Deautomakelaargelderland Reviews 28

TrustScore 2.5 out of 5

2.7

See what reviewers are saying

Rated 5 out of 5 stars

Ik heb al eerder een review geschreven van de koop van mij Auto. Ik heb de auto in Oktober 2025 gekocht met een beurt en Garantie voor een jaar. Afgelopen vrijdag 10-04 trad er een vervel... See more

Company replied

Rated 1 out of 5 stars

suzuki alto aangeschaft voor 4 ruggen. binnen 1 maand “rateltje” in versnellingsbak. Professionele diagnose laten doen. conclusie: kogellager op weg naar de eeuwige jachtvelden, dus bakrevisie nod... See more

Company replied

1-star

Replied to 50% of negative reviews

Typically replies within 1 month

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Problemen keurig netjes afgehandeld

Ik heb al eerder een review geschreven van de koop van mij Auto.
Ik heb de auto in Oktober 2025 gekocht met een beurt en Garantie voor een jaar.
Afgelopen vrijdag 10-04 trad er een vervelend schurend geluid op aan de achterzijde van de auto.
Na controle door de ANWB bleek dat de remblokken links en recht totaal versleten waren.
Aangezien ik de auto nodig heb, ben ik een afspraak gemaakt bij een lokale garage. na 7 telefoontjes er 1 gevonden die direct kon helpen.
Ik heb de auto laten brengen en in de middag was hij weer piekfijn in orde. De rekening was best behoorlijk. Remblokken, remschijven en een remklauw.
Inmiddels ook de automakelaar gebeld. Die had op dat moment geen tijd en beloofde in de avond terug te bellen. En inderdaad ik werd teruggebeld. even doorgesproken geen rare en/of vervelende excuses. Nee gewoon heel erg netjes afgehandeld zodat de koop van de garantie en beurt niet voor niets was.

Ik wil bij deze mijn dank en waardering uitspreken voor de vlotte en uiterst correcte afhandeling van dit ongemak.
Grote klasse.

Vriendelijke groet,

Jan Reit

10 April 2026

Super service

Super blij met de aankoop van mij nieuwe auto op 2e paasdag.
Ondanks alle druke super goed geholpen door Lars en Angelo in het proces van het kopen van mij Nissan Juke.
Kreeg een leuke bos bloemen mee voor de vrouw en elk jaar de Apk keuring gratis.

6 April 2026
Rated 2 out of 5 stars

slechte ervaring

op 6 januari 2026 een Volkswagen polo gekocht bij de automakelaar in Harderwijk. Een week daarvoor de proefrit gemaakt en dat beviel wel, vond wel dat de blower veel geluid maakte maar heb het daar niet over gehad. een week later ben ik er mee naar mijn vriend gereden en in de parkeergarage gezet, omdat het parkeergeld niet te betalen is. de volgende ochtend haal ik de auto uit de garage om hem te parkeren, maar ik kreeg hem niet meer in zijn achteruit, dit ging wel als je eerst de auto uitzette versnelling er weer in zitten en dan ging het wel. ik heb de eigenaar gebeld en uitgelegd wat de situatie was, hij zou zijn zwager bellen om mijn auto op te halen en een leenauto neer te zetten. Dit vond ik overigens wel een nette optie voor op een zondag. Later ben ik de auto weer op gaan halen er was door de vorige eigenaar een nieuwe koppeling in gezet maar deze was niet goed ontlucht werd mij verteld. de tweede keer ging het motormangement lampje branden ik dus weer terug naar de garage dit keer was had het te maken met de verkeerde benzine in zat, er zat de goedkope in maar de werknemer vertelde mij dat er de duurdere in moest. De derde keer was weer hetzelfde als de eerste keer ik wilde de auto starten maar de motor maakte een verschrikkelijke herrie en viel elke keer uit op het laatst kreeg ik hem helemaal niet meer gestart, maar ook het motormanagment lampje brandde ook inmiddels weer, van ellende weer een trein moeten nemen om thuis te komen, die dinsdag heb ik iemand gevraagd of hij wilde kijken of de auto wilde starten, en wonder boven wonder was er zo als bij de eerste keer niets aan de hand, hij heeft hem meteen naar de garage gebracht en ze zouden er weer naar kijken, er werd gevraagd of dat hij voor vrijdag klaar zou zijn maar dat konden ze niet garanderen. ik had ook met de eigenaar ook afgesproken dat er nog een paar kleine dingetjes gemaakt zouden worden moest ik er foto"s van maken en dan zou het goed komen. Heb appjes gestuurd, e-mail en contact formulieren verstuurd maar daar werd dus totaal niet op gereageerd, daarom belde ik elke dag naar het filiaal waar mijn auto stond, maar de man die daar stond was niet vriendelijk, maar dat was wederzijds, die vroeg mij waarom ik elke dag belde, ik zeik omdat ik de eigenaar wilde spreken maar dat die niet reageerde, toen werd deze man boos en zei ik heb nu geen tijd, ben bezig met het afleveren van een auto, ik zeg ik ben ook betalend klant en het maakt niet uit wat een auto kost. Heb hem gevraagd of hij ook eigenaar was, zijn antwoord was ja, ik geloofde het niet, volgt later. Die dag erna werd ik plotseling wel door de echte eigenaar gebeld om het te hebben over de ruzie van de vorige dag, ineens kon hij dus wel bellen heel vreemd. Auto weer megenomen, was inmiddels al naar een andere auto gaan kijken, bij een andere garage, en heb daar een hele leuke auto gevonden, maar deze beste man wilde er maar125 euro voor terug geven en ging meteen naar de sloop. Daarna maar naar het andere filiaal van de slechte auto gereden , de persoon die daar liep zei dat de eigenaar bij het andere filiaal zat, ik zeg dan ga ik hem meteen even bellen, nou zoals je al kan raden werd er niet opgenomen. Totdat de man zei ik zal hem wel bellen, wonder boven wonder werd er nu wel opgenomen. De man zegt de vrouw staat hier, eerst werd er aan de andere kant van de lijn gezegd, geef maar een leenauto mee dan gaan we het oplossen, ik zeg er wordt niets meer opgelost, ik wil mijn geld terug ben helemaal klaar met die auto. En geloof het of niet maar ik kreeg het hele bedrag terug, dat ik totaal niet verwacht maar zal het gezeur van mij wel zat geworden zijn. maar wat schertst mijn verbazing, deze auto staat gewoon weer in de verkoop, zelfs nog duurder dan waarvoor ik hem gekocht heb. Dus mensen die dit lezen geeft het nooit op blijf er achter aan gaan. En anders is er ook nog altijd de Bovag waar te terecht kan, omdat dit bedrijf ook hierbij is aangesloten. Alleen nog een waarschuwing kijk uit als je hier je auto koopt.
Beste man je moet goed mijn tekst lezen want heb er ook in gezet dat dat een prima optie was en dat ik er blij mee was en heb dit later ook nog een paar keer gezegd. Dit gaat over het omruilen van de auto met een leenauto. En op het laatst heb je niet meer gereageerd op mijn reacties. Maar het is altijd makkelijk om de schuld op een ander te schuiven. Maar in de reacties op Trustpilot wordt het altijd op de klant gewezen

14 January 2026

Beste Lia,

Wij herkennen ons totaal niet in dit eenzijdige en overdreven verhaal. Wat hier ontbreekt, is het volledige plaatje.

De klant heeft een auto gekocht in een lagere prijsklasse, waarbij wij vanaf het eerste moment juist uitzonderlijk veel service hebben verleend. Zo hebben wij de auto zelfs op een zondag opgehaald en een leenauto geregeld iets wat zeker niet vanzelfsprekend is. Vervolgens hebben wij meerdere keren tijd en kosten gestoken in het onderzoeken en verhelpen van de gemelde klachten.

Ondanks deze inspanningen bleef de klant ontevreden en bleef het contact gepaard gaan met herhaaldelijk aandringen en escalatie. Op een gegeven moment moet je als bedrijf ook concluderen dat je het simpelweg niet goed kunt doen voor iemand.

Om verdere discussie te voorkomen en uit coulance hebben wij uiteindelijk besloten de koop volledig terug te draaien en het volledige aankoopbedrag te retourneren. Daarmee is deze kwestie wat ons betreft netjes en ruimhartig opgelost.

Dat de auto daarna opnieuw te koop wordt aangeboden tegen een hogere prijs, is logisch: de auto is inmiddels nagekeken, hersteld en er zijn aanvullende kosten gemaakt om deze weer in goede staat te brengen.

Wij begrijpen dat niet iedere aankoop naar wens verloopt, maar verwachten wel dat het verhaal eerlijk en volledig wordt verteld. Het neerzetten van een eenzijdig beeld op internet doet geen recht aan de werkelijkheid maar zegt uiteindelijk vooral iets over de schrijver zelf.

Rated 1 out of 5 stars

Niet betrouwbaar verkoper !

De inkoop van de auto verliep gemakkelijk. Verkoper was vriendelijk. We hadden een paar keer gevraagd of de auto technisch iets mankeert, zijn antwoord was dat er alleen her en der wat keusjes en krassen zijn, wat voor ons niet een probleem was.
Echter een paar dagen na de aankoop merkten we dat de auto rare geluiden maakte bij het starten.
Na een bezoek bij de garage zei de monteur dat de ketting vervangen moest worden.
Wij belden deze automakelaar en hij vertelde ons dat hij ons terug zou bellen.
Na een paar dagen werden we gebeld en kregen we te horen dat de reparatiekosten voor ons zijn.
Nadat ik de verkoper vroeg hoe het kan dat de auto na 3 weken kapot is, kreeg ik geen antwoord.
Hij bleef erbij dat wij de auto zo hebben meegenomen.
Ik vindt het jammer dat dit Bedrijf niet eerlijk handelt, zelf na meerdere malen vragen of er technisch iets mankeert.
Dit is een waarschuwing voor degenen die zaken doen met dit bedrijf.
We laten het hier niet bij en nemen juridische stappen.

30 March 2026

Reply from Deautomakelaargelderland

Wij herkennen ons niet in deze weergave van de situatie en vinden het jammer dat er opnieuw een eenzijdig beeld wordt geschetst.

De betreffende auto is gekocht in een lagere prijsklasse, waarbij vooraf duidelijk is aangegeven dat het om een gebruikte auto gaat met gebruikssporen die daarbij passen. Dat is ook precies waar de prijs op gebaseerd is.

Toen de klant zich meldde met een klacht, hebben wij deze serieus genomen en een passende oplossing aangeboden. Daarbij hebben wij meegedacht en geprobeerd tot een redelijke oplossing te komen, zoals je van ons mag verwachten. Helaas bleek de klant hierin niet bereid om mee te bewegen en werd direct aangestuurd op een voor ons niet realistische uitkomst.

Het is belangrijk om te benoemen dat bij gebruikte auto’s in deze prijsklasse altijd sprake kan zijn van slijtage of gebreken die pas na verloop van tijd aan het licht komen. Dat maakt het vervelend, maar niet automatisch iets waarvoor de verkoper volledig verantwoordelijk is op de manier zoals hier wordt gesuggereerd.

Wij staan altijd open voor overleg en oplossingen, maar dat moet wel van twee kanten komen. Het direct dreigen met juridische stappen en het plaatsen van dit soort berichten draagt daar niet aan bij en doet geen recht aan de inspanningen die wij hebben geleverd.

Recentelijk een auto gekocht

Recentelijk een auto gekocht. Bij de testrit leek alles in orde, echter de volgende dag gelijk autopech. Bleek dat de moeite niet eens was genomen om motorolie en koelvloeistof aan te vullen. Koelvloeistof bleek ook nog eens te lekken. Meteen met pech aan de kant de volgende dag, conclusie was dat de motorolie nooit is bijgewerkt. Minste wat je kan doen. Dit is ook niet vermeld. Wanneer je dit aankaart, krijg je verontwaardiging en excuusjes over hoe motorolie nooit wordt bijgevuld door garages (grootste onzin) en en dat dit een luxe is. Belachelijk. En dat je de auto wel langs mag brengen om naar te kijken maar dit kost je wel geld. Als je graag opgelicht wil worden, koop hier je auto.

14 March 2026

Beste Jill,

Bedankt voor je review. We vinden het vervelend dat je deze ervaring zo hebt beleefd, maar willen wel graag het volledige verhaal toelichten.

Naar aanleiding van jouw melding hebben wij direct contact met je opgenomen en aangeboden om de geconstateerde punten kosteloos op te lossen. Daarbij hebben wij aangegeven het olie-lampje (sensor) en het koelvloeistofreservoir te vervangen.

Tijdens het contact hebben wij ons ook verontschuldigd voor het ongemak. Helaas verliep de communicatie vanuit jouw kant en die van je vriendin niet prettig, wat het gesprek bemoeilijkte.

Daarnaast hebben wij een extra stap gezet door aan te bieden de auto volledig terug te kopen voor het aankoopbedrag, mocht je geen vertrouwen meer hebben in de auto. Ook hebben wij aangegeven dat de auto, gezien de leeftijd, onderhoud nodig had en dat wij dit voor een schappelijke prijs konden uitvoeren.

Uiteindelijk is er door jou gekozen om de auto terug te brengen en hebben wij het volledige aankoopbedrag netjes terugbetaald.

Wij vinden het jammer dat er desondanks zo’n negatieve review wordt geplaatst, aangezien wij meerdere oplossingen hebben geboden en dit naar ons idee correct hebben afgehandeld.

De Automakelaar Gelderland

Niet doen.

Ik koop een auto voor een voor mij groot bedrag. Na 5 weken breekt de subas. Na wat stroeve communicatie is de man bereid deze op basis van garantie te vernieuwen. Weer 5 weken later gaat er een bobine stuk. Meneer is bereid om dit met korting te repareren onder de noemer onderhoud. Daar ik de auto net 3 maanden heb kan ik mij er niet in vinden. Valt dit niet onder wettelijke garantie of Non conformit. Meneer weigert te repareren ondanks dat de regelgeving hierin anders blijkt. Deze man verkoopt geen autos om in te rijden, maar om te onderhouden voor eigen gewin. Dus hoe mooi het er ook uit kan zien, voor een malafide behandeling ben je hier op de juiste plek. Deze man maakt hierbij misbruik van zijn positie.

23 February 2026

Beste Anton,

Bedankt voor je review. We vinden het vervelend dat je dit zo hebt ervaren en lichten graag onze kant toe.

Toen zich het probleem met de subas voordeed, hebben wij dit netjes en kosteloos voor je opgelost, ondanks dat dit bij een gebruikte auto niet altijd vanzelfsprekend is.

Enige tijd later meldde je een storing in de bobine. Dit betreft een onderhoudsgevoelig onderdeel. In dat kader hebben wij je een duidelijke offerte gestuurd voor het vervangen van de bougies en bobines, inclusief een nette korting op zowel onderdelen als arbeid om je tegemoet te komen.

Wij herkennen ons daarom niet in de beschuldiging dat wij onze verantwoordelijkheid niet nemen. Integendeel, wij hebben bij beide situaties meegedacht en passende oplossingen geboden.

Wij vinden het jammer dat dit heeft geleid tot deze review.

De automakelaar Gelderland

Rated 1 out of 5 stars

Tot nu toe de raarste en waardeloze ervaring met een autobedrijf ooit

Paar dagen vooraf bellen om te laten weten dat je interesse hebt in een auto, en aangeven dat je in het weekend langs wil komen om te proefrijden.
Op de geplande dag nog een keer bellen of de auto beschikbaar is, en dat ik heel graag wil proefrijden.
Na een uur rijden zijn we bij het bedrijf, waar de auto nergens in zicht is. "ja mijn collega is nog hem nog even door de wasstraat aan het halen, hij is er met 5 minuten", na 20 minuten wachten is er nog steeds geen zicht op de auto, maar geen zorgen we kregen ook geen kopje koffie aangeboden. Uiteindelijk komt er iemand aanrijden die zegt dat de auto op een andere locatie staat, en dat het maar 3 minuutjes hiervandaan is, misschien als je overal 160 rijdt ja, maar normaal rijden en je bent een kwartier bezig.
Uiteindelijk op het plein waar de auto staat, en jahoor, door de wasstraat was gewoon een dikke leugen, helemaal vies, van binnen en buiten, en daar was nog mee te leven als hij ook niet zo stonk. Proefrijden zat er ook niet in, de auto stond nog geblokkeerd door 20 andere auto's, plus de accu was ook leeg.

Als je houdt van een slechte koop ervaring, waar je vanaf je eerste stap al wordt voorgelogen, is dit het bedrijf voor jou. Anders zou ik hier gewoon ver weg van blijven.

Normaal laat ik het me echt koud, maar hiervoor vond ik het waard om een account aan te maken. Ik hoop dat ik hiermee mensen de moeite kan besparen om dit waardeloze bedrijf te bezoeken.

21 February 2026

Wil niks verkopen…

Vandaag na een belletje anderhalf uur gereden om een auto te bezichtigen.

Aangekomen werd ons gezegd waar we de auto konden vinden in de showroom.

De auto stond in de schemering compleet ingebouwd tussen andere auto’s. De auto kon dus alleen aan de voorzijde bekeken worden.

Na even bij de auto te hebben gestaan zonder dat iemand ons aandacht schonk, maar even gemeld dat we de auto zo niet goed konden bekijken. Daarop werd het licht aangedaan en konden we het weer uitzoeken.

Toen zijn we maar weggegaan. Gewoon een waardeloze gang van zaken. Als je geen auto’s wil verkopen moet je je zo opstellen.
*edit.
Ik begrijp dat de dealer aanvullende informatie wil op deze review. Die kan ik geven. Het ging niet alleen om de verlichting in de showroom, maar ook het feit dat de auto geparkeerd stond tussen andere auto’s en wel zodanig krap dat we niet om de auto heen konden lopen. Dat heb ik ook aangegeven.Verder zijn we compleet genegeerd en had ik gewoon geen zin om hier verder zaken te doen. Als het op deze manier moet, laat dan maar.

24 January 2026

Beste Dhr Gart,

Bedankt voor je review. Jammer om te lezen dat je dit zo hebt ervaren.

Op het moment van jullie bezoek waren wij al in gesprek met andere klanten. Wij doen ons best om iedereen zo goed mogelijk te helpen, maar we hebben inderdaad maar één paar handen en kunnen niet meerdere klanten tegelijk volledig te woord staan.

Toen je aangaf de auto niet goed te kunnen bekijken, hebben wij direct de volledige verlichting in de showroom aangezet zodat je een beter beeld kon krijgen. Vervolgens is er echter besloten om te vertrekken zonder dit verder met ons te bespreken.

Wij vinden het jammer dat dit zo is gelopen. Uiteraard hadden we je graag verder geholpen zodra we daar de gelegenheid voor hadden.

De automakelaar Gelerland

Rated 2 out of 5 stars

Ellende

Aankoop /aanschaf ging vlot, net als het naar voren komen van problemen. Auto pas een half jaar in bezit en weinig kilometers gemaakt, maar nu al een rekening van 1400 euro. Multiriem die compleet ontbreekt, afgebroken oliepeilstok compleet doorgerotte remleidingen achter, slag in de velg (nooit iets geraakt), ratelend geluid onder de auto zou verholpen worden, bleken 2 klemmen gewoon gebroken, airco heeft nooit gewerkt, al jaren geen grote beurt gehad enz enz

31 July 2025

koop hier geen auto

suzuki alto aangeschaft voor 4 ruggen.
binnen 1 maand “rateltje” in versnellingsbak.
Professionele diagnose laten doen. conclusie: kogellager op weg naar de eeuwige jachtvelden, dus bakrevisie nodig. Volgens automakelaar niks aan de hand. In eerste instantie leek men bereid om iets tegemoet te komen, maar nu hoor ik alleen nog maar krekels.
Oh ja, ook een onplezierige man als je met problemen komt.

25 April 2025

Auto augustus 2024 gekocht

Auto augustus 2024 gekocht. Half jaar later de auto voor een beurt en APK gedaan bij een vakgarage. Bleek er een hoop mankementen aan de auto. Een reparatie van bijna 3.000 euro. Contact gehad met Automakelaar Gelderland, konden ze niks aan doen. Voor een auto waar ik ruim 8.000 voor betaald heb die na iets langer dan een half jaar al zoveel reparatie nodig heeft vind ik dit erg slecht.
Zal niet aanraden om hier te kopen.

1 August 2024
Rated 1 out of 5 stars

Vandaag wezen kijken voor een auto

Vandaag wezen kijken voor een auto, geen klik met verkoper, maar dat kan. ‘Waarom niet de vraagprijs betalen; dat doe je in de supermarkt toch ook’. Dat soort werk, sorry, maar ik kwam niet voor een pak hagelslag dacht ik. Tot overeenkomst gekomen (toen bleek dat de korting die ik had genoemd wel reeel was) indien 4 punten werden opgelost die bij proefrit naar boven kwamen. Hij wilde echter vooral de auto zsm op naam zetten; dan zouden die punten daarna wel verholpen worden. Ik gaf aan dat ik eerst wilde rijden in de auto als hij veilig was, namelijk; airbag lampje knipperde, trok naar gevaarlijk naar rechts met remmen en bonkte bij acceleratie. Dat defecte knipperlichtje laat ik maar buiten beschouwing. ‘Wij verkopen 1300 auto’s per jaar, vertrouw me maar, betaal maar vast 300, dan maken we hem’ Dat ging me net even te ver. Toen ik later nog eens belde dat ik desnoods vast 50 euro wilde overmaken om te laten zien dat ik geen fantaseerden was, ik nog net niet uitgelachen. Toen verkochten ze wel 1400 auto’s per jaar, en ik snapte het niet helemaal, want die twee puntjes, er waren er dus niet eens 4 doorgegeven aan de zaak, zouden ze echt wel oplossen als ik de auto eerst op mijn naam zou zetten. Blijkbaar snap ik het dus niet helemaal, maar wat ik wel heel goed heb begrepen is dat er verschillende soorten auto bedrijven zijn en dat ik zelf een ander soort bedrijf zoek als ik een auto koop. Als je dit de normaalste zaak van de wereld vind; koop hier gerust een auto, want de prijs was goed.

30 April 2025

OPLICHTERS

Als je wil dat je auto na nog geen twee maanden al kapot is en ze hem niet willen repareren, dan moet je hier je auto kope

25 April 2025
Rated 4 out of 5 stars

Vandaag auto opgehaald

Vandaag auto opgehaald
Vriendelijk personeel maar jammer dat bij ophalen auto er werdt gezegd auto staat 2 straten verder en niemand mee liep van bedrijf en ook geen bloemetje of flesje wijn
Nu afwachten hoe het met de auto gaat

27 November 2024
Rated 5 out of 5 stars

Voor t eerst een auto kopen (fiat panda…

Voor t eerst een auto kopen (fiat panda 2008). Voor deze garage gekozen. Wat mij betreft goede prijs-kwaliteit. Stuurde een berichtje dat ik graag kwam kijken, volgende dag. Dat was prima en meteen bij aankomst werd ik geholpen. Ze waren vriendelijk, waren begripvol dat ik t allemaal ook spannend vond. Kreeg een mooi bos mee naar huis. En na een week nog steeds gelukkig met aankoop. Geen gekke lampjes die branden of storingen etc. 👍🏻🫶🏻!

25 July 2024
Rated 4 out of 5 stars

Fijn behandeld, blij met de aankoop

Omdat wij 75 minuten moesten rijden heeft de verkoper de auto die middag "vastgehouden" tot wij er waren. Heb dit weleens anders meegemaakt in het westen van het land. We zijn goed te woord gestaan, bakje lekkere cappuccino en fijn onderhandeld over de prijs van onze inruil en uiteindelijk voor beide partijen een tevreden gevoel. Mocht een mooie bos bloemen uitzoeken.
Over de auto zelf kan ik nog niet veel zeggen, vandaar 4 sterren, maar tot nu toe alles dik in orde.

30 July 2024

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look