Sparta D-Rule Energy zalige fiets om mee te rijden. Beste fiets dat ik tot nu toe heb . Heel goede kwaliteit ,oogt ook heel mooi. Reeds veel complimenten gekregen. Heel tevreden ervan 👍🏻😀
See what reviewers are saying
Duidelijkheid bij aankoop door de winkel en mogelijkheid hem te testen, van de vijf verschillende merken die we uitgeprobeerd hadden was deze de beste. Reeds verschillende keren gaan fietsen en we he... See more
Ik fiets nog dagelijks in de stad op mijn sparta ion rx uit 2013 en drie keer per week naar het werk zo'n 48 km op een dag. Onderdelen vervangen wordt wel steeds lastiger en ik heb ongeveer net zov... See more
Company replied
De Bosch motor maakt een irritant geluid wat toeneemt op langere afstanden, de gereden afstand is +/- 900 km. Bij V M Fietsplazier Veenendaal vinden dat dit normaal is, maar bij de Sparta... See more
Company replied
Company details
Written by the company
SPARTA is een aanbieder van hoogwaardige e-bikes in Nederland en België.
Contact info
Wilmersdorf 37, 7327 AD, Apeldoorn, Netherlands
- sparta.nl
Replied to 80% of negative reviews
Typically replies within 1 week
How this company uses Trustpilot
See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.
Sparta D rule enorm onstabiel
heb nu een 6 tal maanden een Sparte D rule, mooie fiets maar enorm onstabiel, ben er al mee langs de dealer geweest en die vertelde me dat hij niks kan aanpassen om hem stabieler te maken, zonder handen rijden is onmogelijk (weet ook wel dat dit niet mag maar normaal kan je dit doen met bijna elke fiets), zelfs met 1 hand rijden is gevaarlijk, bij de kleinste oneffenheid op de baan is het alsof het voorwiel los staat. Op de mail die ik naar jullie dienst heb verstuurd krijg ik als antwoord naar de dealer te gaan, maar zoals ik reeds vermeld heb ben daar geweest stel mij de vraag hebben die allemaal dat probleem want als ik google merk ik op bij de minpunten enorm onstabiel.

Accu R5TE LTD ontploft tijdens fietsen
Accu ontploft tijdens fietsen, levensgevaarlijk midden in het verkeer. FIETS 2 JAAR EN 1 MAAND OUD. Reactie Sparta: helaas moet je je bij je dealer melden ondertussen kunnen we al wel melden dat we geen ieuwe accu's meer voor het model Sparta R5 TE LTD hebben. Succes....

SPARTA NIET KOPEN
4 jaar geleden een Sparta a-lane F8e gekocht.Kwam als beste uit de test volgens de Telegraaf Nationale E-biketest.
2 jaar laten viel de accu uit..
Als coulance zeiden ze kon ik voor 330 eu een nieuwe accu aanschaffen en de oude inleveren.
Dat gedaan want wat moet je anders.
Nu dus is de fiets 4 jaar oud en de ondersteuning 1-2-3 doet nauwelijks meer wat.
Fiets opgestuurd weken later fiets terug en conclusie is.. advies van Sparta fietsen op hogere stand...ja en dan is de accu snel leeg.
Ik kan nog 50 km fietsen op een fiets van 4 jaar oud.
Toch gebeld naar de service....ze begrijpen alles maar de fiets is volgens hun oke.
Hoe is het mogelijk..
4 jaar oud en 50 km nog kunnen fietsen.
Ik stelde voor een nieuwe accu tekrijgen zodat ik nog km kan maken heb je teminste een reserve accu bij voor onderweg maar NEE totaal geen tegemoetkoming of wat dan ook.
SPARTA GEWOON WEG WAARDELOOS

Reply from SPARTA
let op als je sparta fiets koopt
ik heb een elektrische Sparta herenfiets
de m8e.
deze fiets is 10 jaar oud en het rubbertje van het display om aan te zetten en uit te zetten en harder en zachter te zetten voor ondersteun is kapot .
nu kan ik de elektrische ondersteuning niet meer gebruiken
eerst na de fietsenwinkel die konden mij niet helpen het onderdeel is niet meer te bestellen
gebeld met de importeur van de fietsen sparta dus
konden mij niet helpen
ik zeg dus kan ik mijn fiets weg doen hij is nog goed ik heb alleen een rubbertje nog sorry de leverancier heeft ze niet meer
10 jaar oud en dan weg moeten doen dat is kapitaal vernietig nieuw fiets kost gauw 2500 euro
ik vind dit een zeer slechte zaak voor mij geen Sparta meer

Lading
Ik ben sinds kort in het bezit van een bijna nieuwe Sparta ion Entree met 550 km ervaring .
Nu is mij verteld dat de accu 400 serie constant aan de lading moet staan .
Maar dat lijkt mij sterk .
Wat adviseert u mij om te doen

Mik HD of geen MIK HD?
Twee e-bikes besteld, volgens de informatie op de website waren deze uitgerust met het MIK HD systeem. Na 9 weken wachten zijn de fietsen eindelijk binnen en wat blijkt, er zit een MIK systeem op en geen MIK HD. Even de website gecheckt en bij de specs staat toch echt MIK HD. Even de foto's op de site nagelopen en daar staat een MIK bagagedrager. Ik ben de kluts kwijt, wat is het nou Sparta?
Contact gezocht met de klantenservice. Verwarring, ik word teruggebeld. Ik krijg 'oprechte excuses' aangeboden en de verantwoordelijkheid wordt bij de dealer neergelegd want Sparta mag tussentijds onaangekondigd dingen wijzigen. Met andere woorden, alles nalopen en navragen; zit er een zadel op, heeft de fiets wel een stuur? Wat voor stuur? Zitten er spaken in de wielen? Zit er verlichting op etc. De omgekeerde wereld. En dat voor zo'n groot bedrijf. Je bestelt twee fietsen van ruim 5500 euro maar twee adapters (a 24,95 euro) uit coulance leveren omdat de info op je site niet klopt dat is teveel van het goede. Jammer dat we de fietsen al besteld hebben. Niets ten nadele van de dame bij de klantenservice, zij deed echt haar best om ons vriendelijk te woord te staan maar degene die haar de instructies gaf om ons af te poeieren kan beter een cursus klantenbinding gaan volgen.
Edit: Na reactie Sparta
Weet je, als je dan reageert op mijn bericht, zorg dan dat de info op je website bijgewerkt is en weer kloppend is. Verschuil je niet achter een disclaimer want dan kun je net zo goed zeggen dat alles van goud is en op het moment van levering zeggen dat er leveringsproblemen waren oid. Er staat namelijk nog steeds dat er een Mik HD bagagedrager wordt geleverd bij de Sparta C-grid terwijl jullie nu al weten dat dat niet klopt. #fail

Nieuwe vouwfiets bestellen
Ik heb onlangs in Franeker een nieuwe vouwfiets besteld, de Sparta D-Wiz Fold M7b. Kunt u mij vertellen hoe het komt de ik zo lang (8 tot 10 weken) moet wachten voor een levering. Hoe kan ik dit bespoedigen?
Fred Koopmans

11 maanden, 7200 km. Prima machine
Ik heb mijn Sparta E-bike nu 11 maanden. ik gebruik hem voor woon-werkverkeer en zit nu op bijna 7.200 km. Heb 1x een dingetje gehad met de fiets dat snel door de dealer verholpen is (versnelling gesloopt). Omdat ik dus woon-werk km-vergoeding krijg, heb ik de fiets over anderhalf jaar afgeschreven, daarna 'verdien' ik elke maand 160 Euro met de fiets. Fijne machine. 2 kleine nadelen: 1. Het ding is ZWAAR, 2. De verlichting voor is mooi zo rond de voorvork, maar niet voldoende, dus heb er een cateye bij geplaatst.

Fiets weer ter reparatie
Fiets weer ter reparatie bij de fietsenmaker. Prijsopgave van onderdelen -schrik niet- €175 En dat kan er ook allemaal nog wel bij de reeds ruim €1000 die ik al aan reparaties heb laten uitvoeren. Ik ga straks naar de fietsenmaker voor een nieuwe accu. Kosten daarvan ruim €500. Aan jullie antwoord op de vorige review heb ik helaas niks.

Waardeloze accu’s
In juli 2022 mijn 2e e-bike van Sparta gekocht, de
A laneF8e. Inmiddels ben ik aan mijn 3e accu toe! De eerste accu gaf meteen na een paar maanden problemen. Binnen de garantie dus een nieuwe ontvangen. Ook deze gaf de geest, helaas net buiten de garantieperiode. Sparta heeft toen de accu getest en gereset, maar na een paar weken was de accu weer geheel dood. Hoezo getest en gereset??. Geen enkele coulance vanuit Sparta naar haar klanten toe. Zoek het maar uit…. Wij doen niks. Inmiddels blijkt dat deze generatie accu’s van zeer slechte kwaliteit zijn. Mijn vertrouwen in Sparta is compleet verdwenen. Ze nemen op geen enkel manier verantwoordelijkheid voor hun slechte accu’s en laten de klant opdraaien voor alle hoge kosten. Ik vind het ronduit schandalig!

Weggooi Fiets
De bediening links op het stuur is stuk. Rubber rond de knoppen is gaan scheuren en bediening nu uitgevallen.Dit artikel wordt niet meer geleverd .een ander systeem is ook niet mogelijk.
En dat voor een fiets van nog geen 10 jaar oud en een waarde toen van 3000 euro.
Kan de fiets zo bij het grofvuil zetten.
Op coulance hoef je ook niet op te rekenen.

Beste ebike fabrikanten,
Beste ebike fabrikanten,
Ik ben op zoek naar een e bike die op zn minste 4 of 5 jaar mee kan gaan. Maar als ik de reactie hier hoor, valt zeer tegen. En het prijskaartje is ook niet maals. Eerst dacht ik het is een fiets met een motor en een accu eraan geplakt. Voor een fiets frame plus een motor en accu boven 2000 euro betalen. En binnen twee jaar wat wel binnen garantie valt veel van die onderdelen met zeer veel moeite en tijd vervangen en na die 2 jaar garantie termijn worden mensen uitgemolken. Is dit verstandig? Geef een reden waarom mensen een onbetrouwbare fiets zo duur gaan kopen om vervolgens veel moeite kost om het dagelijks te blijven gebruiken? Ik denk bij mezelf er kan twee dingen ten grondslag liggen. Een, de technologie is nog niet rijp genoeg of men is te gretig en is alleen opzoek naar meer en meer geld verdienen. Ik heb nu Cube, Cortina, Tenways en Sparta eingenaars reviews gelezen. En ik moet zeggen dat dit mij vooral weerhoud om eentje aan te schaffen. Een E bike die te duur is, te onbetrouwbaar en de makers het nog bonter maken het is. Valt dit niet met regels vanuit ACM, consumentenbond of de overheid met regelgeving te komen. Ik heb een laptop met garantie die aan huis wordt de volgende werkdag gemaakt of ik krijg een nieuwe. Is het geen idee voor jullie om je service naar zn model te wijzigen. Anders zal jullie omzet met dag zien verdampen.

Degelijke fiets
De fiets is degelijk en betaalbaar in vergelijking met andere merken. Alleen zo jammer dat, bij iedereen trouwens, het systeem met de strapper sensor en voorwiel aandrijving eruit is. Deze fiets vele malen fijner en ondersteunt veel meer. Nu moet je blijven schakelen om hier aan de kust met veel wind en veel duinen fatsoenlijk vooruit te blijven gaan. Heb hier voor nu de krachtigste motor moeten kopen dus veel duurder uit. Dat is echt heel jammer.

Sparta M7E (SP5294215) bediening stuk
Sparta M7E (SP5294215). De bediening links op het stuur is stuk. Rubber rond de knoppen is gaan scheuren en bediening nu uitgevallen. Links en rechts gechecked en dit onderdeel schijnt niet meer gemaakt te worden. Is dit correct. Zijn er aftermarket of evt AliExpress alternatieven? Fiets is verder nog erg goed en heeft onlangs nog onderhoud gehad. Graag advies

Reply from SPARTA
Ik dacht ik koop een Sparta goed merk
Ik dacht ik koop een Sparta goed betrouwbaar merk.
Nu stop mijn accu ermee als er nog drie strepen op staan. Ik heb er pas 1200 km. mee gereden in 4 jaar.
Wegens omstandigheden ( hartinfarct) heb ik lang niet kunnen fietsen. Maar enige coulance is er niet bij Sparta. Fietsenmaker heeft contact op genomen maar geen succes. Een accu moet toch meer dan 1200 km meegaan. Fiets staat altijd binnen dus daar kan het niet aan liggen. Hartelijk bedankt voor de medewerking Sparta!!

Reply from SPARTA
kader stuk tijdens garantie periode
De kader van de sparta RXS is aan de achterbrug gebroken, er is 10 jaar garantie op de kader, tot deze stuk gaat. Dan is jullie uitleg dat deze kaders niet meer beschikbaar zijn en wanneer wij een nieuwe sparta kopen een korting krijgen van 175€. Dan moeten we ongeveer 3000€ betalen om een korting van 175€ te krijgen ipv een nieuwe kader waar jullie zogezegt garantie voor geven!!! Ik koop nooit nog een sparta.

Reply from SPARTA
Het was een paar dagen wennen om laten…
Het was een paar dagen wennen om laten we zeggen ca. 60 jaar op een gewone fiets te hebben gereden. Hij vervangt niet voor 100% omdat het voor de vakanties en uitstapjes is bedoelt. Het is een Sparta vouwfiets d-Wiz Fold, Klapt super super makkelijk en licht in elkaar en met zo een 20 kg zonder accu kan ik het zelfs met 72 jaar nog zonder problemen in de auto tillen. Ben heel tevreden. Heb wel het stuur en zadel vervangen maar dat is een persoonlijke keuze.

Reply from SPARTA
Ook mijn sparta d-burst heeft een…
Ook mijn sparta d-burst heeft een kapotte balhoofdlager door roest na 3000km. Ook hier kreeg ik een rekening van . Ik moet nu mn gerepareerde fiets nog ophalen maar die kosten mag sparta betalen . Ik betaal helemaal niks .ik vind 4000 euro voor een fiets voldoende en dan verwacht ik dat je er vanuit kan gaan dat je geen nieuwe balhoofdlagers nodig heb binnen 3500km.

Reply from SPARTA
Na 65135 km te hebben gefietst ging…
Na 65135 km te hebben gefietst ging gisteren de Totaal afstand ODO opeens weer op 0.
Nu telt hij weer vanaf het begin.
Het gaat om een Sparta ebike r5e ltd van 6,5 jaar oud.
Is dat nog weer te herstellen?
Mijn fietsenmaker had geen idee hoe dit mogelijk is.
Omdat je de totaal afstand normaal niet kan resetten.

Reply from SPARTA
Slechte accu's en vooral slechte service
Fiets van 3.5 jaar oud word voorzien van zijn derde accu. Accu's houden in en vallen onderweg ineens uit. Niks meer. Eerste accu op garantie vervangen voor de volgende waardeloze accu. Zelfde probleem. Meermaals accu bij dealer en opgestuurd geweest. Inmiddels garantie voorbij en sta met lege handen. Wij mogen zelf een nieuwe accu met oplader betalen. Sparta en haar medewerkers fungeren als struisvogels en steken kop in zand. Ze hebben een goede training gehad in het afwimpelen van de consument. Wat zal de voldoening weer groot zijn op het einde van de dag. Wij hebben nooit een goedwerkend product ontvangen. Heb inmiddels meerdere fietsenzaken hierover gesproken. Alleen maar problemen. Ik behoef geen reactie van Sparta, want die zal toch weer standaard zijn. En ja, ik ben ontevreden
14-03-25
Ruiter
Framenummer AC2435632
Heb al contact gehad en afgewimpeld.
1e gen accu waardeloos en dat weten jullie ook wel. En dan ook gewoon weer vervangen voor dezelfde type waardeloze accu. En weg is de garantie. Zo kom je er wel mooi vanaf. Nieuwe is al besteld en betaald. Nieuwe gen 2. Deze hadden we gewoon kosteloos moeten verkrijgen.
Ik denk dat reactie hierop zal zijn;
Wij hebben hierover contact met u gehad .
Helaas kunnen we niks voor u doen.
Fiets is 3.5 jaar oud en garantie is helaas verlopen. Los het maar op met uw dealer.

The Trustpilot Experience
Learn more about other kinds of reviews.