?) schakelde de draden in de zekeringskast aan. Hij was zeer bereidwillig in het beantwoorden van alle vragen en leverde proper werk af. Heeft ook creatief mee oplossingen gezocht voor prob... See more

Rated 1 out of 5 stars

De dienst naverkoop laat te wensen over. Ze proberen even een aantal dingen maar je wordt heel snel afgewimpeld en dan moet je maar een afspraak maken met een technieker Die je uiteraard je veel zal... See more

Rated 5 out of 5 stars

Wij hebben verschillende technieken via Easykit geplaatst. * Ventilatie * Electriciteit * Warmtepomp * Sanitair In het algemeen waren we zeer tevreden over de samenwerking en de deskundige u... See more

Company replied

Company details

1. HVAC Contractor
  2. DIY Store

Written by the company

Easykit is een Belgische aanbieder van doe-het-zelfoplossingen voor technieken in en rond de woning, zoals verwarming, ventilatie, sanitair en elektriciteit. Het bedrijf richt zich op particulieren die zelf hun installatie willen uitvoeren, maar daarbij wel willen kunnen rekenen op professionele ondersteuning en begeleiding. Klanten kunnen bij Easykit terecht voor advies op maat, technische plannen en complete materiaalpakketten die afgestemd zijn op hun specifieke project. Door deze aanpak wil Easykit het zelf plaatsen van installaties toegankelijk en begrijpelijk maken, ook voor mensen zonder uitgebreide technische voorkennis. Het assortiment omvat onder meer vloerverwarming, warmtepompen, ventilatiesystemen, badkamermaterialen en elektrische installaties. Easykit werkt met verschillende merken en technologieën, met aandacht voor kwaliteit en energie-efficiëntie. Daarnaast biedt het bedrijf ondersteuning via fysieke showrooms en begeleiding tijdens het volledige traject, van voorbereiding tot uitvoering. Klanten krijgen zo de mogelijkheid om hun project stap voor stap zelfstandig te realiseren, met ondersteuning waar nodig. Met deze aanpak wil Easykit bijdragen aan betaalbaar, duurzaam en comfortabel wonen voor een brede groep doe-het-zelvers.

Contact info

1-star

Replied to 50% of negative reviews

Typically replies within 2 weeks

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 2 out of 5 stars

Weinig flexibiliteit en klantvriendelijkheid- geen dienst na verkoop

Vloerverwarming

Weinig flexibiliteit bij dit bedrijf.
Een bouwproces verloopt nooit zoals gepland, veel aannemers zijn van elkaar afhankelijk. Maar daar houdt Easykit geen rekening mee. Het is hun planning volgen of geen planning.

Hulpmiddelen voor het leggen van vloerverwarming moet je zelf gaan halen in het bedrijf. Waarom lever je dit niet direct mee als je het toch nodig hebt?

Hoe vloerverwarming moet geplaatst worden krijg je gewoon uitgelegd met een boekje. Er wordt niets voor getoond.

Ook de dienst na verkoop laat de wensen over. Indien er problemen opduiken moet je extra betalen om hun te laten komen kijken.
Of krijg je een technische fiche waar je niets van begrijpt.

Ik denk niet dat wij de enige leken in dit vak zijn, dus een betere begeleiding zou best mogen.

Ook meer klantvriendelijkheid voor een rekening van €5500 is maar een evidentie.

Geen aanrader.

Ook geen garantie-certificaat gekregen of niet alle zaken die beloofd werden in de reclame.

24 October 2024

Reply from Easykit

Dag Dorien, het is jammer te lezen dat je niet tevreden bent over onze dienstverlening. Ik trachtte je dan ook te contacteren, maar kreeg er geen reactie op. Gezien je geen verdere info verschaft hebt (klant nr, naam, email) kan ik je momenteel niet verder bereiken. Gelieve ons te contacteren via je coach en/of info@easykit.be zodat we kunnen bekijken hoe we je verder kunnen helpen. Dat het eens misloopt kan gebeuren, maar uiteindelijk gaan we er echt voor om onze klanten bij te staan tot alles helemaal werkt én ze de nodige documenten hebben. Groeten, Easykit

Rated 1 out of 5 stars

0 sterren. Levertijd ergens binnen de twee jaar. Verkopers die niet eens het 3x230V systeem kennen en dan maar 400V toestellen verkopen. BTW-problemen. Techniekers ter plaatsen lezen maar een handleiding af op hun pc, sommigen weten wel wat ze doen, maar zeggen zelf dat ze dingen doen waar ze geen toelating voor hebben (OA het steken van de koelingsweerstand in de warmtepomp). Eindfactuur voor premie, geven ze een factuur die natuurlijk al ouder is dan 2 jaar en niet kan worden gebruikt voor premieaanvraag... etc... service is onbestaand en verkopers maken je blaasjes wijs (ze kennen niets van de producten, en steken alles op hun nieuwe software als er iets misloopt)
Als je denkt dat aannemers slecht zijn en je het zelfs zou willen doen, met Easykit heb je evenveel problemen hoor!!!
PS: nog steeds wachtende op een correct document voor aanvraag premie. Ik stap naar de geschillencommisie en rechtbank.
EDIT: Premie afgekeurd na indiening wegens niet correcte facturen. Blijf weg van hen. Toen ik hen opbelde, zeiden ze mij dat de overheid voor de minste reden premies afkeurd, terwijl ze zelf in fout waren. 4500 euro ! Ik laat het hier niet bij.

9 October 2024

Reply from Easykit

Dag BGil, het is jammer te lezen dat je niet tevreden bent over onze dienstverlening. Ik trachtte je dan ook te contacteren, maar kreeg er geen reactie op. Gezien je geen verdere info verschaft hebt (klant nr, naam, email) kan ik je momenteel niet verder bereiken. Gelieve ons te contacteren via je coach en/of info@easykit.be zodat we kunnen bekijken hoe we je verder kunnen helpen. Dat het eens misloopt kan gebeuren, maar uiteindelijk gaan we er echt voor om onze klanten bij te staan tot alles helemaal werkt. Groeten, Easykit

Waterpomp DAB.

Even telefonisch contact opgenomen voor probleemen met waterpomp. Na samen te brainstormen zijn we tot een oplossing gekomen! Zeer vriendelijk en perfecte hulp. Doe zo verder!

Vriendelijk groeten :
Senne.T

8 October 2024

Dag Senne, bedankt voor je review! Groeten, Easykit

nieuwe cv instalatie

Ontvangst in Kontich was heel aangenaam,we hebben een degelijke en voldoende uitleg gekregen.De leveringen en afspraken zijn correct nagekomen.Nadien bij de plaatsing hebben de drie techniekers alles naar onze wens uitgevoerd, hiervoor onze grote dank.Geen enkele vraag was hen te veel.

2 September 2024

Reply from Easykit

Dank je Marina voor de mooie review!

Easykit Maldegem

Voor onze ventilatie en vloerverwarming zijn we gaan aankloppen bij Easykit te Maldegem.

Supergoed geholpen geweest door G. (De verkoper)

Na plaatsing de overige stukken mogen terugbrengen en snel terugbetaald geweest.

Zeer tevreden!!

19 July 2024

Reply from Easykit

Hallo, bedankt voor je review. Het is heel fijn om te lezen dat onze collega's je goed geholpen hebben. Ik geef het hen zeker door!

Installatie van een airco

Easykit heeft een airco geïnstalleerd bij mij. De buitenunit werd op een plat dak geïnstalleerd, en was enkel toegankelijk via een stelling. De installatie van de binnenunit moest met behulp van een ladder gebeuren. Dit alles gebeurde zonder klagen, zonder problemen, en steeds met de glimlach. Excellente service!

26 August 2024

Reply from Easykit

Dag Bart, bedankt voor je mooie review. Onze techniekers doen wat ze kunnen voor onze klanten, dus het is fijn om te zien dat dat geapprecieerd wordt! Ik geef het hen zeker door. Groetjes

Renovatie in Oostende

Ik ben 3 jaar geleden begonnen aan een renovatie, zonder enige kennis, maar wel met de hoop en het vertrouwen dat het samen met Easykit wel zou lukken. Ondertussen ben ik zo goed als klaar met de technieken en heb ik met de hulp van Easykit, elektriciteit, sanitair, vloerverwarming en warmtepomp geïnstalleerd. Ik ben heel erg tevreden over de goede en vlotte hulp van Team Maldegem, en dan vooral ook over mijn coach Ruben met die ik het meest in contact was. Maar ook ben ik zeer tevreden met alle techniekers, vakmensen en het servicecenter in Leuven. Alles is altijd heel aangenaam en vlot verlopen.
Ook de opleidingen die ik wel allemaal minstens 2 keer gevolgd heb, op verschillende locaties in Maldegem, Brussel en Hasselt, waren aangenaam en zeer leerrijk.
Ik kon ook steeds het teveel aan materiaal terug brengen. Enkel de waterverzachter, die uiteindelijk niet nodig was op mijn locatie, kon ik niet teruggeven vanwege Garantie, dat is wel jammer want die moet ik nu zelf proberen verkopen ... .
Ik geef 5 sterren aan het volledige Team Maldegem voor de aangename en goede samenwerking, bedankt Ruben!!

2 September 2024

Reply from Easykit

Bedankt voor je mooie review, wat fijn te lezen dat je zo'n mooi traject afgelegd hebt. Goed gedaan! Ik geef het zeker door aan Ruben en zijn team! Groetjes

Niet doen, dikke miserie

Alles, verkeerde leveringen. niet nagekomen afspraken zonder verwittigen, kan er encyclopedie over schrijven. heeft mij massa tijd en geld gekost. Wacht al 10 maanden op opstart ventilatie. Niet doen, een en al miserie en is nooit de fout van easykit

31 August 2024

Slecht ervaring..

Slecht ervaring... te veel materiaal gegeven dat niet nodig was. Te veel gekost uiteindelijk. Beter een aannemer betalen...
Werk die niet kan je zelfs uitvoeren.... slecht slecht

30 August 2024
Rated 4 out of 5 stars

Bedankt Team Geel, voor een zorgeloze renovatie :)

We begonnen anderhalf jaar geleden aan onze renovatie, zonder enige kennis, maar met het vertrouwen dat het samen met Easykit wel zou lukken. Ondertussen zijn we klaar met onze technieken en hebben we met behulp van EK onze gasinstallatie, elektriciteit, vloerverwarming en ventilatie geïnstalleerd en zijn we zeer tevreden. Alles is verrassend vlot verlopen, zelfs voor amateurs zoals wij!
Er werd in het begin een zeer gedetailleerd plan uitgetekend, dat doorheen het project gemakkelijk werd aangepast indien er nieuwe uitdagingen opdoken. We volgden enkele opleidingen (soms wel twee keer) en gingen met de handleidingen en video's aan de slag. We hebben tijdens de werken ook vaak naar Easykit gebeld met grote en kleine vragen en kregen altijd een zeer geduldige uitleg van onze eigen coaches (merci Bjorn en Brecht!) of de andere mensen uit het team van Geel (bedankt aan Tom en Zita!). Ze zijn begaan met ons project en nemen de tijd om zaken uit te leggen, op te schrijven, te tekenen, ... We waren ook steeds welkom om extra materiaal af te halen of een teveel terug te brengen voor terugbetaling. Vijf sterren voor het team van Geel!
Een ster minder omdat we onze zoektocht begonnen bij Easykit Kontich. Daar hadden we het gevoel dat we minder goed werden geholpen. Gelukkig konden we zonder problemen overstappen naar een andere coach en een ander filiaal, dus bedankt aan Easykit voor deze flexibiliteit.

27 August 2024

Reply from Easykit

Bedankt voor de review Maxime, het is heel fijn te lezen dat je zo goed geholpen bent door ons team in Geel! We stuurden het al door naar het hele team in Geel

Rated 5 out of 5 stars

Prima service ervaren en goed contact…

Prima service ervaren en goed contact gehad met Ruben uit Maldegem. In het kiezen van de materialen, verliep alles in dialoog. Tijdens de werken werden alle vragen snel beantwoord. Materiaal was goed berekend. Iets tekort? Altijd snel kunnen afhalen. Overschot zonder problemen teruggenomen. We zijn nu 3 jaar verder en nog steeds loopt de naservice goed. Deze week probleempje met beregeningspomp. Na contact en uitleg, was dit direct van de baan. Ook van de Daikin warmtepomp zijn we zeer tevreden.
Ik lees hier enkele mindere reviews, wat jammer is. Het is nog steeds de bedoeling om ook zelf eens na te denken bij een project. Wij hebben alle energie via Easykit geplaatst en ik zou het zo opnieuw doen. Daarbij had ik wel enige ervaring. Met de uitleg/ ondersteuning van hun, heb je toch een goede backup. Het is tenslotte de bedoeling dat jij het plaatst en niet zij. Anders moet je bij een stielman aankloppen…

11 August 2024

Reply from Easykit

Dag David, bedankt voor je review! Het is altijd fijn om te lezen dat je goed opgevolgd werd door het team, ik geef het hen zeker mee. Groetjes

Goede contacten en opvolging

Goede contacten en opvolging. Ruben is vlot bereikbaar en reageert snel op vragen of bij moeilijkheden. Ook bij aanpassingen nadien was Easykit flexibel en hebben ze correct gefactureerd en geen overbodige materialen aangerekend. Voor wie een doe-het-zelver is, kunnen we deze firma zeker aanraden.

23 November 2023

Dag Anthony,
Bedankt voor je review, en fijn te lezen dat je ons aanraadt bij mede doe-het-zelvers!
Groeten, het Easykit team

Zeer slechte service

Zeer slechte service. Plannen niet goed getekend. Controles worden half uitgevoerd. Voor onze ventilatie werden er roosters boven de raam in de slaapkamer te weinig getekend op het plan waardoor onze epb waarden zakte. Tijdens de controle hebben ze amper ruimtes gecontroleerd. Er word ook een voor controle gedaan voor elektrische installaties. Voor easykit was alles in orde en zou de keuring geen problemen mogen geven. De officiële keurder was 2 seconden binnen en alles werd afgekeurd. Terwijl easy kit beweerde dat alles tip top in orde was.. bij levering van materiaal veel te weinig gekregen dus er is een slechte berekening gemaakt. slechte ervaring en is uiteindelijk veel duurder uitgevallen dan dat we alles zelf berekend en gekocht zouden hebben. Nooit meer!

1 July 2024
Rated 1 out of 5 stars

Als je easy shit wil kies dan voor easy…

Als je easy shit wil kies dan voor easy kit ….als het serieus misloopt lachen ze gewoon met jou en kan je gewoon je plan trekken en nemen ze geen enkele verantwoordelijkheid.

14 June 2024

Dag Marc,
Wat jammer om je review hier te lezen. Er werd een ventiel te weinig getekend van je ventilatie, hetgeen jij en je EPB expert niet opmerkten. Je bracht dat stuk terug, wij voorzien je gratis van een oplossing en denken met je mee om dit op te lossen. Dan is het erg jammer hier te lezen wat je schrijft. We hopen dat je ventilatie snel helemaal naar behoren opgestart wordt, en je toch onze extra hulp hierin kan appreciëren. Groeten, het Easykit team

Rated 5 out of 5 stars

Verwarming van een rijwoning…

Verwarming van een rijwoning geïnstalleerd met Easykit: geen vlekkeloze rit, zoals wel vaker bij verbouwingen, maar uiteindelijk wel tevreden. De filiaalmanager heeft zich hard ingespannen om de enkele problemen op te lossen. Correcte prijzen, correcte begeleiding, correcte dienstverlening.

14 June 2024

Vervanging omvormer

Na 12 jaar trouwe dienst liet mijn omvormer het afweten. Ik dacht: gewoon een installateur zonnepanelen contacteren en vragen om een nieuwe te plaatsen. Dat bleek telkens op niets uit te draaien. Eentje kwam zelfs aan huis zonder achteraf nog iets te laten horen. De anderen kwamen gewoon niet.
Tot ik op Easykit stuitte en bleek dat er in Kontich een fysieke winkel was. Daar werd ik op mijn wenken bediend. Leuke ontvangst met onmiddellijke oplossing voor mijn probleem. Prijsgunstig ook. De installatie werd door een zeer empathische technicus uitstekend uitgevoerd met veel uitleg en hulp bij het installeren van de app.
Kortom, de zon mag gaan komen want we zijn weer aangekoppeld. Dank u Easykit.

5 June 2024
Rated 3 out of 5 stars

Weinig hulp bij verandering wetgeving

De normen en wetgeving voor elektrische installaties is gewijzigd in januari dit jaar. Ik heb nog de oude elektrische handleiding gekregen omdat het al even geleden is dat we dit aangekocht hadden.
Ik ben naar de vestiging in Kontich gereden om de nieuwe handleiding te vragen. Deze werd deze mij geweigerd.
Terwijl de manuals daar massaal in het rek liggen. Misschien dat ik de installatie nu nog kan ombouwen naar de nieuwste wetgeving maar als ze mij niet willen helpen gewoon door de handleiding te geven waarom zou je hier dan nog iets kopen?
Er werd mij gezegd dat er voor de elektrische keuring, de facturen moesten voorgelegd worden van toen we het aangekocht hadden en dat dan de keurder het volgens die wetgeving ging keuren. En dat ik de nieuwe wetgeving dus niet moet respecteren.
Graag had ik dit wel gedaan waar mogelijk..

Na mijn review heb ik uiteindelijk telefoon gekregen dat ik de manual toch kon komen afhalen indien gewenst.
En er werd ook gezegd dat ik dan andere materialen zou nodig hebben om alles volgens de nieuwe wetgeving alles te installeren. En het voor mij dus nutteloos zou zijn.
Dus bij een 2de contact ben ik wel correct geholpen. En werd me wel duidelijk gemaakt dat ik de manual niet nodig heb en zelfs niet zou kunnen gebruiken met de materialen die ik nu ontvangen heb.

1 June 2024

Reply from Easykit

Dag Koen, jouw elektriciteit werd al enige tijd geleden afgerond, met die oudere normen en wetgeving. Je kwam in de toonzaal de richtlijnen vragen om met artikelen uit de groothandel elders een nieuwe elektriciteitsinstallatie te plaatsen. Je begrijpt dat we onze klanten graag ondersteunen in hun projecten, maar geen gratis advies weggeven. Dat is immers waarin we met Easykit uitblinken, onze klanten ondersteunen in hun projecten. Voor verdere ondersteuning daarin verwijs ik je graag door naar je gekozen groothandel. Groeten

Sanitair, CV en Afvoer

Ik heb mijn sanitair, afvoer en CV installatie via easykit Maldegem gedaan.

Zeer goede uitleg bij de verschillende componenten. Je weet goed in welke volgorde je de werken moet uitvoeren, en waarom. Het geleverde materiaal is kwalitatief.

1 ster minder omdat de levering niet altijd even vlot gebeurd, de levering was wel eens keer te laat.

Goede flexibiliteit, het info moment was ook interessant. Al bij al een goede ervaring.

17 May 2024

Reply from Easykit

Dag Nicky, bedankt voor je mooie review! Heel fijn te lezen.

Top kwaliteit/service

Top kwaliteit, service, techniekers en steeds behulpzaam met al uw vragen.

25 April 2024

Reply from Easykit

Dank je wel voor de leuke review, en veel plezier in je verdere (ver)bouw project!

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look