komfort.pl Reviews

TrustScore 1 out of 5

1.2

See what reviewers are saying

Rated 1 out of 5 stars

Zamówienie złożono, opłacono. Trzykrotnie zmieniano termin dostawy. Gdy meble nie doszły w ostatnim z wyznaczonych terminów napisaliśmy maila z zapytaniem kiedy w końcu otrzymamy zamówienie. Po tygodn... See more

Rated 1 out of 5 stars

Otrzymałam nie swoje zamówienie. Na infolinii zostało to odnotowane jako reklamacja, a ja zostałam z cudzym nadgabarytem. Pomimo uznania reklamacji nie mam żadnych informacji o dalszych krokach. Oc... See more

Rated 1 out of 5 stars

Absolutna porażka. Złożyłem zamówienie na produkt, który miał zostać wysłany w 24h. Po 3 tygodniach i kilku telefonach wciąż otrzymuję informację, że nie wiedzą kiedy zamówienie zostanie wysłane, a... See more

Rated 1 out of 5 stars

Brak kontaktu z infolinia. Po zamówieniu produktu, po kilku tygodniach otrzymałam informacje, że towar został uszkodzony i muszę anulować zakup i zrobić ponowne zamówienie. Oczywiście szybko. Wszys... See more

Bad

TrustScore 1 out of 5

177 reviews

5-star
4-star
3-star
2-star
1-star

No recent history of asking for reviews

Hasn’t replied to negative reviews

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

All reviews

126 reviews in the last 12 months

Write a review

Komfort sprzedaje przedmioty

Komfort sprzedaje przedmioty, których fizycznie nie posiada. Na żadnym etapie zakupu nie byłam informowana o wydłużonej dostawie. Dopiero po opłacenu zakupu otrzymałam e-mail z informacją o czasie oczekiwania, który wynosił aż 8 tygodni. W międzyczasie okres ten uległ wydłużeniu aż do ponad 13 tygodni! Nie zostałam o tym poinformowana przez sklep. Informacja ta pojawiła się jedynie na moim koncie Klienta. Anulowałam zakup na infolinii, ponieważ na mój e-mail sklep nie odpowiedział. Sklep daje sobie 14 dni na zwrot pieniędzy, a przynajmniej tak mnie poinformowano (pieniędzy jeszcze nie otrzymałam).

23 June 2025

Całkowicie odradzam wykańczanie…

Całkowicie odradzam wykańczanie mieszkania z firmą Komfort. Najgorszy sklep z jakim miałam do czynienia. Zamówiłam u nich produkty w lutym, aby po oddaniu mieszkania w marcu wszystko było gotowe, remont zakończył się pod koniec czerwca. Jeden wielki żart. Pracownica, która przeniosła się do innego sklepu i wszystko miała gdzieś zamówiła blat, który był za krótki o metr, na co kierownik sklepu stwierdził, że jest to błąd ludzki. Dodatkowo sklep Komfort nie potrafił poradzić sobie z reklamacją jednych pleców do szafki kuchennej, najpierw rzekomo nie działał im system reklamacji, ale ten od sprzedaży oczywiście działał. Następnie została mi po około miesiącu przekazana informacja, że nie są w stanie skontaktować się z producentem i proponują mi 100 zł, a ja zostałam bez pleców od szafki. Obsługa klienta na najgorszym poziomie. Jednak jeśli chodzi o montażystów to są świetni ludzie, bardzo terminowi, sumienni i dokładni. Radzę umawiać się do nich indywidualnie, a nie przez sklep Komfort.

23 June 2025
Rated 1 out of 5 stars

Zła organizacja, zły kontakt z klientem

Zamówienie złożone 21 maja na płytki i do tej pory ich nie ma a mamy koniec czerwca. Musiałem zadzwonić dzisiaj i zrezygnować z tego zamówienie bo nie mogę dłużej czekać. Pokrzyżowali cały plan mojego remontu i nikt nie chce wziąć za to odpowiedzialności. Fatalny sklep w moim odczuciu. Kontakt z firmą na infolini godzinami można czekać, nikt nie odbiera a jak odbiorą to sami nie wiedzą co mówić, motają się. Raczej w przyszłości nic nie kupię w tym sklepie bo moim zdanie podejście do klienta i próba rozwiązania problemu jest na zerowym poziomie.

24 June 2025
Rated 1 out of 5 stars

Pierwsze i ostatnie zakupy w tej…

Pierwsze i ostatnie zakupy w tej firmie. Przysłali uszkodzony blat. W wyniku reklamacji stwierdzili, że wina leży po mojej stronie. Żeby tak uszkodzić blat musiałbym go zrzucić z 2 metrów - tylko po co miałbym to robić?

11 April 2025

Przestrzegam przed zakupami

Przestrzegam przed zakupami. Zamówienie złożyłem 24 kwietnia z dostawą na 22 maja, do dnia planowanej dostawy nikt się nie odezwał... okazało się że data realizacji na zamówieniu zmieniła się na 2 czerwca, mija 2 czerwca dalej cisza, wysłane kilkanaście wiadomości - cisza, dodzwonić się nie można, po kolejnej wiadomości ktoś łaskawie oddzwania przeprasza, że rozumie sytuację która nie powinna mieś miejsca - planuje dostawę na 16 czerwca... dziś 17 czerwiec i towaru dalej nie ma. Maja klientów w głębokim poważaniu traktując ich jak debili którzy zapłacili za zamówienie i na tym kończy się odpowiedzialność !

17 June 2025

uszkodzona dostawa reklamacja

dostarczony towar przyjechał w oplakanym stanie , reklamacja została uznanan ale do tej pory nikt sie nie skontaktował odnosnie odbioru i dostawy sprawnych paneli . Sklep nie odbiera telefonów . Dzwoniąć na infolinie dostaję informacje ze system im nie dziala i nie mogą nic zrobić . Masakra nie polecam .

22 May 2025
Rated 1 out of 5 stars

Sklep Komfort.pl . Uszkodzenie fabryczne produktu - odrzucenie reklamacji.

Moje doświadczenie ze sklepem Komfort S.A. było bardzo rozczarowujące. Zamówiłem rozkładany stół, który po rozpakowaniu w domu okazał się uszkodzony – wada dotyczyła elementu zmontowanego przez producenta. Zgłosiłem reklamację, dołączając zdjęcia wyraźnie pokazujące uszkodzenie, licząc na profesjonalne podejście. Niestety, sklep odrzucił reklamację, obarczając mnie winą za to, że nie sprawdziłem zawartości paczki w obecności pracownika.
Uważam, że taka polityka jest nieuczciwa i przerzuca całą odpowiedzialność na klienta, ignorując fakt, że nie każdy ma możliwość szczegółowego rozpakowywania i sprawdzania produktu przy odbiorze. Pomimo dostarczenia dowodów w postaci zdjęć, sklep nie wykazał żadnej chęci rozwiązania problemu. Brak profesjonalizmu i sztywne podejście do reklamacji sprawiają, że nie mogę polecić tego sklepu. Zdecydowanie odradzam zakupy w Komfort S.A., jeśli cenicie sobie rzetelną obsługę i wsparcie posprzedażowe.

14 May 2025

Oszuści!!!

Zamówiłam szafkę z umywalka , dostawa niby 2-3 dni ... mija ponad 2 tygodnie i zero informacji co z towarem się dzieje, teraz nagle wystąpiła globalną awaria i sklepy nie działają, infolinią również a towar jest opłacony... nie odpisują na maile wogole od samego początku, nikt nic nie wie
Nie polecam tej firmy !!! Omijać szerokim łukiem!!!

12 May 2025
Rated 1 out of 5 stars

Wysyłka miała być w 24 H , Wanna Cersanit crea lewa 170x82 której potrzebuję na już nie została dostarczona. Pomimo wykonanych telefonów w dalszym ciągu nie mam informacji o tym kiedy towar zostanie dostarczony. Osoby na infolinii obiecują przyspieszyć sprawy ale nic się nie dzieje. Sklep internetowy informuje również, że sprawa jest po stronie producenta co jest nieprawdą, bo mają na stanie. Dziś kolejna próba kontaktu ze sklepem, infolinia nie działa, strona internetowa też. Nigdy więcej nie zamówię nic z komfortu.

15 May 2025
Rated 1 out of 5 stars

Wprowadzają w błąd z czasem wysyłki

Wprowadzają w błąd z czasem wysyłki, podają informacje wysyłka w 24h, a tak naprawdę 6 razy dużej. Po zgłoszeniu tego nie zmieniają informacji na stronie, więc mam prawo podejrzewać, że jest to celowe. Nie jest to pierwszy taki przypadek, ale na pewno ostatni, więcej nie zamawiam.

21 May 2025
Rated 1 out of 5 stars

Klient ma dopłacać za błąd systemu

Złożyłam zamówienie przez internet, zatwierdzone, zapłacone. Po weryfikacji mam dopłacać za montaż bo w Państwa systemie coś źle przeszło przez edycję koszyka i się nie zgadzają na taką cenę montażu. Klient ma odpowiadać za błędy systemu. Tydzień oczekiwania na weryfikację zamówienia, która miała trwać 48h. Zamówienie za 10k, które nie zostanie zrealizowane ze względu na błąd systemu Komfort. Czas na zwrot pieniędzy 14dni, a klient ma zapłacić od razu przy zamówieniu. Lepiej kupić u konkurencji.

Brak dostaw, lekceważenie klienta

Tak jak w przypadku innych konsumentów, nie dotarły do mnie zamówione artykuły w przewidzianym terminie. I nie wiem, kiedy i czy w ogóle dotrą. W centrali w Łodzi twierdzą, że została wysłana a w sklepie w Warszawie twierdzą, że nic nie dostali. Najpierw dwie paczki glazury dotarły rozbite. Reklamacja to proces wymagający zimnej krwi ale została uznana za zasadną. Ale co z tego, skoro nie dostałam ani nowej glazury, ani zwrotu pieniężnego. Czekam na trzy niezależne przesyłki!!! Jeśliby to byla jedna przesyłka, okey, można by pomyśleć, coś się wydarzyło nieprzewidzianego. Ale TRZY??

Oszuśc i tyle

Oszuśc i tyle. Zamówiłem u nich komodę przysłali zły kolor. Reklamacja została przyznana a komody jak nie było tak nie ma. Dzwoniąc na infolinię zostałem poinformowany że czas oczekiwania na nowy towar to 7 tygodni. Żenada

Rated 1 out of 5 stars

Najgorsza i najbardziej niekompetentna…

Najgorsza i najbardziej niekompetentna firma z jaką się spotkałam. Wysyłają ludziom uszkodzone rzeczy, po czym zero odzewu żeby wysłać dobrą część. Radzę omijać szerokim łukiem i nic od nich nie kupować jeśli nie chcą Państwo zostać oszukani

Niedostarczony zakup

Zamówienie w pierwszej połowie lutego. Informacja o dostawie 7-9 dni. Mamy już praktycznie maj, a mebli nie ma i nikt się nawet nie odzywa w tej sprawie. Jak już się uda z kimś porozmawiać to działa spychologia "ale to koleżanka, ja nie wiem " i mówią, że mam sobie przyjechać do sklepu po jakiś jeden mebel mimo wykupionej usługi dostawy. Oszuści, radzę omijać.

28 April 2025

Odradzam

Odradzam. Omijać szerokim łukiem
Zamówiłam plytki o po 10 dniach anulowali mi zamówienie z rzekomego braku dostępności płytek po czym plytki pojawiły się spowrotem na stronie w wygórowanej cenie. Nie polecam!!!!

25 April 2025
Rated 1 out of 5 stars

Firma celowo manipuluje opiniami na…

Firma celowo manipuluje opiniami na swojej stronie internetowej. Przy negatywnych opiniach otwiera bezcelową dyskusje, dzięki czemu opinia jest niewidoczna na ich stronie. Figuruje jako ,,w trakcie mediacji"!
Rzecznik Praw Konsumenta twierdzi, że bardzo dużo spraw ma odnośnie tej firmy.
Bardzo przykre, że taka nieuczciwa firma dalej może figurować na Polskim rynku i tak oszukiwać klientów!

22 April 2025
Rated 1 out of 5 stars

Nie polecam usługi montażu paneli wraz…

Nie polecam usługi montażu paneli wraz z listwami. Usługę montażu realizowałam w sklepie Komfort w Katowicach przy ul. Alpejskiej. Listwy zostały położone krzywo, docięte pod kątem 90 stopni zamiast 45 stopni, co wygląda bardzo nieestetycznie, niektóre z nich odklejają się od ścian. Ekipa montażowa była chamska, po zwróceniu uwagi na krzywe położenie listew i uszkodzenie drzwi wewnętrznych, chcieli zostawić prace w połowie niedokończone. Oczywiście reklamacja została odrzucona przez sklep Komfort.

19 March 2025

Reklamacja Komfort

Kupiłem panele podłogowe Largo lpu1662 w sklepie Komfort. Niestety po 6 miesiącach od położenia panele samoczynnie się rozwarstwiają( nie miałem powodzi ani innych sytuacji w których mógłbym uszkodzić panele).
Sklep Komfort nie uznaje reklamacji oraz 2 krotnego odwołania, nie zaproponował rozwiązania sprawy zrzucając winę na mnie.

19 January 2025

Zdecydowanie odradzam

Zdecydowanie odradzam korzystanie z usług tej firmy. Złożyłam zamówienie na 11 szt drzwi wraz z montażem już w listopadzie 2023 roku, a mimo licznych obietnic oraz zapewnień ze strony przedstawicieli Komfortu, prace montażowe, które miały zakończyć się do kwietnia 2024, nie zostały do tej pory ukończone. Przez cały ten czas doświadczałam kłamstw, opóźnień oraz braku jakiejkolwiek informacji na temat dalszych kroków. Co gorsza, sklep wydał mi towar niezgodny z zamówieniem reklamacja numer 0000064989/0000074455/0000074454/0000074453. Tego rodzaju postępowanie ze strony firmy, która powinna być profesjonalna, jest absolutnie nieakceptowalne.

Po interwencji dyrektor regionalnej udało się uzyskać rzetelną odpowiedź, ale szkoda, że cała sytuacja musiała doprowadzić do takich komplikacji i nie zdołano jej rozwiązać przez ponad rok. Z niecierpliwością czekam na finalizację zamówienia. Mam nadzieję, że firma w końcu weźmie odpowiedzialność za swoje błędy, rozwiąże sprawę w sposób zgodny z umową i pokryje poniesione przeze mnie straty finansowe.

Chciałbym wierzyć, że Komfort zmieni podejście do realizacji zamówień i reklamacji, ale do tej pory doświadczenie jest, niestety, rozczarowujące. Zamówienie i montaż drzwi powinno trwać zdecydowanie krócej niż 17 miesięcy, dodatkowo mimo moich próśb do tej pory nie mam wyznaczonej daty wykonania usługi.
Zapraszam do kontaktu osoby, które miały podobne doświadczenie, czy też chcą poznać więcej szczegółów

3 April 2025

The Trustpilot Experience

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look