ProFinance  Reviews 112

TrustScore 3.5 out of 5

3.5

See what reviewers are saying

Rated 1 out of 5 stars

Ja również zostałem oszukany.....zablokowali mnie jak chciałem wypłacić środki....potem było już brak kontaktu .....250$ poszło ....nadmieniam że akcent mieli trochę jakby z Ukrainy lub Białorusi

Rated 5 out of 5 stars

Należy rozważyć opłaty i prowizje. Większość platform pobiera prowizję lub opłaty za każdą transakcję, natomiast tutaj tylko i wyłącznie od zysków. Dodatkowo należy wziąć pod uwagę dostępność obsługi... See more

Rated 5 out of 5 stars

Mój Bank jest moim od 30 lat, 3 lata temu założyłam lokaty pod 4% i żałuję o tym bo jak potrzebowałam pieniędzy oni odrzucili moją prośbę i po prostu wykorzystali mnie. Nawet debetu mnie mogli udzieli... See more

Company details

1. Finance broker

Written by the company

ProFinance to innowacyjna platforma, oferująca handel na CFD i kryptowalutach z dźwignią. Nasza firma rozwija się dynamicznie od pierwszych dni i już teraz obsługujemy klientów w ponad 55 krajach. Zapewniamy wysoką płynność oraz szeroki wybór narzędzi handlowych, dbając jednocześnie o najwyższe standardy bezpieczeństwa. Dostępne są również opcje handlu i stakingu Bitcoin, Ethereum i Ripple.

Contact info

3-star
2-star
1-star

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Ja również zostałem…

10 April 2024
Rated 1 out of 5 stars

Strona mogła zostać już usunięta ,ale…

Strona mogła zostać już usunięta ,ale wydaje mi się że na jej miejsce pojawiło się nowe ogłoszenie tylko pod innymi nazwami. Znalazłam ogłoszenie Bitcoin 360 Ai i IMMUTABLE CODE 360 Net. Ogłoszenia są prawie identyczne jak w Profinance.

23 July 2024

Uwaga na oszustów

Zostałem oszukany (jak pewnie wielu z was) przez tę firmę i pana Roberta (?). To jest zorganizowana grupa przestępcza obeznana w ukrywaniu się w sieci (spoofing telefoniczny, fałszywa miejsce siedziby, fałszywe zdjęcie w Signal, itp.) Zebrałem część informacji na ich temat, ale tym muszą zająć się fachowcy (nie mówię o detektywach, windykatorach i -bez urazy- policjantów w komisariacie dzielnicowym - bo to szkoda czasu i pieniędzy) Dla wszystkich zainteresowanych ściganiem oszusta podaję swojego maila (wygenerowany na te potrzeby) i proszę o kontakt. Wszystko wyjaśnię w bezpośrednim kontakcie. Mój e-mail - zamiast hash jest małpa bo inaczej nie można.
adalbert16-pf2024##yahoo.com

4 June 2024

UWAGA! Wszystkie osoby oszukana

Dzień dobry. Z mojej strony sprawa z oszustwami ProFinance jest zgłoszona do prokuratury, która bardzo chętnie się tym zajmuje. W celu zrobienia z tego bardzo głośnej sprawy proszę wszystkie poszkodowane osoby o zgłoszenie się do mnie by prokuratura połączyła nasze sprawy w jedno, tak by mogła zająć się tym szczegółowo i na wiekszą skalę. Kontakt do mnie: 698 691 654. Dodam, że do tej pory wiele osób do mnie się już zgłosiło (wcześniej zamieściłam komentarz z moim numerem telefonu), zostali oszukani tak jak my wszyscy. Zachęcam do zastrzeżenia numeru PESEL, dowodu osobistego, a najlepiej jego zmiany. A osobom, które ciągle "współpracują" z ProFinance z całego serca zalecam nie wpłacanie tam żadnych pieniędzy. Jest to w 100% zorgnizowana grupa przestępcza. Serdecznie pozdrawiam, Natalia Z.

22 June 2024

Uwaga wielka ściema.

Uwaga wielka ściema.

Ku przestrodze!!!
Na poczatku wygląda bardzo profesjonalnie: kontakt, założenie konta, rozmowa z doradcą na co liczysz, konto typu demo, po jakimś tygodniu, dwóch bardzo profesjonalna rozmowa o zysku rzędu 30% na tranzakcji w BTC. A potem próba wypłaty środków i tu zaczynają sie problemy najpierw mail z blockchain@outlook.* i przekonująca bajka że to amerykańska skarbówka i wpłata na udowodnienie że nie pierzesz brudnych pieniedzy i nie wspierasz terrorystów (jak mogłem być tak naiwny i w to uwierzyć!) potem drugi mail z blockchain, że za mało wpłaciłeś, wpłacam, a potem szczyt bezczelności i podszyw pod Komisję Nadzoru Finansowego i znowu bajka o przeciwdziałaniu praniu brudnych pieniędzy i sponsoringu terroryzmu. No tu juz było dość dla naiwniaka.
Tyle mojej historii ku przestrodze, nie wpłacajcie żadnych pieniędzy jesli nie chcecie skończyć z potężnym długiem bo was wydoją ze wszystkich pieniędzy! Nie dajcie się nabrać!

21 June 2024

Oszustwo

Może Trustpilot podpowie coś w tej kwestii, jak dobrać się do tej ściemy inwestycyjnej jaką jest Profinance-group. Czy może ktoś podpowie, jak i gdzie szukać skutecznej pomocy w odzyskaniu pieniędzy od nich.

10 June 2024

Uwaga oszustwo!!

Mam pytanie do
Wojciech Ciesielski
czy Pan wpłacał do portfela, ja też współpracowałam z p. Robertem, i mówi to samo, że sama sobie blokuję wypłatę.

27 May 2024

Zwykłe oszustwo!!!!

Zwykłe oszustwo wszystko jest dobrze do chwili kiedy chcemy dokonać wypłaty środków, wtedy mamy do czynienia z zablokowaniem środków przez blockchain i konieczność dodatkowej wpłaty celem udowodnienia, że nie jest to pranie pieniędzy. I nadal nie wypłacają żondanych pieniędzy. Na wypłate środków czekam drugi miesiąc i chyba się nie doczekam. Zgłosiłem ich do organów ścigania przestępczości finansowej. Nie dajcie się zwieść przekonywującej rozmowie pana Roberta Bondery to specjalnie przygotowana osoba do rozmów z Klientem

14 June 2024

Oszustwo

Marku, ja zgłosiłem do organów ścigania. 2,5 godz zeznań, mam nadzieje, że się uda. Jeśli macie pomysł jak drani ująć innym sposobem, jestem otwarty na współpracę

8 May 2024
Rated 1 out of 5 stars

Potwierdzenie maila o blokadzie środków

Poszedłem krok dalej i napisałem do blockchain.com czy adres mail z którego dostałem blokadę (pisalem tego maila we wczesniejszym negatywie) należy do nich. Oto odpowiedź:
Thank you for reaching out, and I’m sorry to hear about this. This appears to be a scam. Please do not have any further contact with this person or click any links they sent you. Please feel free to contact your local law enforcement authority about this.  In general, please never give any third party access to your wallet in any capacity. By design, Blockchain.com employees do not have access to or control of a user's funds on their DeFi (non-custodial) Wallets in any way, which also means we do not have the ability to reverse or cancel transactions, or to refund lost funds. In case you have a Blockchain.com Wallet for which you may have shared the login credentials, recovery phrase, or private key with a third party, or for which someone else assisted you with its creation, we recommend creating a new wallet with a new email address and a new, unique password at https://login. blockchain. com/#/ signup and transferring any remaining funds from your old wallet to this account. Please spend some time in the security center for the new wallet, and add a 2-factor authorization requirement. A potentially compromised wallet should no longer be used to hold funds. For more information on the most common scams in the crypto world, please click here. Please provide us with all information concerning this incident, including any contact details such as an email address, social media account or website that you may have for any suspicious person. We would also appreciate it if you could forward us an email you received from the suspicious person, along with the full headers. To obtain the full headers via PC, depending on your email provider you can follow the steps presented on this link. Please paste the full content of the headers directly into this support ticket and reply to us. Thank you. Kind regards,
Tłumaczenie wg translator:
Dziękuję za wyciągnięcie ręki i przykro mi o tym słyszeć. To chyba oszustwo. Proszę nie mieć żadnego dalszego kontaktu z tą osobą lub kliknąć linki, które ci wysłał. Skontaktuj się z lokalnym organem ścigania w tej sprawie. Ogólnie rzecz biorąc, nigdy nie dawaj osobom trzecim dostępu do swojego portfela w jakimkolwiek charakterze. Z założenia pracownicy Blockchain.com nie mają w żaden sposób dostępu ani kontroli nad środkami użytkownika na swoich portfelach DeFi (nie-opiekuńczych), co oznacza również, że nie mamy możliwości cofania lub anulowania transakcji ani zwrotu utraconych środków. Jeśli masz portfel Blockchain.com, dla którego możesz udostępnić dane logowania, frazę odzyskiwania lub klucz prywatny stronie trzeciej lub dla którego ktoś inny pomógł Ci w jego utworzeniu, zalecamy utworzenie nowego portfela z nowym adresem e-mail i nowym, unikalnym hasłem na stronie https://login. blockchain. com/#/signup i przeniesienie wszelkich pozostałych środków ze starego portfela na to konto. Poświęć trochę czasu w centrum bezpieczeństwa dla nowego portfela i dodaj wymóg autoryzacji 2-czynnikowej. Potencjalnie zagrożony portfel nie powinien być już używany do przechowywania funduszy. Aby uzyskać więcej informacji na temat najczęstszych oszustw w świecie kryptowalut, kliknij tutaj. Przekaż nam wszystkie informacje dotyczące tego incydentu, w tym wszelkie dane kontaktowe, takie jak adres e-mail, konto w mediach społecznościowych lub strona internetowa,
Po otrzymaniu powyzszej odpowiedzi rozmawiałem z kierownika ds finansowych Panem Roberta B. Po przedstawieniu, że mail z blokadą to oszustwo powiedział żeby nie zwaracać uwagi na maila bo blokadą jest jeszcze wyżej. Pewnie go tym zaskoczyłem i nie wiedział co za bajkę wymyślić. Wg mnie to dwie osoby, które zaminiaja się funkcjami jak masz opiekuna Rafała G. To Kierownik Robert B, a jak Robert broker to Kierownik Rafał G. niezle to wykąpinowali. Mail z profiace o wypłacie środków to tylko podpucha aby było, że firma przecież wypłaciła. W rzeczywistości mają kasę na swoim koncie.

10 June 2024
Rated 1 out of 5 stars

Jedna wielka ściema .Nie wpłacajcie…

Jedna wielka ściema .Nie wpłacajcie pieniędzy!!!!!
Ja też dałem się naciągnąć . Kontaktujcie się z kancelarią prawną AVERSO specjalizują się w tego typu sprawach i oczywiście zgłaszajcie sprawę na Policje. ŻADEN BANK , INSTYTUCJA FINANSOWA NIE WYMAGA WPŁATY SRODKÓW W CELU SPRAWDZENIA CZY PIENIĄDZE POCHODZĄ Z LEGALNEGO ZRÓDLA .BLOCKCHAIN to kolejna ściema ,żeby wyciągnąć od Was dodatkowe pieniądze Skorzystajcie z CyberRescue jest to całodobowe wsparcie w zakresie bezpieczeństwa w sieci .Każdy większy bank w Polsce posiada taką komórkę organizacyjną .Sporo wiedzą na temat ProFinance .Zachęcam do kontaktu , a wszystkich optymistycznie nastawionych do działalności pseudo brokerów zachęcam do wypłacenia środków z konta. Powodzenia życzę.

11 June 2024

Oszustwo omijajcie szerokim lukiem

nie dajcie się nabrać platformie profinance group, są to OSZUSCI, pieniędzy które tam wpłaciłam nie da się wypłacić, po zleceniu wypłaty przychodzi na mail Blockchain według którego trzeba wpłacic równowartość wypłaty aby nie było podejrzenia o pranie brudnych pieniędzy. Ten mail przychodzi że sfałszowanego adresu Blockchain. Ja niestety się nabrałam i straciłam 70 tys zl. Współpracowałam z brokerem Rafałem Giza. Sprawa zgłoszona na policję. Niestety pieniędzy raczej nie da się odzyskać ponieważ w tympłacałam je dobrowolnie. Jeśli ktoś ma jakieś informacje czy da się jakoś odzyskać te pieniądze proszę podzielcie się na tym forum

8 June 2024

jedna wielka lipa

jedna wielka lipa
niestety blokuja wypłate pieniedzy, pod pretekstem prania brudnych pieniędzy(blockchain)
sprawę zgłosiłem już do sądu

5 June 2024

Podejrzenie oszustwa

Witam. A czy jest ktoś kto otrzymał wypłatę swoich wpłaconych środków? Żeby odzyskać swoje pieniądze żądają wpłaty środków w takiej samej wysokości niby celem sprawdzenia że nie jest to pralnia brudnych pieniędzy. I wtedy niby po weryfikacji mają oddać całą kwotę. Czy ktoś miał taką sytuację i odzyskał całość kasy?

3 June 2024

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look