See what reviewers are saying

Rated 5 out of 5 stars

Duidelijkheid bij aankoop door de winkel en mogelijkheid hem te testen, van de vijf verschillende merken die we uitgeprobeerd hadden was deze de beste. Reeds verschillende keren gaan fietsen en we he... See more

Rated 5 out of 5 stars

Sparta D-Rule Energy zalige fiets om mee te rijden. Beste fiets dat ik tot nu toe heb . Heel goede kwaliteit ,oogt ook heel mooi. Reeds veel complimenten gekregen. Heel tevreden ervan 👍🏻😀

Rated 4 out of 5 stars

Ik fiets nog dagelijks in de stad op mijn sparta ion rx uit 2013 en drie keer per week naar het werk zo'n 48 km op een dag. Onderdelen vervangen wordt wel steeds lastiger en ik heb ongeveer net zov... See more

Company replied

Rated 1 out of 5 stars

De Bosch motor maakt een irritant geluid wat toeneemt op langere afstanden, de gereden afstand is +/- 900 km. Bij V M Fietsplazier Veenendaal vinden dat dit normaal is, maar bij de Sparta... See more

Company replied

Company details

1. Bicycle wholesale

Written by the company

SPARTA is een aanbieder van hoogwaardige e-bikes in Nederland en België.

Contact info

1-star

Replied to 80% of negative reviews

Typically replies within 1 week

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

bedieningsunit SPARTA E-bike

De bedieningsunit van onze SPARTA E-bike is stuk. Daarmee is de gehele fiets onbruikbaar. Met SPARTA contact gehad, maar die geven niet thuis; geen onderdelen meer.
Nu ben ik aan het googlen en zie ik dat dit een veel groter probleem is dan alleen onze fiets. Op diverse sites kom ik talloze van dit soort meldingen tegen. dat lijkt dus op wanprestatie van SPARTA, waar ze niets aan willen doen.

als reactie op de reactie van SPARTA:
welk alternatief, welke oplossing hebben jullie geboden? Ik heb het niet gezien. Enige wat jullie doen is je verschuilen dat iets niets meer leverbaar is. SPARTA neemt niet haar verantwoordelijkheid.

Het kan toch niet dat je een product verkoopt dat geacht wordt om lang mee te gaan, na enkele jaren compleet onbruikbaar wordt door een onderdeel van een-bij-een centimeter.

23 August 2024

Beste Bert,

Het is geen kwestie van niet willen, maar van het niet leverbaar zijn van bepaalde onderdelen. Zo te lezen heb je al contact met ons gehad en was het antwoord niet bevredigend. Dat begrijp ik. Als een bepaalt onderdeel niet meer leverbaar is vanuit onze toeleveranciers treft dat inderdaad helaas meer fietseigenaren. We zullen altijd met een dealer meekijken of er een alternatief mogelijk is. Maar voor bepaalde modellen is dat niet mogelijk en dat spijt ons dan oprecht.

Accu levensduur

Er wordt altijd gezegd dat accu's +/- 6 jaar meegaan.
Had mijn nieuwe Sparta Ion Dts met 24 volts accu 11 jaar geleden gekocht.
Ondertussen 15200km op de teller.
Fiets heeft bij mij altijd binnen in de gang gestaan, als ik m niet nodig had.
En op advies toendertijd van de dealer, als ik er niet op fiets, thuis altijd aan de lading laten staan.
Daar dat voor dat soort accu het beste zou zijn.

Nouja dat blijkt wel, 11 jaar meegegaan en nooit problemen gehad.
Alleen s'winter bij flink koud weer zag ik dat lading percentage iets sneller terug liep dan bij warmer weer.
Maar dat is blijkbaar bij iedere accu zo.

Al met al dus zeer tevreden met mn Sparta electrische ondersteuning fiets.
Alhoewel het erop lijkt dat nu ineens mn accu is overleden. 😪
Maar na 11 jaar misschien niet zo verwonderlijk als accu levensduur normaal maar+/- 6 jaar is.

Ik ben ook klein btje gehandicapt, mis mijn linkeronderbeen (prothese)
En mn rechterbeen gaat ook achteruit dus heb echt wel electrische fiets nodig.
Pas geleden mn auto naar garage voor apk en kreeg normale leenfiets mee.
Na 100 mtr fietsen deden mn benen zo zeer dat ik verder naar huis moest lopen met fiets aan de hand.

Dus met mijn goede ervaring met deze Sparta ion dts volgende fiets zeker weer een Sparta ebike. 🥰👍

Update: ben net bij dealer geweest, heeft m aan computer aangesloten en alles was in orde, accu ook nog 100%.
En hij had nog een oude oplader liggen, en toen hij hem aansloot ging hij gewoon weer opladen.
Dus oplader was kaduuk, pak van mn hart, scheelt mij (voorlopig) nieuwe fiets aanschaffen.
En ik was jaartje mis, mijn fiets is 10 jaar oud zag de dealer in het computersysteem.
Nouja, zolang hij meegaat scheelt dat mij forse uitgave voor nieuwe fiets, nu alleen nieuwe oplader besteld.

23 August 2024

Beste Rob,

We spraken elkaar vandaag al even aan de telefoon. Al met al "blij" dat het alleen aan de oplader lag. De grote kosten bleven hierdoor bespaard. Wens ik jou nog veel fietsplezier toe, gelukkig heb je weer de ondersteuning die zo nodig hebt!

Slechte service

Tijdens het fietsen met vrienden ( allemaal een Sparta fiets ) stopte de fiets van mijn vrouw er plots mee, de voorwiel ging heel moeizaam rond.
en de display gaf geen stroom meer , Bij de dealer bleek dat de voormotor doorgebrand was , vermoedelijk door overbelasting.
de fiets is 5 jaar en heeft nog geen 1500 kilometer op de teller staan, we fietsten op een vlakke weg, en 3 fietsen hadden geen last
Ik heb contact gezocht met Sparta , zij geven mij geen duidelijke antwoord hoe dit nu kan, maar draaien om de hete brei heen .
volgens mij moet dit toch niet kunnen een fiets die altijd goed onderhouden is en altijd binnen staat, met nog geen 1500 kilometer op de teller. en waarom zit er geen extra beveiliging op door bijvoorbeeld een zekering of iets dergelijkers
Mijn vertrouwen in Sparta is weg, ik durf ook niet de fiets te laten repareren ( € 480,= ) , wie garandeerd dat hij niet weer stuk gaat

5 August 2024

Beste Johan,

Op afstand en zonder fiets is het voor ons lastig inschatten waardoor dit gebeurd is. Daarom is er naar uw erkende SPARTA dealer verwezen. Overbelasting kan verschillende oorzaken hebben, te lang in dezelfde versnelling en ondersteuningsstand blijven fietsen of een interne oorzaak. Uw dealer kan samen met onze dealersupport beoordelen wat er speelt en welke mogelijkheden er zijn.

Onlangs een tweedehand M10Ti gekocht

Onlangs een tweedehand M10Ti gekocht. Nog niet goed thuis of de batterij was al defect. Ik dacht even een nieuwe batterij kopen maar blijkt dat meer dan 700 euro te zijn. En dat voor wat 18650 cellen en een printje. En dan moet je nog passeren bij dealer voor programmatie. Dus zelf maar een batterijpack in elkaar geknutselt maar aangezien deze niet werkt met de elektronica van SPARTA heb ik maar ineens alle elektronica eruit gegooid en een contoler op van op Amazon er in gestoken. so back on track voor een paar euro's.

22 August 2024

Beste Joachim,

Je bent erg creatief geweest om de kosten van een nieuwe accu te besparen. Zo te lezen heeft het voor jou en jouw tweedehandse fiets gewerkt. Uiteraard is dit niet te adviseren, het kan meer schade aan de fiets opleveren.

Rated 1 out of 5 stars

Verschrikkelijk dat een fiets van 7…

Verschrikkelijk dat een fiets van 7 jaar oud naar de schroot kan omdat er een klein bediening kastje niet meer geleverd word door Sparta.

20 August 2024

Beste Robert,

Ik neem aan dat je al bij een erkende SPARTA dealer navraag hebt gedaan of het gewenste onderdeel nog leverbaar is. We proberen uiteraard zo lang mogelijk onderdelen op voorraad te hebben maar zijn hierin ook afhankelijk van onze toeleveranciers. Het spijt me dat we in dit geval niet verder konden helpen.

Sparta a shine ultra 2024

Vervolg van eerder berichtgeving. Fiets is terug geweest bij Sparta voor nader onderzoek.
Wel wat gevonden en wat verandert maar helaas nog steeds problemen. Envolia app gebruikt en schakelen in handmatig gezet, bij opstarten gaat goed maar naar ongeveer 50 meter zit je ineens in het luchtledige te trappen. Nu ook een fout melding met aanzetten. De foutcode is:1b7610. Den envolia start nu ook niet meer autmatisch op.
De envolia weer in automaat gezet (instellingen niets aan veranderd).Dat gaat wel beter alleen bij langzame scherpe bochten dan schakelt de fiets terug en lichter. Foutmelding kan je wel wegdrukken en geeft verder geen problemen. Fiets is nu 4 maanden oud en ze zijn niet in staat om de fiets goed te krijgen. Voor ons is het een dure les geweest maar wij geven het nu op. Het is een ondeugdelijke product die niet voldoet. We kunnen dit wel tegen procederen maar we nemen ons verlies. Dus Sparta, fiets gaat naar een opkoper maar die heeft geen belangstelling (dealer neemt het niet terug en wil de koopovereenkomst niet ontbinden maar is ook niet in staat om de problemen te verhelpen) maar wij hebben het vertrouwen in Sparta geheel verloren. Na 4 maanden en diverse reparaties houdt het voor ons op.
Update, fiets gaat weer terug naar de dealer en gaan de procedure opstarten voor beëindigen koopovereenkomst.

16 August 2024

Beste Dick,

In de historie van jouw fiets zie ik inderdaad dat de fiets bij ons is nagekeken en in orde retour is gegaan naar de dealer. Indien je problemen met de Enviolo blijft houden neemt de dealer contact op met Enviolo. Zij behandelen het liefst zelf problemen aan hun producten. Ik lees dat het voor jou geen optie meer zal zijn, de fiets gaat spijtig genoeg terug naar de dealer.

Rated 1 out of 5 stars

Ik werd naar een ‘Illegal request’…

Ik werd naar een ‘Illegal request’ geleid toen ik op het linkje drukte!

15 August 2024

Beste Linda,

Ik zal jouw feedback intern doorzetten naar de juiste afdeling. Bedankt voor het doorgeven!

Rated 4 out of 5 stars

Ik ben tevreden maar er zit geen verend…zadel pen op

Ik ben tevreden maar er zit geen verend zadel pen op

12 August 2024

Beste Geurts,

Je zou bij jouw erkende SPARTA dealer kunnen navragen of een verende zadelpen op jouw fiets toepasbaar is. Hij helpt je hiermee graag verder zodat jouw fiets perfect bij jouw wensen aansluit.

team SPARTA.

Rated 4 out of 5 stars

voorlopig tevreden over mijn fiets

voorlopig tevreden over mijn fiets, rijd goed en vlot.
Mooie opvallende, herkenbare kleur (turkoiseblauw)
Enkel de poot om hem te stallen staat voor mij te ver naar achteren. Temeer omdat ik 2 fietszakken heb hangen (L + R), moet ik steeds met mijn R-voet liggen grabbelen om die poot recht te zetten.

9 August 2024

Beste Paul,

Kan me voorstellen dat de fietstassen het zicht op de standaard dermate verhinderen dat je op gevoel de fiets op de standaard moet krijgen. Wellicht dat de dealer voor je kan kijken of de tassen wat versteld kunnen worden zodat je de standaard beter kunt bereiken.

team SPARTA.

Rated 2 out of 5 stars

E35 melding sparta M11ti…

Ik heb in 2020 een sparta M11ti gekocht. Na 1 jaar kreeg ik een E35 melding. Controller gerest maar helaas zodra ik een tochtje maak van meer dan een uur komt de melding terug. Na 2 jaar een nieuwe controller gekregen( garantie). Helaas komt de melding nog steeds terug. Nu 2 jaar verder zou er weer een nieuwe controller in moeten ( kosten nu €450,00). Ik vind dit echt sparta onwaardig.

29 July 2024

Beste Klaas,

Ik de historie van jouw fiets zie ik dat de dealer hierover contact met ons heeft opgenomen. Gekeken wordt of deze code met een software update op te lossen is. Als vervanging toch noodzakelijk blijkt is er met de dealer een coulance afgesproken. Advies is om hierover contact op te nemen voor de verdere afhandeling. Hij helpt je hiermee dan graag verder.

Groet, team SPARTA

Sparta burst

Een hele fijne fiets. Heb wel even aan versnellingen moeten wennen. Jammer dat de remmen zoveel lawaai maken

21 July 2024

Goedemiddag,

Bedankt dat je hebt gekozen voor een SPARTA d-Burst én de moeite hebt gedaan om je eerste positieve ervaringen te delen. Voor wat betreft de remmen; dit kun je natuurlijk altijd tijdens de eerste onderhoudsbeurt eens kenbaar maken bij je SPARTA fietsenwinkel.

Heb jij je nieuwe SPARTA e-bike al geregistreerd? Alle gegevens bewaren op één slimme plek. Aanmelden kan via https://www.spartabikes.com/nl-nl/support/e-bike-registreren/

Op naar vele mooie kilometers!

Groet, Team SPARTA

E-bike ineens schroot

Helaas is mijn electrische fiets nu onbruikbaar omdat er 1 onderdeeltje niet mee kan worden besteld.
Sparta M8e uit 2018, altijd goed mee gefietst en met 2 accu´s voor mij acceptabel in gebruik (eentje in de fietstas). En dan springen er ineens knopjes van de stuurbediening die is verbonden met de display.

Meer dan 20 fietsenmakers benaderd en allemaal hetzelfde antwoord. Dat onderdeel wordt niet meer geleverd. Dat is toch raar. Een dure fiets die verder prima onderhouden is (5000km) met jaarlijkse beurten is plotseling schroot omdat 1 onderdeel niet leverbaar is. Onbestaand en onacceptabel!

3 July 2024

Beste Jan,

Je hebt er veel tijd ingestoken om nog een bedieningsunit te bemachtigen, maar zonder resultaat. Je bent erg ontevreden dat er niets meer voor je gedaan kan worden om de e-bike weer rijdende te krijgen. In onze administratie hebben we hierover ook mailcommunicatie gevonden. Zojuist is op de mail nog een reactie gegeven met een verzoek tot het aanleveren van aanvullende informatie via de SPARTA fietsenwinkel.

Rated 1 out of 5 stars

Ik heb 3 jaar geleden een Sparta fiets…

Ik heb 3 jaar geleden een Sparta fiets gekocht en de accu is kapot. Geen coulance van Sparta. Ligt aan de printplaatjes en dus aan de fabriek . Niet aan de leeftijd van de accu. Maar Sparta wil hier niks van weten. Zeer slecht bedrijf...reactie op de reactie van Sparta:
Ik kreeg gelijk al geen coulance. Hierdoor was ik genoodzaakt om verder te kijken hoe ik toch kon blijven fietsen i.p.v een peperdure accu die het maar zo kort doet aan te schaffen. Ik blijf er bij dat zo'n groot bedrijf best wat schappelijker had kunnen zijn

3 June 2024

Goedemiddag Maureen,

Uit je review maken we op dat je verzoek tot coulance niet gehonoreerd is en na een zoekopdracht in onze systemen krijgen we hiervan bevestigingen. Je hebt mailcontact met ons gehad.

Ondanks dat de garantie is verlopen geldt dat SPARTA dealers getraind zijn in het inspecteren en mogelijk repareren van fietsen en/of onderdelen. Reparatie door een niet erkende dealer is reden tot verval van het aanspraak maken op coulance en/of garantie. Daarbij gelden bij een aanvraag voor coulance nog meer factoren zoals bijvoorbeeld leeftijd van de accu.

De accu is voor ons nu niet meer te onderzoeken. Wij kunnen nu onmogelijk controleren en beoordelen wanneer of waardoor het defect is ontstaan.

Rated 4 out of 5 stars

Rij al jaren op een Sparta ebike…

Rij al jaren op een Sparta ebike Emotion C , ik heb hem nu zo'n 8 jaar, uiteraard wel wat reparaties aangehad, maar dat lijkt me logisch, de fiets wordt intensief voor woon-werk verkeer gebruikt, 25km per werkdag. Mijn nieuwe fiets wordt weer een Sparta!

29 June 2024

Goedemiddag John,

Onwijs leuk om te lezen dat je al jaren elke werkdag gebruik maakt van een SPARTA. Bedankt voor je positieve review.
Tegen de tijd dat je toe bent aan een vervangende fiets, plan dan een bezoek in bij Experience De Fietser in Ede.
Onze medewerkers daar adviseren je dan graag als het gaat om een geschikte opvolger.

We wensen je nog vele mooie ritjes woon- en werkverkeer toe!

Nieuwe fiets besteld

10 april een fiets van Sparta besteld via een fietsenwinkel. Zou eerste week van mei geleverd worden. Tot nu toe al 4 keer!!! verzet en dus nog steeds geen fiets! Enorm slechte service.

28 June 2024

Goedemiddag Anouk,

Bedankt voor het plaatsen van een bestelling van een SPARTA e-bike bij een aangesloten fietsenwinkel. Je geeft aan dat levering op zich laat wachten. Dat is balen. Uiteraard is ons streven om te kunnen leveren volgens planning, maar hierin zijn wij wel afhankelijk van verschillende factoren. Het komt dan helaas ook voor dat we soms een geplande productie moeten uitstellen. Het leest alsof dat hier aan de orde is. Via je SPARTA fietsenwinkel kun je informeren wat de actuele indicatie van levering is.

Hopelijk krijg je op korte termijn goed bericht.

Sparta e Bikes slechte kwliteit en service door Accell

Heb 2 Sparta M8Ti nieuw gekocht in 2019. vanaf moment 1 alleen maar elektrisch systeem gerelateerde klachten. Uitval ondersteuning, niet te herleiden storingsmeldingen, niet opladen, niet uit te schakelen, defecte accu. Inmiddels groot deel van elektrische onderdelen waaronder een accu vervangen maar gisteren wederom uitvallen ondersteuningen met niet te traceren storingsmelding E53. Tot op heden minimaal 2x per jaar voor reparatie bij dealer, die overigens z'n uiterste best doet mij tevreden te houden. Blij dat ik voor beide fietsen verlengde garantie heb afgesloten. Loopt dit jaar af dan gaan beide (poken)dingen de deur uit voor igg nooit meer een Accell product. Enne Accell/Sparta jullie hoeven niet te reageren op deze review zoals gebruikelijk voor jullie want de uitnodiging hierin om contact op te nemen met jullie voor de klachten is een "wassen neus voor de bühne" Hier wordt ook na herhaald reclameren niet op gereageerd door jullie !

25 June 2024

Beste Joop,

Herhaaldelijke problemen met je SPARTA M8Ti, de maat is vol en daarom heb je ervoor gekozen een review te schrijven. Hieruit maken we op dat je je keuze al hebt gemaakt en dat na het verlopen van garantie jij je gaat oriënteren op de aanschaf van een andere e-bike. Mochten we de dealer nog kunnen helpen met de E53 code, dan weet de dealer onze collega’s van de service afdeling ongetwijfeld te vinden.

Kan helaas Sparta niet aanbevelen

Kan helaas Sparta niet aanbevelen. Hou bij de vergelijk met andere fietsen rekening met extra kosten voor het vervangen van de accu. Sparta analyseert zelf de problemen met accu's maar levert de accu niet terug (geen mogelijkheid voor second opinion) en ook geen testrapport. In plaats daarvan krijg je een nieuwe accu, met een zogenaamde coulance korting tegen een woekerprijs. Bijna vijfhonderd (500) Euro om gebruik te kunnen blijven maken van een fiets die nog geen drie jaar oud is, weinig gebruikt, altijd binnen gestaan en 2000 Euro heeft gekost. Onbegrijpelijk, niet transparant en niet integer.

Jammer dat ook in de reactie Sparta weer naar de dealer verwijst en niet gewoon even contact zoekt. Probleem ligt niet bij de dealer, probleem wordt afgeschoven op dealer en consument. @Sparta, jullie hebben mijn gegevens en ik ben bereikbaar.

24 June 2024

Beste CS,

Bedankt voor je review. Je bent niet te spreken over de te doorlopen processen voor een beoordeling en de opvolging op inhoud hiervan.

Goed dat je de dealer aangesproken hebt! Deze doet met de fiets ter plaatse de eerste inspectie en maakt de diagnose. Vervolgens haakt de dealer SPARTA voor overleg. De dealer doet vervolgens ook de terugkoppeling. Uit je review maak ik op dat garantie op de accu reeds verlopen is, maar dat de dealer contact met ons opgenomen heeft om te bespreken of er toch een oplossing is. Samen met de dealer bieden we een oplossing aan, zodat niet alle kosten voor jouw rekening zijn.

In onze administratie heb ik na flink zoeken de geregistreerde case met je klacht gevonden. Je vraag over retourneren van de (defecte) accu en het testrapport staat nog open en komen we via de dealer bij je op terug.

Rated 3 out of 5 stars

Sparta C Grid Energy 2023 Pijnlik Zadel

Sparta C Grid Energy Experienced

Ik heb een leasefiets van Sparta C Grid Energy het is een goede fiets alleen het zadel doet pijn. Ik heb mijn dealer gevraagd deze te vervangen omdat je er pijn van krijgt na verder rijden. Helaas wil mijn leasemaatschappij mij het geld teruggeven en moet ik betalen mezelf voor een nieuw zadel dat triest is omdat het niet eens mijn fiets is en ze de kosten van het zadel dat pijn geeft aan de berijder niet willen dekken. Ik hoop dat Sparta er verbetering in zal aanbrengen, zodat andere berijders hiermee geen pijnlijke rit zullen ervaren model.

15 June 2024

Beste Jacquelyn,

Fijn dat je ons feedback geeft omtrent het zadel van de fiets. Zo te lezen zit je hier niet echt lekker op en doet het zelfs pijn bij lange ritten. Dat beïnvloed vast jouw plezier bij het fietsen. Je kunt proberen of een fietszadeldekje of een breed dameszadel uitkomst kan bieden. Een dealer kan je hierbij goed adviseren, hij is gespecialiseerd in allerlei soorten en merken. Jouw feedback heb ik ook doorgezet naar de juiste afdeling wat wellicht bij de ontwikkelingen van nieuwe modellen invloed kan hebben.

Groet, team SPARTA.

Slechte service

Een jaar geleden een sparta e-bike gekocht het is goed voor mij om te fietsen ivm gezondheidsprobleem
Fiets doet het prima.
Echter de accu begaf het. Volgens mijn fietswinkel een zeer bekend probleem bij deze accu die Sparta gebruikt.
Accu werd terug gestuurd. Leenaccu meegekregen, bleek precies hetzelfde probleem te hebben. Kon ik weer naar huis lopen met mijn fiets in de hand. Inmiddels vijf weken verder, nog steeds geen nieuwe accu. Ik kan geen gebruik maken van mijn fiets.
Naar Sparta gebelt, maar krijg alleen maar algemene praatjes, geen concrete hulp
Erg slechte Service

16 June 2024

Beste,

Bedankt voor het delen van je ervaringen met je e-bike. Je kunt niet op de ondersteuning vertrouwen, maar dat heb je wel nodig in verband met je gezondheid. Je SPARTA fietsenwinkel heeft e.e.a. in gang gezet voor een vervangende accu. Alleen laat levering op zich wachten en krijg je na contact met onze service afdeling geen duidelijkheid.

Uit onze administratie maak ik op dat je ook het contactformulier via onze website ingevuld hebt. Mijn collega heeft zojuist een reactie gegeven en verzocht om aanvullende informatie. Via mail nemen we je klacht verder in behandeling.

Sparta garantie beslissingstijd 4-5 weken

Mijn speed pedelec vertoonde kuren. Enkele versnellingen weigerden en ook bleken er scheurtjes in de velg van het achterwiel te zitten. Dit alles binnen de garantie-termijn.
Dealer neemt dit serieus en stuurt achterwiel naar Sparta. Krijgen we te horen dat dit 4-5 weken gaat duren (bij Sparta). Omdat ik dit absurd vind, stuur ik een mail naar Sparta. Mijn uitleg wordt niet begrepen en tenslotte, na veel heen-en-weer-gemail krijg ik een mail:
De stappen zoals jij omschrijft dat de dealer deze doorlopen heeft komen niet overeen met de processen die door ons gehanteerd worden. Dit zorgt ervoor dat ik niet in de gelegenheid ben om de status voor je in kaart te brengen en je dealer je gesprekspartner is.
1. Blijkbaar mag ik geen vragen stellen aan Sparta
2. Blijkbaar heeft Sparta globaal 4 weken nodig om te constateren dat garantie ook daadwerkelijk garantie is en ze dus bijvoorbeeld een nieuw achterwiel moeten opsturen naar de dealer.

Inmiddels bericht gehad van Sparta (zoals te lezen). Hierdoor wil ik mijn review iets aanpassen omdat blijkt dat ieder afhankelijk is van een andere leverancier. Blijft natuurlijk dat Sparta verantwoordelijk is en blijft voor de garantie en daardoor ook mede verantwoordelijk voor de tijd die verstrijkt.
Conclusie is dus iets verzachtende omstandigheden.

Tja, of het komt door de review? Maar de fiets is terug en het duurde dus geen 4-5 weken maar 3,5 week. Toch netjes van Sparta al blijft het een lange tijd.....

12 June 2024

Beste Kees,

De medewerker waarmee je contact hebt gehad is op de hoogte gebracht van je review. Aanvullend is er door mijn collega actie ondernomen en heeft er een contactmoment plaats gevonden tussen SPARTA en jouw SPARTA dealer. De aanvraag waar jij naar verwijst ligt niet ter beoordeling bij SPARTA, maar bij onze toeleverancier. Hierin volgt de dealer de juiste processen. Voor sommige fietsonderdelen geldt dat bepaalde toeleveranciers hun eigen After Sales Service afhandelen. Dat is ook hier aan de orde. In een e-mail ontvang je een uitgebreidere reactie.

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look