Company details

1. Ecommerce solution provider

Written by the company

Responso is an e-commerce customer service program offered in the SaaS model, the functionalities of which allow you to automate many repetitive tasks. The main advantage of the software is the ability to manage communication with customers from all marketplaces in one place - the application panel. Transparent inbox is the first step to improve the efficiency of your team. There you can work with all messages you get on your mailboxes, on Amazon, eBay, Erli, Shopee, Etsy, Facebook, Instagram & many more. We constantly implement new features and new possible integrations to make your multichannel e-commerce business as easy to manage as it can be. With over 7 millions messages handled every month, 1000+ businesses that trusted us and 87 NPS from our clients, Responso is the best solution you can choose to improve your customer service.

Contact info

4-star
3-star
2-star
1-star

Hasn’t replied to negative reviews

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 5 out of 5 stars

Korzystamy z Responso od kilku lat do…

Korzystamy z Responso od kilku lat do obsługi maili klientów ze sklepu, Allegro i OLX — wszystko w jednym miejscu. System działa stabilnie, nie gubi wiadomości. Support reaguje szybko i elastycznie — kiedy potrzebowaliśmy dostępu do API, załatwili to sprawnie. Polecam dla e-commerce.

13 March 2025
Rated 5 out of 5 stars

Najlepsze narzędzie do obsługi klienta w e-commerce

Responso rozwiązało nasz największy problem w obsłudze klienta.
Nadzwyczajnie.pl to sklep działający jednocześnie na kilku platformach sprzedażowych i przez długi czas utrzymanie porządku w komunikacji z klientami kosztowało nas mnóstwo energii. Responso zmieniło to dosłownie z dnia na dzień.
Wszystkie wiadomości w jednym panelu, przejrzyste kolejki, możliwość ustawienia automatycznych odpowiedzi – to brzmi prosto, ale w praktyce przekłada się na realne godziny zaoszczędzone każdego tygodnia. Nasz zespół pracuje sprawniej, a klienci otrzymują odpowiedzi szybciej niż kiedykolwiek wcześniej.
Co wyróżnia Responso na tle innych narzędzi? Ludzie za nim stojący. Kontakt z zespołem to zawsze konkretna pomoc, a nie odbijanie się od automatycznych odpowiedzi. Czuć, że firma naprawdę dba o swoich użytkowników.
Zdecydowanie warte każdej złotówki – rekomendujemy! ⭐⭐⭐⭐⭐

4 March 2026

Korzystamy z Responso od niedawna

Korzystamy z Responso od niedawna, ale to ile ten system nam pomaga w organizacji pracy co jest coś niesamowitego. Kiedyś działaliśmy tylko na mailach, co dla jednej osoby jest ok. Natomiast dla 2-3 czy jak w naszym przypadku 7 nie jest realne do zrobienia. Do tego masa automatyzacji czy Sentymenty - uwielbiamy tą funkcjonalność. Jesteśmy waszymi fanami. Polecamy w 100%

13 February 2026
Rated 1 out of 5 stars

Nie polecę narzędzia

Sam zamysł narzędzia jest naprawdę dobry, natomiast ta firma absolutnie nie dba o klienta. Spotkanie, które się odbyło z pracownikiem było na średnim poziomie, przechodzenie na Ty na pierwszej wizycie jest słabe, mało profesjonalne w moim odczuciu. Dodatkowo wymijające odpowiedzi na moje pytania odnośnie integracji których nie mają. O moduł słuchawki do obsługi telefonicznej dopytuje od ponad 3 miesięcy, ciągle dowiaduje się, że będzie, a nie ma. Irytujące, nie polecam, jest kilka firm na rynku, które będą lepiej się sprawdzać.

4 February 2026

Polecam Responso w 100%

Dziś bez Responso pracy w firmie sobie nie wyobrażamy. Segregacja wiadomości, gotowe odpowiedzi, tagi oraz współpraca Responso z Baselinker, to wszystko bardzo ułatwia realizację zadań. Narzędzie ma czasami swoje problemy, jednak zawsze można liczyć na pomoc obsługi. Dziś bez Responoso w firmie to jak bez ręki.

1 August 2025
Rated 5 out of 5 stars

Narzędzie jest intuicyjne i zbiera…

Narzędzie jest intuicyjne i zbiera wszystkie kanały komunikacji z klientem w jedno miejsce. Jestem na początku współpracy, ale jako menedżer już widzę wiele korzyści i podejścia procesowego do tematu. Jednak najlepsza jest pomoc w konfiguracji. Wiele widziałem, ale oni normalnie za klienta konfigurują, np. Allegro. Niesamowite! Tak trzymać!!!

12 September 2025
Rated 1 out of 5 stars

wyjatkowy brak logiki

wyjatkowy brak logiki . Szybciej wiadomosci da sie ogarnac z gmail i podpieta wtyczka z Baselinker . 1) nie da sie prosto wyslac nowej wiadomosci do klienta - trzeba sztukowac i kopiowac emaile z baselinker 2) nie obsluzysz otwartych sporow z ebay - musisz sie logowac do ebay 3) co wiecej w responso nawet nie dostaniesz wiadomosci z ebay ze jest otwarty spor - wiec jak chcesz na tym sofcie polegac to szybko mozesz stracic konto na platformie 4) jezeli masz korespondencje z klientem przez wiadomosci w baselinker to nie zobaczysz ich w responso - i w druga strone to samo 5) mnostwo problemow daloby sie uniknac juz przez samo to, ze responso sciagalby z platform zamowienia z podstawowymi danymi jak email klienta, login, wartosc zamowienia, koszt wysylki lub wyswietlal te dane przez automatyczny import z baselinker - niestety nie - tego tez nie ma. PS. NIESTETY ZOSTAJE Z EDESK - moze drozszy ale przynajmniej wiem ze jest logiczny i faktycznie przyspiesza prace. Stracone 3 dni na ustawienia i testowanie. Ktos kto kieruje tym systemem za bardzo nie ogarnia rzeczywistosci i chyba nie uzywa takich systemow na codzien przy sprzedazy na rynkach. Samo tworzenie nowych integracji nic nie pomoze jesli nie ogarnie sie podstaw

21 February 2024

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look