Company details

4-star
3-star
2-star
1-star

No history of asking for reviews

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 1 out of 5 stars

Gevaarlijke amateurs

Februari 2024 hebben we contact gemaakt met Fraser Brown engineering in Schotland.
Dit bedrijf pretendeert Al-ko assen (en meerdere merken) te repareren. Het kwam allemaal heel betrouwbaar over en de prijs was redelijk.
Per mail hebben we afspraken gemaakt over het verzenden, de reparatie en het terugzenden.
Het hele proces zou ongeveer inclusief het zenden twee weken duren.
Alles met elkaar heeft het zes weken geduurd met ook nog eens hogere verzendingskosten dan dat er op de site staat.
Nadat de Al-ko as vijf weken weg was geweest kregen we van de Franse douane een bericht of we even 886 euro wilde betalen voor de invoerrechten van de Al-ko as, anders zou deze vernietigd worden of teruggestuurd.
Na heen en weer gemaild te hebben met Fraser Brown engineering hebben we dit uit nood maar zelf betaald. De Franse douane waren leugenaars en hebberig volgens Fraser Brown engineering.
De douane meldde ons dat de afzender de formulieren niet goed had ingevuld en ons verhaal maar bij hen moesten gaan halen.
We hebben geen antwoord gekregen van Fraser Brown engineering op onze vragen.
Toen begon er een andere ellende.
De as moest weer onder de camper bevestigd worden.
De bevestiging beugels zaten scheef op de as gelast en de gehele as was vijf millimeter korter dus kon niet op de normale manier op de plaats gemonteerd worden.
Er moest van alles gelast en veranderd worden. Normaal een uur werk. Een ingehuurde monteur heeft deze klus moeten doen en kostte ons ook weer een 300 euro extra.
Fraser Brown engineering was niet thuis voor deze klachten.
Door ziekte heeft de camper de hele zomer stilgestaan en in december zijn we vertrokken om te overwinteren en revalideren in Spanje en Portugal.
Alles leek goed te gaan totdat ik onder de camper keek en me een ongeluk schrok.
Aan één kant was er een splinternieuwe band aan de binnenkant tot aan het canvas versleten en stond op ploffen na nog geen 2000 kilometer.
Naar een grage gegaan om de reserveband eronder te laten zetten en laten controleren wat er fout zou kunnen zijn.
De garage kon niks vinden. Het wiellager was goed, de Al-ko as was goed gemonteerd dus het moest in de Al-ko as zelf zitten. Onmogelijk volgens Fraser Brown engineering.
We hebben duidelijke foto’s gestuurd van de band als bewijs, maar Fraser Brown engineering gaf alleen maar ontkennende antwoorden en wij moesten maar met bewijzen komen dat Fraser Brown engineering iets fout had gedaan.
Uiteindelijk zijn we bij drie garages geweest met hetzelfde antwoord en nog ontkent Fraser Brown engineering zelfs na een schriftelijk bewijs van een zeer deskundige garage gespecialiseerd in chassis, ophanging, vering en assen, dat de fout niet bij hen ligt.
We zijn alweer meer dan 100 euro armer en we vinden dat Fraser Brown engineering nu aan de beurt is om een onderzoek zelf te doen en tot actie over te gaan.
Wij staan hier in het buitenland met een kapotte camper en Fraser Brown engineering blijft zijn slechte reparatie ontkennen en noemt de garages waar we zijn geweest “komische operagarages” maar neemt geen verantwoording voor de slechte reparatie.
Fraser Brown enginering eist dat we de as naar hem sturen, dan kan hij controleren wat er fout is. Dus een slager die zijn eigen vlees keurt.

2 February 2024
Unprompted review

Is this your company?

Get free account

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look