Company details

3-star
2-star
1-star

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 1 out of 5 stars

Geen contact mee te krijgen

Geen contact mee te krijgen
Ook niet op telefoontjes , mails of appjes
Terug bel verzoek doen ze blijkbaar niet aan , bellen dus niet terug
Borg terug betalen is een kunstwerk om terug te krijgen tot nu toe
Zelfs andere makelaars klagen dat ze niet reageren
Geen idee wat voor bedrijf het is maar ik raad ze NIET aan !!!!

10 June 2022
Unprompted review
Rated 1 out of 5 stars

Huisjesmelkers/komen afspraken niet na

Als student was ik op zoek naar een kamer in Groningen. Uiteindelijk vond ik bij Finesse Makelaars & Taxateurs B.V. een acceptabele onzelfstandige woonruimte, zo leek het. Voordat ik het contract mocht tekenen, moest er eerst nog €250,- contant betaald worden. “Additionele kosten” noemen ze dat. Sleutelgeld (wat bij wet verboden is) zou een betere term zijn. Ik kreeg geen bewijs van betaling. Hierdoor werd het vrijwel onmogelijk om het bedrag later terug te vorderen.

Toen ik eenmaal in de woning zat, begon het gedonder. Er kwam lekkage in de badkamer door versleten kitranden en het douchegordijn begon te schimmelen. Verder ontbrak enige vorm van verlichting in de schuur, misten er laatjes in de keuken en begonnen de kozijnen te rotten. Ook de oven ging kapot. Voor o.a. deze oven betaalt iedere huurder wel een fors bedrag in de vorm van servicekosten per maand. Er zou een klusjesman komen. Het heeft ongeveer 3 maanden geduurd voordat er ook maar iets is gebeurd.

Na het klusjesdebacle kregen we een nieuwe huisgenoot. Het was geen student, maar een alcohol- en drugsverslaafde man van achterin de 40. Ik en mijn huisgenoten voelden ons meteen niet veilig meer. Na ongeveer 4 maanden is deze man eruit gezet, omdat hij zijn huur niet meer betaalde.

Op een gegeven moment ben ik kritisch gaan kijken naar de huurprijs. Op papier was mijn kamer 10 m2 en daar betaalde ik €297,- per maand voor. Na een puntenberekening bleek dit eerder €245 te moeten zijn. Na vele telefoontjes en e-mails waarop erg weinig werd gereageerd, is de huurprijs teruggebracht naar €270,- (alsnog veel te veel). Mede door een nameting van de makelaar waaruit bleek dat de kamer niet 10 m2 was (zoals geadverteerd), maar 9 m2.

4 August 2013
Unprompted review

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look