Klimaatroute Reviews 268

TrustScore 4.5 out of 5

4.4

See what reviewers are saying

Rated 5 out of 5 stars

Er werd snel contact opgenomen na onze aanmelding. Snel daarna een bezoek gehad met een fijne, enthausiaste medewerker Ralph Bögels Alles werd duidelijk uitgelegd wat er van ons verwacht werd en wa... See more

Rated 3 out of 5 stars

Je kan een datum kiezen wanneer de adviseur langs komt maar daarna krijg je tijdsloten waar menigeen postbedrijf zich voor zou schamen. Wil je de afspraak verplaatsen dan zoek je in de m... See more

Rated 5 out of 5 stars

Onze adviseur Ralph was zeer behulpzaam, duidelijk en rustig alles uitgelegd daar wij er weinig verstand van hebben. Heel fijn meerdere keren telefonisch contact gehad wb de vordering van de aanvra... See more

Company details

1. Consultant
  2. Environmental consultant

Written by the company

Wij zijn Klimaatroute; hét energieadviesbureau van Nederland. Elke dag helpen wij bewoners en ondernemers om hun woning of bedrijf te verduurzamen. Dat doen we met persoonlijke aandacht, praktisch advies en resultaatgerichte begeleiding. Zo maken we verduurzaming haalbaar voor iedereen. Vandaag voor morgen.

Contact info

1-star

Replied to 100% of negative reviews

Typically replies within 48 hours

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 5 out of 5 stars

Zelden zo een goed advies en…

Zelden zo een goed advies en begeleiding gekregen als door Tim Claessens van de Klimaatroute. Hij heeft me allereerst heel goed geadviseerd. En nog belangrijker, hij heeft me gedurende het hele proces ondersteund en me meteen gerustgesteld als er in het geautomatiseerd proces op de site iets veranderde. Ik heb het proces nog niet afgerond, door de lange wachttijd bij het bedrijf naar keuze, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik ook in de afrondende fase goed begeleid wordt door Tim Claessens.

16 April 2026

Reply from Klimaatroute

Dank voor je mooie woorden, Mitz. We geven dit met plezier door aan Tim!

Energielabel “gasverwarmd” gekregen terwijl All electric / NOM / gasloos

Via de Rabobank bij Klimaatroute een energielabel laten maken. De energie adviseur had binnen een uur ons huis van 4 verdiepingen afgewerkt. Ook een foto gemaakt van onze oude gasketel die er nog hangt, sinds dat we al een paar jaar van het gas af zijn en nu met L/L warmtepomp / airco verwarmen.
Toen we het energielabel kregen was ons huis vermeld als “gasverwarmd” en warm water via de “combi ketel” wat natuurlijk onzin is. We kregen een B label terwijl een all-electric huis met veel zonnepanelen en NOM een A label zou moeten hebben.
Nu 2 maand verder en vele emails en onderbouwing en fotos’s en belletjes verder en nog steeds is dit niet gecorrigeerd. Zelfs een factuur ontvangen voor een nieuw energielabel! Zij willen dus geld verdienen aan het feit dat zij een energielabel incorrect opstellen.
Het heet “Klimaatroute” maar je wordt gestraft als je all-electric bent en vermeld als gasverwarmd. Wat een ondeskundige en slordige werkwijze is dit.

15 April 2026

Reply from Klimaatroute

Vervelend om te lezen. Dit is niet hoe we te werk willen gaan en we pakken dit serieus op.
Wil je je gegevens sturen naar info@klimaatroute.nl? Dan zorgen we dat dit wordt rechtgezet.

Rated 5 out of 5 stars

De adviseur was erg behulpzaam en legd…

De adviseur was erg behulpzaam en legd alles duidelijk iut, zelfs voor mij met mijn beperkte kennis van het Nederlands. 10 out of 10! and a big 👍

10 April 2026

Reply from Klimaatroute

Dank voor je mooie woorden. Fijn dat alles duidelijk werd uitgelegd!

Rated 4 out of 5 stars

Tevreden klant

Vriendelijke en goed geïnformeerde contactpersoon.
Snelle en deskundige afhandeling.

12 March 2026

Reply from Klimaatroute

Fijn om te horen, dank je. Goed dat alles zo snel en duidelijk is verlopen.

Rated 3 out of 5 stars

Te snel van start gegaan en met een project via de hypotheek verstrekker.

Wil je de afspraak verplaatsen dan zoek je in de mail.. vind je 2 verschillende telefoonnummers… welke slecht tot niet bereikbaar waren.

E-Mail wordt niet op gereageerd.

Het rapport zou er in 10 werkdagen zijn… maar dat was het niet…

Let op!!
Dit gaat over de actie die klimaatroute doet voor een hypotheekverstrekker!!
Ik weet niet of dit ook voor het moederbedrijf geld.

4 March 2026

Reply from Klimaatroute

Bedankt voor je feedback, Dries. Vervelend dat dit zo is gegaan. Dit is niet de ervaring die we willen geven en we gaan dit intern oppakken.

Wil je ons een privébericht sturen met je gegevens naar info@klimaatroute.nl? Dan zorgen we dat er contact met je wordt opgenomen.

Rated 5 out of 5 stars

Zeer sympathieke adviseur met veel…

Zeer sympathieke adviseur met veel kennis van zaken. Legde alles, ook apparatuur die mij interesseerde, uit.

7 April 2026

Reply from Klimaatroute

Dank je voor je mooie woorden. Fijn dat alles zo duidelijk en prettig is uitgelegd.

Teleurstellend

Via de rabobank deze organisatie ingeschakeld gekregen.
Eertse indruk.was goed, werd snel gehandeld en een afspraak gepland.
Echter was de opname ter plaatse zeer oppervlakkig. Vervolgens kregen wij een rapport vol met fouten en verkeerde aannames. Komt niet overeen met de werkelijke situatie.
Zeer teleurgesteld.
Mijn advies is schakel zelf een professioneel bedrijf in en niet deze via de rabobank
Bijzonder dat de rabobank met zo'n organisatie in zee gaat

8 April 2026

Reply from Klimaatroute

Vervelend om te lezen, dit is niet hoe het hoort. We nemen dit serieus en gaan dit uitzoeken.

Wil je ons een privébericht sturen met je gegevens naar info@klimaatroute.nl? Dan zorgen we dat dit wordt opgepakt.

Wat een topman die Ralph,

Wat een topman die Ralph,
Goede uitleg, super snel geholpen.
Denkt goed met de klant mee.

22 January 2026

Reply from Klimaatroute

Bedankt voor de mooie woorden over Ralph! We geven het aan hem door.

Rated 1 out of 5 stars

helaas geen goede ervaring .

helaas geen goede ervaring .
ze zijn niet te bereiken en als je eindelijk iemand spreekt dan heeft hij er geen verstand van ze zullen me terug bellen wat uiteindelijk is gebeurt kon ik alleen een afspraak maken met een adviseur maar uiteindelijk hebben ze mij niet gebeld helaas . een energie label kunnen ze niet goed opmaken naar mijn idee.er staan aannames in die niet kloppen maar wat je ook probeert ze reageren nergens op en zit jij met een label dat niet klopt.

1 April 2026

Reply from Klimaatroute

Erg vervelend dat de communicatie zo is verlopen. Dit hoort niet zo te gaan en we pakken dit op.

Wil je ons een privébericht sturen met je gegevens naar info@klimaatroute.nl? Dan zorgen we dat dit wordt uitgezocht en je een reactie krijgt.

Waardeloze "veelbelovende" instelling.

Via de Rabobank een rapport laten opstellen. Ontvangen in november. Ondanks uitgevoerde isolatie ging mijn label van C naar D. Gebeld en diverse keren gemaild en uiteindelijk een klacht over de gang van zaken ingediend via mail, omdat ondanks beloftes ik niet word gebeld of gemaild. Ook op de klacht totaal geen reactie. Waardeloze instelling, een wassen neus. Eén ster is nog te veel. Ik dien ook via de Rabobank een klacht in.

30 October 2025

Reply from Klimaatroute

Vervelend dat dit zo is gelopen. We nemen dit serieus en gaan dit uitzoeken.

Kun je ons je gegevens sturen via een privébericht naar info@klimaatroute.nl? Dan zorgen we dat er snel contact met je wordt opgenomen.

Rated 5 out of 5 stars

Super geholpen bij aanvraag subsidie

Perfect geholpen door een zeer vriendelijke en kundige medewerker. Afspraken zijn telkens perfect nagekomen

2 April 2026

Reply from Klimaatroute

Fijn om te horen, dank je voor het vertrouwen. Mooi dat alles soepel liep en afspraken perfect zijn nagekomen!

Zeer positieve ervaring

Klantvriendelijke, deskundige en professionele adviseur. Rustig en zeer communicatief.

1 April 2026

Reply from Klimaatroute

Dank je Wim, fijn om te horen dat het zo is ervaren. Mooi dat het gesprek rustig en duidelijk verliep.

Rated 2 out of 5 stars

Energielabel met advies - betaald maar geen reactie

Ik heb een energielabel met advies laten opstellen. Het rapport heb ik ontvangen en ik ben inmiddels gestart met het uitvoeren van de geadviseerde maatregelen. Over één van de maatregelen heb ik nog enkele vragen, zodat we deze correct kunnen uitvoeren.

Ik heb hierover inmiddels meerdere e-mails gestuurd en ook meerdere keren geprobeerd telefonisch contact op te nemen, maar tot op heden zonder resultaat. Dat vind ik erg frustrerend.

Het is inmiddels al meer dan een week geleden en er is nog steeds niet op mijn e-mails gereageerd. Het telefoonnummer van de energielabel-afdeling gaat telkens direct naar de voicemail. Wanneer ik het algemene nummer bel, krijg ik te horen dat iemand binnen een week contact met mij zal opnemen, maar ook dat gebeurt vervolgens niet.

Mijn vraag is eenvoudig, maar door het uitblijven van een reactie loopt mijn hele renovatie nu vertraging op. Dat is erg teleurstellend en frustrerend. Ik hoop dan ook dat er op zeer korte termijn alsnog contact met mij wordt opgenomen.

I sent again an email to info@.. hopefully reply soon. it's the third week now of no-reply

10 March 2026

Reply from Klimaatroute

Beste Guy, dank voor je bericht. Vervelend om te horen dat je geen reactie hebt gekregen en dat je renovatie hierdoor vertraging oploopt. Dat is niet de bedoeling.

We begrijpen dat je snel duidelijkheid nodig hebt en kijken of we je op basis van je naam in ons systeem kunnen terugvinden, zodat we je vraag direct kunnen oppakken. Mocht dat niet lukken, dan helpt het als je ons nog even een bericht stuurt met je gegevens naar info@klimaatroute.nl

Excuses voor het ongemak en de vertraging. We zorgen dat er zo snel mogelijk contact met je wordt opgenomen.

Erg tevreden

Er werd snel contact opgenomen na onze aanmelding.
Alles werd duidelijk uitgelegd wat er van ons verwacht werd en wat onze mogelijkheden waren.
Na het indiene duurde het wel wat lang (8 weken) en pas bij de laatste week werd ons gemeld dat er een waarde verkeerd op de factuur stond. Hierna weer kunnen wachten. Had in mijn optiek sneller kunnen gemeld worden.

31 March 2026

Reply from Klimaatroute

Dank voor je review en fijn om te horen dat je goed geholpen bent door Ralph en dat alles duidelijk is uitgelegd.

Tegelijkertijd begrijpen we je punt over de doorlooptijd en de late terugkoppeling over de fout op de factuur. Dat had inderdaad eerder gesignaleerd en gecommuniceerd kunnen worden.

Bedankt voor het delen van je ervaring — dit helpt ons om onze processen te verbeteren.

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look